Smakelijk Breda

Smakelijk Breda | Uit eten in Breda

  • Nieuws & Blogs
  • Restaurants
  • Restaurantgids
  • Restaurantweek
  • Cadeaukaart
  • Kerstpakket
MENU
  • Nieuws & Blogs
  • Restaurants
  • Restaurantgids
  • Restaurantweek
  • Cadeaukaart
  • Kerstpakket
’t Jagthuijs
Cadeaukaart

Cadeaukaart

Dit restaurant accepteert de Smakelijk Breda Cadeaukaart. Het leukste cadeau voor elke Bredanaar die graag uit eten gaat!

’t Jagthuijs

Dorpstraat 3, 4851 CJ Ulvenhout
RestaurantsFrans

Home » Restaurants » Dorpen » Ulvenhout » ’t Jagthuijs

Foto's

Jagthuijs Breda
Jagthuijs Breda
Jagthuijs Ulvenhout
Jagthuijs Breda
Jagthuijs Ulvenhout
Jagthuijs Breda
Jagthuijs Breda
Jagthuijs Breda
Jagthuijs Breda
Jagthuijs Breda
Jagthuijs Breda
Jagthuijs Breda
Jagthuijs Ulvenhout
Jagthuijs Breda
Jagthuijs Ulvenhout
Jagthuijs Breda
Jagthuijs Breda
Jagthuijs Breda
Jagthuijs Breda
Jagthuijs Breda

Bij ’t Jagthuijs in Ulvenhout word je als gast ondergedompeld in ambacht. Zowel de witte als de zwarte brigade weten iedere keer weer te verrassen met hun kennis en toewijding.

Chef-kok Ruud van Nes en sommelier Marcel Leemhuis dagen elkaar graag uit om tot eigentijdse smaakcombinaties te komen. Met een stevig Frans fundament maakt de keuken met regelmaat een uitstapje buiten Europa. Dit zorgt voor eigen- wijze gerechten. Naast het vernieuwde concept van de menukaart met 4- tot 6-gangetjes zijn in de zomer van 2018 ook het terras en interieur vernieuwd.

Met behoud van de klassieke sfeer, nodigt deze eigentijdse versie van ’t Jagthuijs uit voor een middag borrelen of een lunch. Met keuze uit onder andere salades, een uitsmijter en de klassieke seizoensgebonden Jagtschotel met cranberries. Maak het zo gek als je wilt, ’t Jagthuijs nieuwe stijl biedt voor ieder wat wils.

» Nieuws over ’t Jagthuijs

  • 19-12-2018 | ’t Jagthuijs wederom present in jaarlijkse Michelin-gids
  • 17-10-2018 | ’t Jagthuijs heeft compleet vernieuwd interieur gekregen
  • 14-10-2018 | ’t Jagthuijs organiseert jaarlijks Jagtbanquette met wild

» Blogs over ’t Jagthuijs

  • 08-09-2019 | Uit eten bij ’t Jagthuijs: marbré, garnaal, corvina, paling & eend
  • 15-11-2018 | Uit eten bij ’t Jagthuijs: eendenlever, kabeljauw, patrijs & hazenrug
  • 16-07-2018 | Uit eten bij ’t Jagthuijs: ceviche, eggs benedict, langoustine & meer
  • 19-11-2017 | Uit eten bij ’t Jagthuijs: ganzenlever, patrijs, haas & appeltaart 2.0
  • 27-07-2017 | Uit eten bij ’t Jagthuijs: sushi, coque monsieur, coquille, risotto & ree

» Lijstjes over ’t Jagthuijs

  • 24-11-2018 | 30x restaurants in Breda met een kerstmenu

Uit eten bij ’t Jagthuijs: marbré, garnaal, corvina, paling & eend

’t Jagthuijs is een restaurant in Ulvenhout met als fundament de Franse keuken. Toch maakt chef-kok Ruud van Nes en zijn keukenbrigade met enige regelmaat uitstapjes buiten Europa. Naast à la carte serveert het restaurant een 4- (€48.95) tot 6-gangen (€66.75) maandmenu. Wij proeven vanavond het complete maandmenu van september met mooie bijpassende wijnen, vakkundig samengesteld door sommelier Marcel Leemhuis.

Roti

Als aperitief beginnen we met een nieuwe cava: Renaixenca van Bodegas Abanico (€7,40). Op tafel liggen Bella di Cerignola olijven, amandelen en cakejes met gekonfijte sjalot en crème van spek. De amuse is een variatie op Surinaamse roti: een gesouffleerde roti pannenkoek met een rillete van kip, salade van boontjes, tomaat en paprika en crème van aardappel.

Nuts

Even later komt Ruud even aan tafel om ons zijn nieuwe creatie laten proeven. Het is een eigen versie van de candybar die binnenkort op de à la carte kaart komt. We proeven een Nuts van ganzenlever met rode biet, rode wijn azijn, gebrande hazelnoten en cacao. Dit soort creaties maakt ’t Jagthuijs uniek!

Jagthuijs Ulvenhout

Jagthuijs Ulvenhout

Jagthuijs Ulvenhout

Jagthuijs Ulvenhout

Jagthuijs Ulvenhout

Marbré

Het voorgerecht is gelijk een schot in de roos. Een prachtige marbré van ganzenlever en bulgogi beef. Bulgogi is een van Korea’s populairste rundvleesgerechten. Daarbij een compote van peer met zwarte peper, roomijs van prei en vinaigrette van champignonnetjes en poeder van sesam. Marcel schenkt hierbij een elegante Franse witte wijn: Vouvray Perruches 2017 van Domaine Fouquet uit de Loire.

Jagthuijs Ulvenhout

Garnaal

Bij de volgende gang springt de in tempura gefrituurde enoki paddenstoelen eruit, zowel qua smaak als presentatie. We proeven een hele smaakvolle en gegrilde wilde garnaal met verder een compote van mango, mini paksoi van de grill en een licht pittige tom yam. Voor de bijpassende wijn gaan we naar Nieuw-Zeeland: Silverlake. Intens en vol van smaak met een aangename frisheid, zoals je verwacht van Sauvignon Blanc.

Jagthuijs Ulvenhout

Corvina

De 3e gang is op de huid gebakken filet van corvina. Heerlijk op de huid gebakken en hierdoor lekker krokant. Erg smaakvol is de flan van parmezaan onderop het gerecht. Daarbij onder andere courgette, een crème van ansjovis en tomaten antiboise. De bijpassende wijn van Seasalter is een blend van Sauvignon Blanc en Semillon. Wederom Sauvignon Blanc maar een stuk romiger en ziltiger dan zijn voorganger.

Jagthuijs Ulvenhout

Paling

Het volgende gerecht is een combinatie van licht gerookte paling en krabbetjes van het Iberico varken. We genieten van de warm geserveerde paling, die (naar onze mening) te vaak koud wordt geserveerd. Ook het Iberico vlees is om door een ringetje te halen. Daarbij bereidingen van biet, radijs en een schuim van mierikswortel. De bijpassende wijn is een Pinot Grigio uit Duitsland: Manz Grauburgunder trocken 2018.

Jagthuijs Ulvenhout

Wilde eend

Hoewel het wildseizoen op 15 oktober van start gaat, kunnen we al wel genieten van wilde eend. Heel mooi rosé gebraden filet van wilde eend, op het karkas gegaard. Als garnituur onder andere een mousseline van bataat, oerpeen, gel van sinaasappel en gember en een eigen jus met lapsang, oftewel Chinese thee. Bij dit vlees hoort een rode wijn en Marcel kiest voor Blaufränkisch 2015: een fruitige, elegante en subtiel kruidige wijn.

Jagthuijs Ulvenhout

Dessert

Het dessert bestaat uit diverse bereidingen die naadloos op elkaar aansluiten. Van een koffie crème brûlée en koffie merengue tot een praline cremeux en pure chocolade mousse. Zeer verfijnd en heerlijk op smaak. Tot slot diverse bereidingen van bramen, waaronder een gel en sorbetijs. Ook de bijpassende fris-zoete, donkere dessertwijn is een voltreffer: Celler de Capçanes.

De friandises bij de koffie zijn absoluut de moeite waard om je avond bij ’t Jagthuijs af te sluiten. Wij proeven vanavond een macaron van kersen, bonbon met witte chocolade en paprika, canelé van vanille en rum en een bonbon met bosbessen.

Jagthuijs Ulvenhout

Jagthuijs Ulvenhout

’t Jagthuijs wederom present in jaarlijkse Michelin-gids

In de Michelin-gids van 2019 staan dit jaar 6 restaurants uit de gemeente Breda vermeld. Restaurant Wolfslaar ontving maandag voor het 14e jaar op rij een Michelinster. Het restaurant is sinds 2005 in het bezit van een ster. Dit jaar gaat het om 6 restaurants uit Breda. Naast ’t Jagthuijs staan ook Wolfslaar, Salon de Provence, De Stadstuin, Liefdegesticht en Chocolat in de gids.

De Michelin-gids over ’t Jagthuijs: “Jagers lijken nog elk moment binnen te kunnen stappen in dit voormalige jachthuis (1908). Die authentieke sfeer wordt gecombineerd met modern comfort, gezellig terras incluis. De keuken is lekker up-to-date, met oosterse invloeden en gerechten die men in kleinere vorm kan nemen. Leuke plus: men sabreert hier uw champagnefles!”

Michelin-gids 2019

Nieuw interieur bij restaurant ’t Jagthuijs in Ulvenhout

’t Jagthuijs in Ulvenhout heeft een vernieuwd interieur. Het restaurant in het Bredase dorp heeft in samenwerking met Mascha Brunia interieurs en By Maycke Interior & Styling een eigentijdse versie van ’t Jagthuijs gecreëerd.

Na het vernieuwde concept voor de menukaart met 4- tot 6-gangetjes is afgelopen zomer ook het terras compleet vernieuwd. Met behoud van de klassieke sfeer, nodigt deze eigentijdse versie van ’t Jagthuijs uit voor een middag borrelen, lunchen of uitgebreid dineren. ’t Jagthuijs nieuwe stijl biedt voor ieder wat wils.

Jagthuijs Ulvenhout

Jaarlijkse Jagtbanquette met wild-gerechten bij ’t Jagthuijs

’t Jagthuijs in Ulvenhout organiseert zaterdag 20 oktober het jaarlijkse Jagtbanquette. Vanaf 18.30 uur geniet je op het voorterras van glühwein en de klanken van de Jachthoornblazers Horrido.

Tussen de vuurkorven worden de amuses geserveerd. Daarna volgt in het restaurant het 5-gangen wildmenu met hert, fazant, wildzwijn en haas. Bekijk het menu en reserveer via 076 5656956. Het menu kost €72,50 p.p. inclusief ontvangst met glühwein en amuses buiten.

Uit eten bij ’t Jagthuijs: eendenlever, kabeljauw, patrijs & hazenrug

We zijn voor de gelegenheid met een gezelschap en beginnen met een bruisend aperitief en enkele hapjes (noten, olijven, tomaten). De verfijnde amuse is een mousse van zoete aardappel, gemarineerde pompoen, sponscake van dragon, dragonkruiden en een crème van crème fraîche en passievrucht. ’t Jagthuijs heeft een maandmenu met 4 (€48,50), 5 (€57,50) en 6 (€65,50) gerechtjes. Gerechtjes zijn ook à la carte te bestellen voor €14,95 per stuk.

Hapjes Jagthuijs Ulvenhout
Hapjes
Amuse Jagthuijs Ulvenhout
Amuse
Brood Jagthuijs Ulvenhout
Brood

Eendenlever

Sommelier Marcel Leemhuis begint de avond in stijl met een Gewurztraminer uit de Elzas van wijnhuis Schoffit. Een rijke droge witte wijn uit 2012 met een zoetje dat naadloos aansluit op het gerecht: een savarin van eendenlever. Een romig gerecht met een mousse van licht gerookte paling en gelei van appelstroop. Als tegenhangers zoet-zure koolrabi en gel van Granny Smith. Fantastische wijn-spijs.

Eendenlever Jagthuijs Ulvenhout
Eendenlever

Kabeljauw

Het tweede gerecht is in roomboter gebakken kabeljauwrugfilet. De vis is perfect gegaard en wordt geserveerd met aardpeer, geroosterde witlof, beurre noisette en amandelen. Als bijpassende wijn is gekozen voor de biologische Chenin Blanc uit 2017 van Domaine de Saint-Just uit de Loire.

Kabeljauw Jagthuijs Ulvenhout
Kabeljauw

Patrijs

Het eerste wild van de avond is op het karkas gebraden patrijsborst. De vogel wordt in Breda vrijwel nergens geserveerd, maar echte wildliefhebbers zijn bij ’t Jagthuijs aan het juiste adres. Bij het vlees zit een mousseline van knolselderij en kaneel, crumble van walnoten, granaatappel, linten van zoet-zure selderij en eigengemaakte jus met kardemon en sinaasappel. Achkarrer Schlossberg Spätburgunder 2012 is de bijpassende wijn. Deze Duitse Pinot Noir is een verfijnde, elegante wijn met zachte tannine en aangename afdronk.

Patrijs Jagthuijs Ulvenhout
Patrijs

Hazenrug

De volgende rode wijn komt uit Italië: Tenuta La Polzella Montefalco Sagrantino Ginevra 2009. Een robijnrode en krachtige wijn die heel mooi aansluit bij het tweede wildgerecht. Op het bord ligt rosé gebraden hazenrug met daarnaast een nog smaakvollere en botermalse stoverij van de hazenbout. Als winterse garnituur is gekozen voor spruitjes, kweepeer, rode kool en eigengemaakte jus met cacao.

Hazenrug Jagthuijs Ulvenhout
Hazenrug

Dessert & kaas

Het dessert van mais en banaan is wederom om door een ringetje te halen. Een parfait van mais en crémeux van popcorn met zeezout, gekarameliseerde banaan, toffee met zeezout, mousse van banaan. Château Laffite Teston Rêve D’Automne blinkt als bijpassende wijn uit in zijn zoet-zuur balans. Heb je liever kaas? Kies dan zelf je kazen uit bij de beroemde kaastafel van ’t Jagthuijs.

Dessert Jagthuijs Ulvenhout
Dessert
Kaas Jagthuijs Ulvenhout
Kaas

Uit eten bij ’t Jagthuijs: ceviche, eggs benedict, langoustine & meer

’t Jagthuijs heeft een maandmenu met 4- (€48,50), 5- (€57,50) of 6 gangetjes (€65,50). Vanavond proeven we zes gangen. We nemen plaats op het prachtig vernieuwde terras en drinken twee gin-tonics: een Bombay en een Bobby’s. De hapjes op tafel zijn Bella di Cerignola olijven, kaasstengels met een dip van ras el hanout en amandelen. De amuse is een gazpacho met gepofte quinoa, crème van feta, ijspastille is van gerookte watermeloen en balsamico.

Aperitief Jagthuijs Breda
Aperitief
Amuse Jagthuijs Breda
Amuse

Koningsbaars

Het brood met roomboter en reuzel komt op tafel. Daarna volgt het voorgerecht: een ceviche van koningsbaars. Deze is niet te hoog in zijn zuren en wordt geserveerd met een jus van doperwten en jalapeño peper, panna cotta van doperwten en een crème van groene kruiden. Als bijpassende wijn schenkt sommelier Marcel Leemhuis een frisse witte wijn met smaakvolle zuren en fruitige aroma’s van Domaine Horgelus; een combinatie van Colombard en Sauvignon Blanc.

Koningsbaars Jagthuijs Breda
Koningsbaars

Zeevruchten

De tweede wijn is een Nederlandse wijn: De Apostelhoeve – Cuvée XII uit Maastricht. De aangename zuren en lichte kruidigheid passen goed bij het eerste tussengerecht met zeevruchten waaronder Hollandse garnalen, mosselen en scheermessen. Escabeche van diverse schaal- en schelpdieren met algenpoeder, asperge en ziltige zeegroenten. Heerlijk is de saus op basis van oesters.

Zeevruchten Jagthuijs Breda
Zeevruchten

Langoustine

Het derde gerecht is zacht gegaarde langoustine en makreel. De ‘Noorse kreeft’ is heerlijk romig en zoet en zorgt voor een feestelijk gerecht. Bij het gerecht zit verder courgette en een puree van aubergine, die net als de tomaten couli zeer smaakvol is. In het glas een rijke stijl Sauvignon van Pierre Olivier Bonhomme: Touraine.

Langoustine Jagthuijs Breda
Langoustine

Eggs benedict

Het hoogtepunt is een eigen variant op het ontbijtgerecht Eggs Benedict. Onderop ligt in roomboter gebakken brioche met een gepocheerd ei, Hollandaisesaus met Sherry azijn, Pata Negra en verse truffel. Zo krijgt deze Amerikaanse klassieker een culinaire twist waar elke liefhebber van gaat watertanden! Bij dit gerecht is gekozen voor een krachtige witte wijn van Grandes Serres uit de Cotes du Rhone: Les Portes du Castelas. Dit is een combinatie van Grenache Blanc en Marsanne.

Eggs Benedict Jagthuijs Breda
Eggs Benedict

Ossenhaas

Het laatste vlees dat we proeven is zacht gegaarde ossenhaas. Het vlees is sous vide gegaard en boterzacht. De bijpassende garnituur is puree van knolselderij, asperges, snijbonen en paddenstoelen. Daarnaast een bruine en groene jus, waarvan de laatste is gemaakt van snijbonen. Als bijpassende wijn een biologische Chinon (2015) van Fabrice Gasnier uit de Loire in Frankrijk. Een elegante rode wijn die uitstekend past bij het vlees.

Ossenhaas Jagthuijs Breda
Ossenhaas

Kaas

’t Jagthuijs heeft een uitgebreide kaastafel waar je, met hulp van een kok, zelf je kazen mag uitkiezen. Op ons bord liggen onder andere een Franse geitenkaas, Italiaanse truffelkaas en de bekende Roquefort blauwaderkaas uit Frankrijk. Ulls de Mel is de ‘natuurwijn’ zonder toegevoegde sulfieten die erbij wordt geschonken. Door geen sulfieten toe te voegen behoudt de wijn meer zijn typische fruit.

Kaas Jagthuijs Breda
Kaas

Dessert

Bij het dessert is de ene bereiding nog lekkerder dan de andere. Bijzonder is de bros van sesam, witte chocolade en cacaoboter. De bros smelt in je mond en de smaak is fantastisch. Er is ijs van sesam op basis van roomijs, gepocheerde perzik, panna cotta van framboos en links en rechts nog een beetje banketbakkersroom. Als dessertwijn een Chenin Blanc van Baumard: Carte d’Or Coteaux du Layon 2015.

Dessert Jagthuijs Breda
Dessert
Friandises Jagthuijs Breda
Friandises

Uit eten bij ’t Jagthuijs: ganzenlever, patrijs, haas & appeltaart 2.0

We starten de avond met het huis-aperitief: cava met Mandarine Napoléon. De eerste hapjes op tafel zijn Bella di Cerignola olijven, in kruiden geroosterde cashewnoten en kaasstengels met dip. Naast het brood (met boter en reuzel) volgt de gebruikelijke amuse, dit keer een mousse van basilicum met zoet-zure radijs, gel van passievrucht en een krokantje van cassave.

Hapjes Jagthuijs Ulvenhout
Hapjes
Amuse Jagthuijs Ulvenhout
Amuse

Ganzenlever

Het eerste gerechtje is direct een bijzondere creatie: een crème karamel van ganzenlever! De heerlijke smaak van de lever komt subtiel naar boven, net als de bekende structuur van crème karamel. Onderop karamel van appel met verder een vinaigrette van hazelnoot en krokantje blokjes balkenbrij van het Limburgs varken. Balkenbrij is een oud winters gerecht met resten van het varken. Als tegenhanger voor de zware smaken ligt bovenop een salade van Granny Smith en witlof voor het nodige zuurtje en bittertje.

Ganzenlever Jagthuijs Ulvenhout
Ganzenlever

Jagthuijs Ulvenhout

Vouvray le Mont Moelleux

Bij dit gerecht schenkt sommelier Marcel een 20 jaar oude wijn. Huet Vouvray le Mont Moelleux 1997 is een Franse Witte wijn die wordt gemaakt van Chenin Blanc door Domaine Huet. Deze goud-gele wijn is rijk, complex en lang. Zoet en puur, met net genoeg zuurgraad om het levendig en verfrissend te houden. Een zeer bijzondere wijn met een fantastische smaak, dit is genieten.

Jagthuijs Ulvenhout
Huet Vouvray le Mont Moelleux 1997

Patrijs

De wijn die volgt is Kezako Domaine Mamaruta 2015 uit de Languedoc. Het is een pure Carignan met aroma’s van onder andere zwarte bessen. Karafferen of ontgassen van deze wijn is noodzakelijk, zo staat ook op de fles te lezen. Dan gaat hij goed samen met het eerste wild-gerecht dat we proeven: patrijs. De mooi gebraden borst heeft een vrij toegankelijke wildsmaak en wordt gecombineerd met onder andere een crème van pastinaak, zuurkool en heerlijke eigen jus en verse paddenstoelen. Kroon op dit gerecht is de kroket gevuld met gekonfijte patrijs-bout, zuurkool en rookworst; een voltreffer!

Patrijs Jagthuijs Ulvenhout
Patrijs
Patrijs Jagthuijs Ulvenhout
Patrijs

Haas

Na de patrijs stappen we over op de haas, een stuk krachtiger van smaak. Ook de haas is op het karkas gebraden, met daaronder een stoverij van de bout waar zelfs nog truffel in verwerkt is. Twee heerlijke bereidingen van haas met verder rode, gele en chioggia biet en spruitjes. Niet alleen lekker, maar het zorgt ook voor een kleurrijke presentatie. De mousseline van kastanje, croutons van peperkoek en eigen jus zijn stuk voor stuk zeer smaakvol, een prachtig wild-gerecht. Bij een gerecht als deze hoort een intense rode wijn en daarom is gekozen voor Ginevra Montefalco Sagrantino.

Haas Jagthuijs Ulvenhout
Haas
Haas Jagthuijs Ulvenhout
Haas

Dessert

Het dessert is een appeltaart 2.0, oftewel een culinaire variant van de populaire taart. Heel toevallig hadden we de laatste keer een geweldig dessert op basis van de schwarzwälder kirsch, deze keer is het de appeltaart. Verschillende bereidingen van appel (sorbet en gel, compote en gepocheerd) worden gecombineerd met onder andere een panna cotta van Bastogne en een crumble. Mooie technieken uit de keuken die, wanneer je ze samen mengt en je ogen sluit, proeft alsof je een heerlijke appeltaart eet. De bijpassende wijn is Sauternes Brumes De La Tour Blanche 2012. Minerale en bloemige tonen met een mooie balans in de afdronk tussen zoet en zuur.

Dessert Jagthuijs Ulvenhout
Dessert
Dessert Jagthuijs Ulvenhout
Dessert
Friandises Jagthuijs Ulvenhout
Friandises

Uit eten bij ’t Jagthuijs: sushi, coque monsieur, coquille, risotto & ree

’t Jagthuijs wijzigde vorig jaar de menukaart en introduceerde een nieuw concept met ‘gangetjes’, waarbij à la carte gerechten in een kleinere vorm worden geserveerd. Je hebt de keuze uit 4 (€48,50), 5 (€57,50) of 6 (€65,50) gangetjes, uiteraard te combineren met bijpassende wijnen van tussen de €6,50 en €8 per glas. De gerechtjes zijn ook los te bestellen voor €14,25 per stuk.

Hapjes Jagthuijs Ulvenhout
Hapjes

Amuse

Mijn tafelgenote en ik proeven 6-gangetjes en beginnen als aperitief cava met Mandarine Napoléon. De eerste hapjes op tafel zijn Bella di Cerignola olijven, in kruiden geroosterde cashewnoten en kaasstengels met een dip van zwarte sesam. Naast het brood volgt de amuse: een panna cotta van geitenkaas met zoetzure komkommer, een gel van komkommer en limoen en bovenop een rijstkrokant.

Amuse Jagthuijs Ulvenhout
Amuse

Jagthuijs Super Sushi

Het eerste gerechtje is bizar-lekkere ‘Jagthuijs Super Sushi’, die je kunt omschrijven als rouleaux van sushi. Opgerold in norivellen (dunne bladen van zeewier) met heerlijke Albacore tonijn, zalm en sushi-rijst. Daarbij onder andere een frisse salade met avocado, vinaigrette met Kikkoman (sojasaus), zachte cremè van wasabi en koekjes van wasabi. Dit is sushi 2.0 en laat zien dat je sushi ook op culinair niveau kunt serveren! De wijn die hierbij wordt geschonken is Laffitte Teston Ericka 2014. Deze witte wijn is afkomstig uit wijngebied Pacherenc du Vic-Bilh; een frisse en sappige droge wijn dat  bekend om zijn mooie zuren.

Super Sushi Jagthuijs Ulvenhout
Super Sushi

Croque Monsieur

Ook het gerecht dat volgt wordt veel in Breda geserveerd: tosti, oftewel Croque Monsieur. De keukenbrigade heeft er wederom een geheel eigen en culinaire draai aan gegeven. Zo is de tosti van briochebrood. Dit lekkere zoete brood is gevuld met een farce van kreeft en daarbij ook stukjes (in roomboter gegaarde) Canadese kreeft, is dat niet genieten? Geserveerd met tomaten, waaronder de Tom Melisse tomaten (de kleinste ter wereld), crème van avocado en ketchup van gele tomaat. De bijpassende wijn is Bernard Fouquet Vouvray 2015. Deze Chenin Blanc is rijk van smaak met een mooie balans tussen zoet, zuur en kruidigheid.

Croque Monsieur Jagthuijs Ulvenhout
Croque Monsieur

Coquille

De wijn die volg is Viña Chocalan Viognier 2016. Een elegante maar ook complexe wijn met frisheid en romigheid door de houtrijping. Het gerecht is een combinatie van gegrilde coquille en procureur; het nekstuk van het varken. Het vlees is bereid op Chinese wijze (Char Siu) en is onder andere drie dagen gemarineerd en 12 uur sous-vide gegaard op 72 graden. Het resultaat? Ongekend smaakvol vlees met daarbij diverse soorten bereidingen van bloemkool zoals in kerrie geroosterde bloemkool, geraspte bloemkool en een velouté (soep) van bloemkool en sereh.

Coquille Jagthuijs Ulvenhout
Coquille

Truffelrisotto

Elke truffel-liefhebber wordt verliefd om de truffelrisotto bij ’t Jagthuijs. De smeuïge risotto wordt geserveerd met een gepocheerd Hoeve-ei, Parmezaanse kaas (24 maanden) én een schuim van Parmezaanse kaas. De zomertruffel uit Umbrië wordt aan tafel geschaafd, verser wordt het niet! Voor de wijn-spijs combinatie is gekozen voor Les Portes Du Castelas uit de Côtes du Rhône. Deze witte wijn heeft vettigheid en kruidigheid dat uitstekend past bij deze truffelrisotto.

Truffelrisotto Jagthuijs Ulvenhout
Truffelrisotto
Truffelrisotto Jagthuijs Ulvenhout
Truffelrisotto

Ree

Het hoofdgerecht is ree, dat behoort tot het meest edele wild. Mager, fijn van structuur en (voor wild-vlees begrippen) een zachte smaak. Reebokken worden in de zomer geschoten, dit is dus hét moment om ree te eten. Geserveerd met verse bramen, verschillende soorten biet, een mousseline van knolselderij en een smaakvolle eigen jus. Hierbij schenkt sommelier Marcel de Oostenrijkse wijn Pitnauer Carnuntum Classic Blauer Zweigelt 2014. Deze sappige rode wijn heeft frisheid en elegante aroma’s en fijne tannines.

Ree Jagthuijs Ulvenhout
Ree

Dessert

De finale van het menu is een dessert gebaseerd op schwarzwälder kirsch, maar dan op geheel eigen wijze. Onderop een kersencoulis met een brownie van chocolade. Bovenop de brownie ligt een chocoladebal gevuld met chocolademousse. Daarnaast een compôte van kersen, chocoladecrème, verse kersen en een sorbet van kersen. De klassieke Duitse taart wordt met dit dessert tot een culinair hoogstandje verheven. De laatste wijn komt uit Spanje: Amatus Dulce 2015. Een intense dessertwijn, rijk van smaak met een krachtige fruitconcentratie.

Schwarzwälder Kirsch Jagthuijs Ulvenhout
Schwarzwälder Kirsch
Espresso Martini Jagthuijs Ulvenhout
Espresso Martini
Friandises Jagthuijs Ulvenhout
Friandises
Dorpstraat 3, 4851 CJ Ulvenhout
076 565 6956
info@jagthuijs.nl
jagthuijs.nl
Routebeschrijving

Faciliteiten

CadeaukaartDinerHotspotLunchMichelin-aanradersParkeergelegenheidSommelierTerras€€€ (wat duurder)

Openingstijden Gesloten

maandag Gesloten

dinsdag 12:00 – 14:00

dinsdag 18:00 – 21:30

woensdag 12:00 – 14:00

woensdag 18:00 – 21:30

donderdag 12:00 – 14:00

donderdag 18:00 – 21:30

vrijdag 12:00 – 14:00

vrijdag 18:00 – 21:30

zaterdag 12:00 – 14:00

zaterdag 18:00 – 21:30

zondag 12:00 – 21:00

Social Media

  • Facebook URL
  • Instagram URL

Hét platform over uit eten in Breda met een website, restaurantgids, restaurantweek en cadeaukaart.

Smakelijk Breda

  • Cadeaukaart
  • Restaurantgids
  • Restaurantweek
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
  • Over ons
  • Contact

Partners

  • Bookdinners
  • Breda Marketing
  • HANOS Breda
  • InBreda
  • JOEP
  • Piggy
  • WijnSpijs
© 2019 Smakelijk Breda
  • Facebook
  • Instagram

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Registreren

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Send this to a friend