Chef-kok Ralph Geerts opent in mei bar-restaurant-wijnkelder Porta Sud in de Passage Zuidpoort aan de Nieuwe Ginnekenstraat. Je kunt er 5 dagen in de week terecht voor ontbijt, lunch, aperitief en diner. Met de opening van een eigen horecagelegenheid, gaat een langgekoesterde droom van Ralph Geerts, chef-kok en eigenaar van Ravanello, in vervulling.

Porta Sud staat voor creatief, lekker en persoonlijk. Het is geen Italiaans restaurant maar Geerts’ liefde voor de Italiaanse eetcultuur proef je terug: eenvoudige bereidingen, verse producten van hoogwaardige kwaliteit en veel aandacht voor smaak en detail. Op de wijn, het bier en het brood na, wordt alles zelf gemaakt.

Het restaurant is van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 23.00 uur geopend. ‘s Ochtends ontbijt je er op weg naar je werk met caffè al banco: je drinkt jouw kop koffie of cappuccino staand aan de bar met een patisserie naar keuze. Vanaf 12.00 uur geniet je van kleine gerechten die je los bij je aperitief of gecombineerd als volledige maaltijd bestelt. Er komt een compacte menukaart die dagelijks kan wisselen afhankelijk van het seizoen en het (lokale) aanbod.

Porta Sud wil hoge kwaliteit eten en drinken toegankelijk maken voor iedereen. Het restaurant krijgt een open keuken, ongeveer 40 couverts en 2 terrassen waarvan een overdekt. De wijnkelder, met een ruim assortiment geselecteerde wijnen, is geschikt voor proeverijen, presentaties en workshops.