Princenhage in Breda heeft diverse restaurants waar je lekker kunt lunchen en dineren. De wijk is gevestigd in West-Breda en mede dankzij de gezellige Haagsemarkt is Princenhage een geliefde wijk in Breda. In dit lijstje 8 hotspots in Princenhage waar je kunt lunchen en uit eten.

1. Ruitersbosch

Ruitersbosch is een restaurant gelegen op een vrijstaande plek aan de rand van het Mastbos in Breda. Geniet in alle rust van een lunch of diner, geïnspireerd op de Franse keuken met invloeden uit de rest van de wereld. Neem plaats in het moderne restaurant of op het unieke terras.

Ruitersbosch Breda

2. De Friettent

De Friettent is is een ambachtelijke friettent aan de Haagsemarkt in Princenhage in Breda. Aan de buitenkant is niet veel veranderd, de koeienkop boven de deur hangt er nog gewoon. Maar binnen heeft de friettent een moderne uitstraling.

De Friettent Breda

3. Los Olivos

Bij Los Olivos in Princenhage ben je aan het juiste adres voor authentieke huisgemaakte Spaanse tapas en gerechten. Je kunt plaatsnemen in het kleurrijke restaurant of afhalen. Op de menukaart staan tapas die je ook als ración (grotere portie) kunt bestellen. Van tortilla’s en gamba’s pil pil tot calamaris en paella met zeevruchten.

Los Olivos Breda

4. Walia

Walia is een Ethiopisch restaurant in Princenhage dat als doel heeft zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de Ethiopische (eet)cultuur. Zodra je binnenloopt waan je jezelf voor even in Ethiopië.

Walia Breda

5. Aogse Markt

Eet & Bierlokaal de Aogse Markt is een Bourgondische eet- en drinkgelegenheid op de Haagsemarkt in Princenhage. Neem plaats in het restaurant en bekijk hoe de chef de gerechten bereidt in de houtskool-gestookte Josper grill. Van sissende garnalen in knoflookolie en spareribs in cola-marinade tot verschillende burgers.

Aogse Markt Breda

6. Don Qui-John

Don Qui-John is een restaurant op de Haagsemarkt in Princenhage met de gezelligheid van een eetcafé en de culinaire kwaliteiten van een restaurant. Naast lunch en diner heeft Don Qui-John nog veel meer te bieden. Je kunt er bijvoorbeeld terecht voor een gezellige en smaakvolle high tea of high wine.

Don Qui John Breda

7. Pol’s Patisserie & IJs

Pol’s Patisserie & IJs is een eigentijdse ijssalon en patisserie op de Haagsemarkt in Princenhage. Je kunt hier terecht voor onder andere huisgemaakte creaties zoals ijstaarten, ijsgebakjes, ijsbonbons, wafels en donuts.

Pol Patisserie & IJs Breda

8. D’n Ouwe Struys

D’n Ouwe Struys is een restaurant in Princenhage waar je geniet van de Franse keuken. Geniet bij het restaurant van een lunch of diner in een gemoedelijke ambiance. Je hebt de keuze uit à la carte gerechten of een 3-gangen keuzemenu voor 37,50 euro.