Smakelijk Breda

Smakelijk Breda is een platform over uit eten in Breda. We brengen de eetcultuur van onze Bourgondische stad in kaart. Dit doen we met het laatste culinaire nieuws, restaurantblogs over nieuwe gerechten bij restaurants en een restaurantgids met restaurants, lunchrooms, eetcafés, wijnbars, koffiebars en ijssalons in de gemeente Breda.

Restaurantgids

Smakelijk Breda werkt samen met ruim 100 aangesloten restaurants, lunchrooms, eetcafés, wijnbars, koffiebars en ijssalons in Breda. De restaurants geven een goed beeld van het diverse horeca-aanbod in Breda. De restaurants hebben bovendien een pagina op Smakelijk Breda met professionele foto’s en relevantie informatie. Dankzij de zoekfunctie kun je zeer specifiek zoeken.

Nieuws

Op Smakelijk Breda lees je het laatste nieuws over actuele ontwikkelingen in de Bredase eetcultuur. Van nieuwe restaurants en culinaire evenementen tot vernieuwde menukaarten en speciale acties. Daarnaast zijn er rubrieken zoals relevante lijstjes en de interview-rubriek Chefs Special met Bredase chefkoks.

Restaurantblogs

Restaurantblogs op Smakelijk Breda zijn geen culinaire restaurantrecensies, maar smakelijke blogs over lekker eten en drinken. Het zijn tips over gerechten die je met een gerust hart kunt bestellen. Door middel van foto’s en relevante informatie krijgen lezers een goed beeld wat je bij het restaurant kunt verwachten. Momenteel staan zo’n 300 restaurantblogs online.

Restaurantweek

Smakelijk Breda organiseert jaarlijks twee edities van de Smakelijk Breda Restaurantweek. Duizenden gasten genieten jaarlijks met korting van een diner. In februari/maart serveren restaurants een 4-gangenmenu voor €35, in september/oktober serveren restaurants een 3-gangenmenu voor €25. Het doel van de restaurantweek is om iedereen kennis te laten maken met een culinaire avond uit in Breda.

Volgers

Smakelijk Breda heeft ruim 25 duizend volgers op social media. De meeste volgers komen uit de regio Breda en volgen Smakelijk Breda via Facebook (15 duizend likes) en Instagram (10 duizend volgers). Ruim 70% van de volgers is vrouwelijk. De grootste doelgroep is tussen de 25 tot 34 jaar, gevolgd door 35 tot 44 jaar.

Over ons

Smakelijk Breda is opgericht in april 2014 en onderdeel van Smakelijk.nl. De blogs op Smakelijk Breda worden geschreven door Dex Bos. De foto’s voor de restaurantgids zijn gemaakt door Joep van Aert.