In de Lekker500 staan ook dit jaar restaurants uit Breda. De bekendste en oudste restaurantgids van Nederland presenteert jaarlijks ‘de 100 beste restaurants van Nederland’. Wolfslaar staat in de 2020 editie op plek 73. Daarnaast staan er nog 4 restaurants uit Breda in de Lekker500. In dit lijstje een overzicht van de restaurants uit Breda die zijn vermeld in de Lekker500.

1. Wolfslaar

Wolfslaar is gehuisvest in een oud koetshuis op Landgoed Wolfslaar. Het met een Michelinster bekroonde restaurant staat bekend om het gebruik van regionale producten, waarbij chef-kok Maarten Camps streeft naar perfectie. De sommeliers maken het geheel compleet door deze gerechten te combineren met mooie wijnen uit de historische wijnkelder.

Wolfslaar Breda

2. De Stadstuin

De Stadstuin is gehuisvest in een stijlvol herenhuis aan de Ginnekenweg en is sinds 1997 open. Het restaurant serveert culinaire gerechten uit de Franse keuken. Op de menukaart staan à la carte gerechten en diverse (keuze)menu’s.

De Stadstuin Breda

3. Zuyd

Zuyd is een culinair restaurant aan de Ginnekenweg. Chef-kok Stefan Dirkx verwerkt samen met zijn keukenbrigade dagverse ingrediënten tot creatieve en verfijnde gerechten. Dirkx heeft zijn ruime ervaring opgedaan bij diverse (sterren)zaken door het land. Zijn stijl van koken is in de basis Frans met wereldse invloeden.

Zuyd Breda

4. ’t Jagthuijs

Bij ’t Jagthuijs in Ulvenhout word je als gast ondergedompeld in ambacht. Zowel de witte als de zwarte brigade weten iedere keer weer te verrassen met hun kennis en toewijding.

Jagthuijs Breda

5. Salon de Provence

Salon de Provence is een intiem huiskamerrestaurant aan de Ginnekenweg. Neem plaats op één van de heerlijke fauteuils of buiten in het sfeervolle binnentuin. Gastvrouw Pauline van der Sluijs legt je in de watten. Het restaurant biedt een 3- en 4-gangen keuzemenu en een 7- en 8-gerechtjesmenu. Tijdens de lunch is een 2-gangen lunchmenu mogelijk.

Salon de Provence Breda