Let op: deze blog is meer dan een jaar oud!

De blog die je nu leest is meer dan een jaar gelegen gepubliceerd. De kans is aanwezig dat informatie over gerechten (opmaak, ingrediënten, prijzen) is gewijzigd.

Bij PuiCk in de Veemarktstraat schuif je lekker aan of plof je op één van de Chesterfield banken. PuiCk schenkt koffie met zoetigheden en lunchgerechten. Dat allemaal in een interieur met industriële vintage meubelen, die ook te koop zijn.

PuiCk Breda

PuiCk heeft verschillende soorten koffie en thee op de menukaart. De koffie komt van The Brook Coffee Company uit Haarlem. Geen koffie voor mij vandaag, maar extra vitamine met de smoothie aardbei (3,25 euro). Een flink glas, lekkere aardbeiensmaak en niet te zoet. Dat komt door de yoghurt en omdat er geen suiker in zit.

PuiCk Breda

Broodjes van Nina’s Bakery

PuiCk heeft broodjes met kip en avocado, pulled pork, Oosterse beef, gegrilde groenten en saté. Dit zijn geen gewone broodjes, maar Isralische pitabroodjes van Nina’s Bakery. Niet alleen deze zachte pitabroodjes zijn anders dan anders, ook de presentie: een ijzeren blik met daarin het gerecht.

PuiCk Breda

Broodje kip met avocado

Het broodje dat ik bestel is met kip en avocado (7,50 euro). De geplukte kip is lekker mals. De kip en avocado hebben natuurlijk een zachte smaak, daar tegenover staan de spekjes en pecorino kaas voor wat extra pit. De caesardressing en sla mag ik niet vergeten, ook daar is niks mis mee. Het zachte pitabroodje is weer eens wat anders, dat bevalt me wel.

PuiCk Breda

Sushi lenterol

Ik zit nog niet helemaal vol en kijk nog eens op de menukaart. PuiCk heeft lenterollen met kip en avocado, gegrilde groenten of sushi. Dit kost: 1 voor 4 euro, 2 voor 7 euro en 3 voor 9,50 euro. De sushi lenterol bevat sla, mihoen, surimi, komkommer, sesamzaadjes, wasabimayonaise en gember. Deze lichte frisse wrap van doorzichtige rijstvellen kan je lekker dippen in de sojasaus.

PuiCk Breda

Conclusie

PuiCk en de Veemarktstraat zijn een prima match. Wat positief opvalt is de inrichting en de gerechten die ik heb gegeten, allemaal net even wat anders dan normaal. Leuke pitabroodjes en verschillende lenterollen.