Sabores is een Mediterraans restaurant op de Grote Markt. Originele, pure en smaakvolle gerechten zijn de basis van het restaurant. De gerechten zijn afkomstig uit alle landen rondom de Middellandse zee. Je hebt bij Sabores keuze uit uiteenlopende voor-, hoofd en nagerechten. In het weekend kun je er ook lunchen.

Het nieuwe concept van Sabores is de Mediterraanse Proeverij. Voor een vast bedrag van €35 p.p. kun je onbeperkt gerechten bestellen. Je bestelt 1 gerecht per gang en keuze uit tientallen gerechten van de menukaart, die in kleiner formaat worden geserveerd. Er is geen tijdlimiet, dus je kunt er in je eigen tempo een avondvullend diner van maken.

De Mediterraanse Proeverij is te bestellen per tafel, van zondag t/m donderdag (exclusief feestdagen). De proeverij kost €35 per persoon. Kinderen van 7 t/m 11 jaar: €21 en kinderen van 2 t/m 6 jaar: €14.

Koude gerechten

De menukaart is verdeeld in verschillende soorten gerechten. Zo heb je keuze uit soepen en verschillende koude gerechten. Denk aan vitello tonnato met kalfsfricandeau en tonijnsaus. Naast caprese, bruschetta en gerookte zalm proeven wij bijvoorbeeld een smaakvolle steak tartaar met kappertjes, rode ui en eidooier.

Sabores Breda
Vitello tonnato
Sabores Breda
Steak tartaar
Sabores Breda
Gegrilde octopus

Vegetarische en visgerechten

De proeverij biedt ook diverse vegetarische gerechten. Van gebakken champignons en halloumi tot risotto met bospaddestoelen, tortellini en lasagne. Het aanbod visgerechten is zeer uitgebreid. Het gerecht met coquille, dat wordt geserveerd met truffel, parmezaan, popcorn en bacon, is een mooie combinatie van smaken en structuren. Ook de calamaris met knoflooksaus is lekker vers. Verder heb je keuze uit onder andere gegrilde gamba’s, zalm, tonijn, zwaardvis en zeebaars.

Sabores Breda
Gebakken champignons
Sabores Breda
Calamaris
Sabores Breda
Rib-eye

Vleesgerechten

Ook vleesliefhebbers zijn bij Sabores aan het juiste adres. Bij de proeverij heb je keuze uit onder andere rib-eye, ossenhaaspuntjes, entrecote, lamskoteletten en rumpsteak. Ook de kalfslever met gekarameliseerde uitjes valt bij ons in de smaak, net als de pancetta, oftewel buikspek. Verder staan er Griekse gerechten zoals moussaka en souzouki op de menukaart.

Sabores Breda
Kalflever
Sabores Breda
Lamskoteletten
Sabores Breda
Pancetta

Desserts

Sluit de proeverij af met een dessert; van een sorbet en crème brûlée tot dame blanche en Griekse yoghurt. Onze favoriet is de huisgemaakte cheesecake. Geen klassieke New York cheesecake zoals je misschien bent gewend, maar hierdoor niet minder lekker. Integendeel; de cheesecake is goed op smaak en een heerlijke afsluiting van een avond vol met Mediterraanse smaken.

Sabores Breda
Cheesecake