Smakelijk Breda organiseert vrijdag 13 t/m zondag 22 september 2019 een nieuwe editie van de Smakelijk Breda Restaurantweek. Tijdens deze restaurantweek geniet je van een 3-gangenmenu voor slechts 27,50 euro. De restaurants serveren een 3-gangen keuze- of shared dining menu.

De deelnemende restaurants aan deze Smakelijk Breda Restaurantweek zijn AtnoonBoca’s BredaBy TaterEethuys BredaGaudimLa Cucina Italiana, LOFF, Sabores en The Tiger Club. Bekijk onder de flyer de deelnemende restaurants en het 3-gangenmenu dat ze met korting serveren. Reserveren gaat heel eenvoudig bij de restaurants.

1. La Cucina Italiana

La Cucina Italiana is een Italiaans restaurant aan de Ginnekenweg waar je in een ongedwongen sfeer geniet van pizza’s, pasta’s, Italiaanse en Mediterraanse gerechten. Daarnaast serveert het restaurant een culinair verrassingsmenu. Het restaurant heeft zo’n 90 verschillende wijnen in huis, waarvan je 40 wijnen per glas kunt bestellen. Net als vorig jaar serveert het restaurant een 3-gangen keuzemenu met vegetarische opties.

Het restaurant serveert van vrijdag 13 t/m zondag 22 september een 3-gangen keuzemenu voor €27,50 p.p. Reserveer een tafel via 076 561 7765 ovv ‘restaurantweek’.

Menu
Tartare di Manzo: steak tartaar van runderhaas met truffel, Parmezaanse kaas en een kwartelei.
Of
(vegetarisch) Salade Caprese: salade, tomaat, buffalo mozzarella en pesto.
***
Filetto di Rombo: tarbot filet, kreeftensaus en een risotto met groene asperges.
Of
(vegetarisch) Tagliatelle al funghi e tartufo: Tagliatelle met bospaddenstoelen, truffel en Parmezaanse kaas.
***
Sopressa: chocoladebol gevuld met bosvruchten parfait en overgoten met warme karamelsaus.

La Cucina Italiana Breda

2. Gaudim

Bij Gaudim in Breda ben je aan het juiste adres voor de Catalaanse keuken. Naast tapas staan er vlees-, vis- en vegetarische gerechten van het formaat tussengerecht op de menukaart. Waan jezelf even in Barcelona met hapjes en gerechten van het formaat tussengerecht. Ideaal voor een shared dining menu, zodat je kunt delen met je tafelgenoten.

Het restaurant serveert van vrijdag 13 t/m zondag 22 september een shared diningmenu (vanaf 2 personen) voor €27,50 p.p. Reserveer een tafel via 076 521 9871 ovv ‘restaurantweek’.

Menu
Olives farcides de picada de l’Empordà
(gefrituurde olijven met gehaktvulling uit Ampurdan)
Croquetes de gambes
(gambakroketjes)
Seitons fregits
(gefrituurde ansjovis)
***
Tàrtar de tonyina amb alvocat i melmelada de tomàquet
(tonijn tartaar met avocado en tomaten marmelade)
Coca de bolets amb pebrots i pinyons
(paddenstoelentaartje met paprika, pijnboompitten en limoensaus)
Caneló farcit d’ànec gratinat al forn
(cannelloni gevuld met gestoofde eendenbout uit de oven)
***
Bacallà fregit amb samfaina
(gefrituurde kabeljauw met Catalaanse ratatouille)
Bé amb all i oli
(zacht gegaarde lamskoteletjesme)
Espàrrecs amb salsa romesco
(groene asperges met romesco saus)
Patates braves
(gefrituurde aardappelen met aïoli en bravassaus)
***
Crema Catalana
(Catalaanse crème)
Postre de músic amb gelat de fruits secs
(Notentaart met ijs van gedroogde vruchten)

Gaudim Breda

3. Sabores

Sabores is een Mediterraans restaurant op de Grote Markt in Breda. Originele, pure en smaakvolle gerechten zijn de basis van dit nieuwe concept. Met gerechten uit alle landen rondom de Middellandse zee doet het restaurant zijn naam eer aan.

Het Mediterraanse restaurant op de Grote Markt introduceert binnenkort een nieuw concept met kleine gerechten. Om alvast kennis te maken met het nieuwe concept serveert het restaurant tijdens deze restaurantweek een shared dining menu.

Het restaurant serveert van vrijdag 13 t/m zondag 22 september een shared diningmenu (vanaf 2 personen) voor €27,50 p.p. Reserveer een tafel via 076 200 3636 ovv ‘restaurantweek’.

Menu
Bruschetta
Aubergine | Courgette | Tomaat | Knoflook | Feta | Olijven | Kappertjes
Pancetta
Buikspek | Zoete aardappel puree | Groene appel chutney
Calamari
Inktvis | Knoflooksaus
***
Tortellini Beef Tagliata
Ossenhaas | Truffel | Room | Parmezaan
Zwaardvis
Gamba | Kreeftenolie | Couscous
***
Frozen Tiramisu “To Share”
Biscuit | Cacao | Mascarpone | Merengue | Koffie

Sabores Breda

4. Atnoon

Atnoon is de stadsbrasserie vlakbij het Breda Centraal en recht tegenover de nieuwe rechtbank van Breda. Je kunt bij het restaurant plaatsnemen voor koffie met gebak, ontbijt, lunch, borrel of diner. Op de menukaart staan internationale gerechten. Er is voor elk wat wils, en het is betaalbaar. Het restaurant is onlangs gestart met shared dining gerechten. Maak kennis met dit nieuwe concept tijdens de restaurantweek!

Het restaurant serveert van vrijdag 13 t/m zondag 22 september een shared diningmenu (vanaf 2 personen) voor €27,50 p.p. Reserveer een tafel via 076 886 4045 ovv ‘restaurantweek’.

Menu
Thaise garnalen salade
Iberico Sticky fingers
Lamsspiesjes met komkommer-raita
***
Gebraden kalfsrosbief met knoflookchips en rode wijn frambozensaus
Gegrilde honing-sojazalm met citrus Sobanoedels
Massamancurry
***
Roodfruitsoepje met vanille-ijs
Kokos-limoen-Pandan dessert

Atnoon Breda

5. The Tiger Club

The Tiger Club in Breda laat je kennis maken met Asian streetfood gerechten, Oosterse biertjes en spicy cocktails. Het restaurant wil graag de liefde voor Azië met je willen. Kom langs en ervaar hoe het leven eraan toe gaat in de kleurrijke straten van Bangkok, Kuala Lumpur of Hong Kong. Ook tijdens de restaurantweek geniet je van een speciaal 3-gangen shared dining menu.

Het restaurant serveert van vrijdag 13 t/m zondag 22 september een shared diningmenu (vanaf 2 personen) voor €27,50 p.p. Reserveer een tafel via 076 737 0163 ovv ‘restaurantweek’.

Menu
Coquille – Wasabi – Sesam – Soya
Wakame, Edamame – Bosui
***
Gestoomde bao bun met Kunyit Kip – Citroengras Sambal – Haricots verts
***
Beef Rendang
Stir Fried Vegetables
Lemon Chicken
Dorade met zwarte bonen saus
Jasmijn rijst

The Tiger Club Breda

6. Eethuys Breda

Eethuys Breda is een Aziatisch restaurant in de Torenstraat, tegenover de Grote Kerk van Breda. De chefs creëren in de open keuken gerechten met de mooiste smaken uit het Oosten. Ook tijdens de restaurantweek geniet je van Aziatische gerechtjes om te delen met je tafelgenoten.

Het restaurant serveert van vrijdag 13 t/m zondag 22 september een shared diningmenu (vanaf 2 personen) voor €27,50 p.p. Reserveer een tafel via 076 514 0036 ovv ‘restaurantweek’.

Menu
Verse springroll met gerookte zalm, soja, zwarte sesam & rijstvermicelli
Beef tataki met radijs, wakame, limoen-sesam mayonaise & papadum
***
Tom kha kai met geplukte kip, bosui en chili olie
Dim dum met garnaal, wasabi mayonaise & furikake
Nems kip met munt en sweet chili
***
Saté kippendijen met huisgemaakte pindasaus, atjar tjampoer & sambal matah
Gamba’s in rode curry met zeekraal, bimi & baby maïs
Lam met Peruaanse aardappeltjes en zwarte bonen jus

Eethuys 1535 Breda

7. LOFF

LOFF is het enige vegetarisch–veganistische restaurant in Breda dat volledig biologisch werkt. Er is geen vaste menukaart, wel een warm- en koud buffet met zo’n 40 verschillende, dagverse gerechten. LOFF gaat naast het buffet ook van start met een shared dining menu. Tijdens de restaurantweek maak je kennis met dit nieuwe concept!

Het restaurant serveert van vrijdag 13 t/m zondag 22 september een shared diningmenu (vanaf 2 personen) voor €27,50 p.p. Reserveer een tafel via 076 737 0369 ovv ‘restaurantweek’.

Menu
Caponata | courgette antipasto | wortellabne
Cashewmocktail
***
Komkommersalade | vegan calamaris | remoulade
Bloemkoolsteak | doperwt | munt
Pilaf | koriander | paprika
***
LOFF-bliss van dadels | amandel-ricottadessert

Loff Breda

8. By Tater

By Tater in Teteringen ligt aan de Oosterhoutseweg, van oudsher één van de belangrijkste verkeersaders tussen Breda en Oosterhout. Geniet van een kopje koffie, een lunch, borrel of diner op het zonnige tuinterras aan de achterzijde, het levendige terras aan de voorzijde, of in het moderne sfeervolle restaurant.

Het restaurant serveert van vrijdag 13 t/m zondag 22 september een 3-gangen keuzemenu voor €27,50 p.p. Reserveer een tafel via 076 303 6271 ovv ‘restaurantweek’.

Menu
Coquille | knolselderijmousseline | serranoham | citroenvinaigrette
Of
Buikspek | doperwtencrème | gegrilde paprika | sjalotten jus
***
Zeebaarsfilet | tijgergamba | zeekraal | bataat | bisquesaus
Of
Kalfsrosbief | vapeur aardappel | paddenstoelen | kruidenjus
***
Verrassingsdessert

By Tater Teteringen

9. Boca’s Breda

Boca’s Breda doet mee aan de 6e editie van de Smakelijk Breda Restaurantweek. Boca’s is gevestigd in het pand van Villa Nova in de Karnemelkstraat en staat bekend om de heerlijke borrelhappen. Ze hebben niet voor niks al succesvolle locaties in Amsterdam en Rotterdam.

Het restaurant serveert van vrijdag 13 t/m zondag 22 september daarom een shared diningmenu (vanaf 2 personen) voor €27,50 p.p. Ideaal om bijvoorbeeld het Boca’s plateau te delen met je tafelgenoten. Reserveer een tafel via 076 520 0011 ovv ‘restaurantweek’.

Menu
Mini hamburger met truffelmayonaise en foie gras
Of
Bao bun met pekingeend, pulled chicken of pulled jackfruit
(per persoon keuze uit 1 v/d 2 borrelhappen)
***
Vlees plateau
(biefstuk, pulled chicken, knofookworstjes, Spianata piccante en chimichanga’s)
Of
Vis plateau
(vissticks, garnalen-dumplings, pittige makreel, gebakken visje en mosselen)
Of
Kaas plateau
(queso Iberico, Calvados Camembert, geitenkaaskroketjes, Burrata en Magor)
Of
Boca’s plateau
Een combinatie van vlees, vis, kaas.
(per tafel keuze uit 1 v/d 4 plateau’s)
***
Witte chocomousse met mango en Bastogne crumble
Of
Crème brûlée
(per persoon keuze uit 1 v/d 2 desserts)

Boca's Breda