Breda krijgt een eigen jaarlijkse restaurantgids die volledig is gericht op uit eten gaan in de gemeente Breda. Restaurantgids Breda is een initiatief van Smakelijk Breda in samenwerking met Citymarketing Breda en vervangt de VVV restaurantgids die jarenlang door VVV Breda is uitgebracht.

Naast de landelijke restaurantgidsen als Lekker 500, Gault Millau en de Michelin gids, verschijnt dit jaar voor het eerst Restaurantgids Breda. In de eerste editie staan 125 eetgelegenheden die alle zijn gevestigd in de gemeente Breda. De restaurantgids is verdeeld in 6 categorieën: koffiebars, lunchrooms, ijssalons, wijnbars, eetcafés en restaurants.

In deze gids treft men naast een uitgebreide beschrijving van de restaurants ook praktische informatie als openingstijden en contactgegevens en interieur foto’s. Voor de interieur-fotografie is samengewerkt met fotograaf Joep van Aert. Van Aert werd in 2016 wereldwijd bekend door het foto boek van DJ Hardwell, waarvoor hij de fotografie deed. In navolging van de landelijke restaurantgidsen is gekozen voor een uniforme cover met de huisstijl van Smakelijk Breda en Citymarketing Breda.

Het voorwoord is geschreven door Freek van Noortwijk, Guillaume de Beer en Johanneke van Iwaarden. Het ondernemerstrio, bekend van onder andere Restaurant Breda in Amsterdam, blikt in het voorwoord terug op hun jeugd in Breda en vertelt over het mooie maar ook intensieve horecavak.

“De afgelopen jaren is het aantal restaurants in Breda enorm gegroeid. Onze stad verdient daarom een restaurantgids die zich volledig richt op uit eten gaan in de gemeente Breda. De nieuwe restaurantgids is hét handboek voor foodies in Breda.”, aldus Dex Bos, eigenaar van Smakelijk Breda.

“De handige en mooie restaurantgids neemt zowel toeristen als bewoners mee door bourgondisch Breda. Wij hopen dat deze gids veel inspiratie biedt voor een heerlijk en gezellig bezoek aan de horeca in Breda.”, aldus Janine Bos, directeur van Citymarketing Breda.

Restaurantgids Breda wordt gratis verspreid via VVV Breda, 125 restaurants, hotels en tientallen afhaalpunten in Breda. Bekijk de restaurantgids online.