Op zondag 21 en maandag 22 april is het Pasen en gaan we gezellig lunchen, brunchen of uit eten bij restaurants in Breda. Er zijn in Breda genoeg restaurants met speciale Paasmenu’s. Van een Paasbrunch en Paaslunch tot een culinair Paasdiner. In dit lijstje restaurants in Breda met een speciale lunch, brunch of diner voor Pasen.

1. PuiCk

PuiCk serveert 1e en 2e Paasdag een paasbrunch. De dagzaak in de Veemarktstraat serveert 6 smaken die in meerdere gangen worden uitgeserveerd voor €22,50 p.p. Het kan eventueel ook vegetarisch, dit kan je vooraf melden bij je reservering.

PuiCk Breda

2. Chocolat

Chocolat serveert tijdens het Paasweekend een Paas-menu tijdens lunch en diner. De keukenbrigade maakt een exclusief menu met heerlijke voorjaarsproducten. Een 3-gangenmenu kost €34 en een 4-gangenmenu €47. Ontvangst met een glaasje bubbels of verse jus. Bekijk het menu. Op 2e Paasdag bereiden Dorus en Pascal van By Pascal een 8-gangenmenu bereiden. Ontvangst tussen 13.00 en 13.30 uur en kosten: € 130 p.p. all-in. (8 gangen, wijnarrangement, tafelwater en koffie met friandises).

Chocolat Breda

4. De Colonie

De Colonie heeft 1e en 2e Paasdag een Paasbrunch van 11.00 tot 14.00 uur. De brunch bestaat uit o.a. pancake met fruit en noten, cheesecake, roerei met zalm, preekbrood, quiche met geitenkaas, aspergesoep, croissants, chocoladebroodjes en toast met komkommersalade en oude kaas.

De Colonie Breda

5. Van Ouds

Van Ouds heeft dit jaar wederom een Paasbrunch. Op zondag 21 april presenteert Van Ouds het beste van 2 werelden. Ontbijt en lunch, warm en koud, hartig en zoet; een overheerlijke, feestelijk gevulde paas-tafel voor € 27,50 p.p. vanaf 12.30 uur.

Van Ouds Bavel

6. Ruitersbosch

Ruitersbosch is 1e en 2e Paasdag geopend. Het restaurant heeft een speciaal Paasmenu samengesteld. Het 4-gangenmenu bestaat uit gerechten met onder andere coquille, dorade, kemperhoen, asperges en een dessert met Rijsbergse aarbeien.

Ruitersbosch Breda

7. Hemels

Hemels heeft 1e en 2e Paasdag een Paasbrunch met etagères met zoete en hartige lekkernijen en een glaasje prosecco bij binnenkomst. De Paasbrunch bij het restaurant aan de Wilhelminastraat is van 11.00 tot 16.00 uur.

Hemels Breda

8. Barlucca

Bij Barlucca luiden ze op 1e Paasdag het voorjaar in met een Voorjaars Wijn-Spijs beleving. Sommelier Lisa Snepvangers neemt je mee in de wereld van Italiaanse wijnen, terwijl chef-kok Rob van Aart van Barlucca zorgt voor een 6-gangenmenu. De avond kost €76 p.p. inclusief aperitief, tafelwater, 6-gangenmenu, 11 bijpassende wijnen en koffie en thee na. Meer informatie.

Barlucca Breda

9. Bleue Bar Bistro

Bleue Bar Bistro heeft op 1e Paasdag een tafel vol lekkers. Denk aan oester, gerookte zalm, Hollandse garnalen, Bleue paasei, quiches, tarte au citron en madeleines en meer voor €24,50 p.p. In de avond heeft Bleue een 3- (€38) en 4-gangen (€48) lentemenu.

Bleue Bar Bistro Breda

10. Café Belgique

Café Belgique organiseert 21 april een Paasbrunch met o.a. verse jus, koffie, thee, scrambled eggs, vol au vent en nog veel meer.

Cafe Belgique Breda

11. Hotel & Bistro Merlinde

Hotel & Bistro Merlinde organiseert 1e Paasdag een luxe Paaslunch. De lunch start om 12.30 uur en bestaat uit o.a. verse seizoenssoep en bouillon, diverse broodsoorten met kaas, vlees en zoetwaren, gepocheerde zalm met saladebuffet, dungesneden kalfsvlees met salade, vol au vent met kroketten, vers fruit, paasstol en zoete lekkernijen op étagère. Meer informatie.

Hotel Merlinde Breda

12. Koffiebar Sowieso

Koffiebar Sowieso organiseert zondag 21 april een Eastern Pancake Sunday met healthy pancakes. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Sowieso-special met homemade chocoladepasta, aardbeien, banaan, kokosrasp en amandelschaafsel? Of de Eastern special met avocado, rucola, pijnboompitten en dadelstroop? Vooraf reserveren. Meer informatie.

Koffiebar Sowieso Breda

13. Dames Pellens

Dames Pellens is 1e en 2e Paasdag geopend. Overdag heeft het restaurant in de Boschstraat een 3 (€32,50) of 4-gangen (€37,50) lunchmenu. In de avond een 4 (€44,50) en 6-gangen (€59,50) menu.

Dames Pellens Breda

14. De Botanist

De Botanist organiseert maandag 22 april een Paasbrunch met een Botanische touch. In samenwerking met Ketel One geniet je van de 2e editie van de Bloody Mary Brunch. Aan een lange tafel kun je het Paasweekend afsluiten met een 3-gangenmenu en bloody mary’s. De brunch kost €14,95 p.p. voor de brunch en €5 per bloody mary. Meer informatie.

De Botanist

15. De Uitdaging

De Uitdaging serveert op 1e en 2e Paasdag een Paasbrunch. Er is een uitgebreid buffet en inclusief een glas prosecco of verse jus bij ontvangst. De Paasbrunch kost €24,50 p.p.

De Uitdaging Ulvenhout

16. Bistro Biarritz

Bistro Biarritz is 2e Paasdag geopend. De bistro in de Veemarktstraat heeft een 3-gangenmenu voor €27,50 met een voorjaarssalade met asperges, kippenbout gestoofd in Riesling en aardbeienbavarois Bestellen van de menukaart mag natuurlijk ook.

Bar Bistro Biarritz

17. Uijttewaal

Uijttewaal is 1e Paasdag zijn wij doorlopend geopend van 13.00 tot 21.00 uur. Het restaurant heeft een 5-gangen Paasmenu met o.a. asperges en lam voor €57. Uiteraard heeft sommelier Lars er passende wijnen bij geselecteerd.

Uijttewaal Breda

18. Hotel Nassau Breda

Bij Hotel Nassau Breda kun je 1e en 2e Paasdag (van 11.00 tot 14.00 uur) terecht voor een Paasbrunch in het kapel. Voor de kleintjes is er een kinderbuffet en andere activiteiten. De Paasbrunch kost €32,95 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar kost €15,50 p.p. en kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis.