Sabores is het nieuwste restaurant op de Grote Markt. Het restaurant heeft een Mediterraanse keuken met als basis pure gerechten. Op de menukaart staan gerechten uit alle landen rondom de Middellandse zee. Op zaterdag en zondag is het restaurant tevens geopend voor de lunch.

Sabores

Sabores (oftewel ‘smaken’ in het Spaans) serveert uiteenlopende vlees- en visgerechten uit de Spaanse en Italiaanse keuken. Naast diverse soorten vis serveert het restaurant onder andere ossenhaas, rib-eye en ossobuco. Ook voor pasta’s ben je bij Sabores aan het juiste adres, net als voor verse paella en risotto. In het weekend serveert Sabores toegankelijke lunchgerechten.

Sabores Breda

Steak tartaar & gegrilde octopus

Als voorafje beginnen mijn tafelgenote en ik met pitabrood met tapenade, feta mousse, hummus en soepstengels (€7,50). Het brood is nog warm en de smeersels zijn smaakvol en divers. Een ideaal plankje om je diner bij Sabores te beginnen. Vanavond proeven we 3-gangen à la carte en bekijken we eerst de voorgerechten. De voorgerechten zijn op de menukaart verdeeld in koude- en warme gerechten en we besluiten van beide 1 gerecht te kiezen.

Als koud voorgerecht kiezen we de steak tartaar (€14). Het gerecht is lekker hoog op smaak omdat het malse vlees ruimschoots wordt gecombineerd met onder andere kappertjes en rode ui. Bovenop zit bovendien een rauw kwartel-ei. Als warm voorgerecht kiezen we gegrilde octopus (€13). Op het bord ligt een mooi groot stuk gegrilde octopus. Daarbij wordt een puree van aubergine en een dressing van citroenolijfolie geserveerd. Puur in zijn eenvoud, sappig en erg smaakvol.

Sabores Breda

Sabores Breda

Iberico & zeebaars

De hoofdgerechten bij Sabores zijn divers: van risotto en pasta’s tot vlees- en visgerechten. Vanavond proeven we het vleesgerecht ‘Iberico’ (€21,50), oftewel malse varkens ribroast. Het malse vlees wordt geserveerd met gegrilde groenten en een smaakvolle mosterdsaus. Bij alle vleesgerechten (behalve ossobuco en lams tajine) krijg je bovendien friet en mayonaise. Heb je liever een visgerecht? Dan is de gegrilde zeebaars (€21,50) een gerecht dat je gerust kunt bestellen. Twee mooi gebakken filets van zeebaars met daaronder gegrilde groenten, risotto en dressing van citroenolijfolie.

Sabores Breda

Sabores Breda

Desserts

Sluit je diner bij Sabores af met een dessert! Onze favoriet van vanavond is de frozen tiramisu (€7,50). Een tiramisu, maar dat net iets anders dan normaal. De tiramisu bestaat uit een biscuit, cacao, mascarpone, merengue, koffie en chocolade-ijs. Het gerecht is op elkaar gestapeld en heeft de bekende tiramisu smaken, alleen dan geserveerd op geheel eigen wijze. Het andere dessert is de ‘chocolade karamel’ (€7,50). Dit is een dessert chocolademousse, vanille-ijs, brownie en dulce de leche.

Sabores Breda

Sabores Breda

Conclusie

Sabores zorgt voor Mediterraanse sferen op de Grote Markt. De uiteenlopende menukaart zorgt ervoor dat iedereen wat kan bestellen bij Sabores. We hebben smaakvolle gerechten geproefd en er staan ruim voldoende wijnen op de menukaart. Bovendien is de sfeer bij Sabores ontspannen, heb je genoeg ruimte en is de bediening correct.

Lees meer over dit restaurant

Sabores Breda