In de Lekker500 staan dit jaar ook restaurants uit Breda. De bekende en oudste restaurantgids van Nederland presenteert jaarlijks ‘de 100 beste restaurants van Nederland’. Wolfslaar staat al jarenlang in de top 100 en in de top 500 staan nog eens 2 restaurants uit Breda. In dit lijstje een overzicht van 3 restaurants uit Breda in de Lekker500.

1. Wolfslaar

Wolfslaar is gehuisvest in een oud koetshuis op Landgoed Wolfslaar. Het met een Michelinster bekroonde restaurant staat bekend om het gebruik van regionale producten, waarbij chef-kok Maarten Camps streeft naar perfectie. De sommeliers maken het geheel compleet door deze gerechten te combineren met mooie wijnen uit de historische wijnkelder.

Wolfslaar staat dit jaar op de 75e plaats van de Lekker500. De restaurantgids noemt de creaties van SVH Meesterkok Maarten Camps “innovatief, licht, smakelijk en met respect voor de klassiek mediterrane”.

Wolfslaar

2. De Stadstuin

De Stadstuin is gehuisvest in een stijlvol herenhuis aan de Ginnekenweg en is sinds 1997 open. Het restaurant serveert culinaire gerechten uit de Franse keuken. Op de menukaart staan à la carte gerechten en diverse (keuze)menu’s.

Lekker 500 over De Stadstuin: “Een sympathiek adres met goed werk van de nieuwe chef Jari Kooiman”. De restaurantgids noemt de creaties van SVH Meesterkok Maarten Camps van Wolfslaar “innovatief, licht, smakelijk en met respect voor de klassiek mediterrane”. Ook de gerechten van Zuyd vallen in de smaak.

De Stadstuin Breda

3. Zuyd

Zuyd is een culinair restaurant aan de Ginnekenweg. Chef-kok Stefan Dirkx verwerkt samen met zijn keukenbrigade dagverse ingrediënten tot creatieve en verfijnde gerechten. Dirkx heeft zijn ruime ervaring opgedaan bij diverse (sterren)zaken door het land. Zijn stijl van koken is in de basis Frans met wereldse invloeden.

De restaurantgids is positief over Zuyd: “De langzaam gegaarde kabeljauwrug is van grote klasse. Wat een mooie gaarheid. Aan tafel wordt er door de chef Franse geitenkaas uit de Loirestreek over geraspt. Het garnituur van de spätzle past er goed bij In alle eenvoud een subliem gerecht.”

Zuyd Breda