Over ons

2014

Smakelijk Breda is april 2014 opgericht door de Bredase journalist Dex Bos. Op zijn website schrijft hij blogs over alles wat hij proeft in Bredase restaurants. Van een simpele lunch tot een uitgebreid diner. Geen culinaire recensies, maar tips over lekker eten en drinken in Breda.

2015

Binnen één jaar heeft Smakelijk Breda zo’n 10 duizend volgers op social media. Smakelijk Breda wordt een autoriteit op het gebied van de Bredase eetcultuur. De website groeit van een weblog naar een online platform met onder andere nieuws, blogs, lijstjes en een online restaurantgids.

2017

Begin 2017 wordt de eerste editie van de Smakelijk Breda Restaurantweek georganiseerd. Bredanaars genieten met korting van een culinair 4-gangenmenu bij de beste restaurants van Breda. De Bredase restaurantweek wordt in 2017, 2018, 2019 en 2020 georganiseerd.

2018

Smakelijk Breda geeft eind 2018 het boek Restaurantgids Breda uit. De eerste restaurantgids van Breda bestaat uit zo’n 200 pagina’s en is gevuld met 125 Bredase hotspots op het gebied van eten en drinken. Een jaar later wordt een herziene uitgave van de gids uitgebracht.

2019

In het najaar van 2019 wordt de Smakelijk Breda Cadeaukaart gelanceerd. De eerste lokale culinaire cadeaukaart van Nederland kan worden verzilveren bij zo’n 30 restaurants in Breda. De cadeaukaart is een écht Bredaas cadeau en alleen uit te geven bij lokale ondernemers in Breda.

2020

Na twee edities van Restaurantgids Breda wordt eind 2020 de Smakelijk Breda Gids uitgebracht. De nieuwe gids heeft een nieuw ontwerp, is voor het eerst tweetalig (Nederlands en Engels) en bevat ook voor het eerst (naast restaurants) winkels op het gebied van eten en drinken.