Breda heeft sinds november 2018 een eigen jaarlijkse restaurantgids. Restaurantgids Breda is de enige jaarlijkse uitgave die zich volledig richt op uit eten in de gemeente Breda. De gids is een initiatief van Smakelijk Breda in samenwerking met City Marketing Breda en vervangt de VVV restaurantgids die jarenlang door VVV Breda is uitgebracht.

Restaurantgids Breda komt in dezelfde periode uit net als restaurantgidsen zoals de Michelingids, Lekker 500, Gault Millau en Grootspraak. Ook voor de uitstraling is gekeken naar de landelijke restaurantgidsen. In de eerste editie staan 125 eetgelegenheden die zijn gevestigd in de gemeente Breda. Restaurantgids Breda is verdeeld in categorieën zoals koffiebars, lunchrooms, ijssalons, eetcafés en restaurants.

In Restaurantgids Breda staat naast een uitgebreide beschrijving van restaurants ook praktische informatie zoals openingstijden, contactgegevens en interieurfoto’s. Voor de fotografie is een samenwerking aangegaan met fotograaf Joep van Aert. De fotograaf werd in 2016 wereldwijd bekend door zijn werk voor Hardwell’s fotoboek “2 years asone“.

» Bestel de restaurantgids in de webshop
» Lees het inkijkexemplaar op Issuu.com