Let op: deze blog is meer dan een jaar oud!

De blog die je nu leest is meer dan een jaar gelegen gepubliceerd. De kans is aanwezig dat informatie over gerechten (opmaak, ingrediënten, prijzen) is gewijzigd.

Stiefkwartierke is al ruim 30 jaar gevestigd in de Halstraat. Je kunt deze lunchroom dus gerust een begrip noemen. Eigenaar en chef-kok Jurgen de Ruijter serveert toegankelijke en uiterst smaakvolle lunchgerechten. Bovendien zijn de high tea’s bij Stiefkwartierke uitermate populair. Wij mochten de allernieuwste herfst high tea proeven en dat was smullen!

Prosecco

Mijn tafelgenote en ik schuiven aan bij een gezellige ronde tafel aan het raam. Bij Stiefkwartierke worden we altijd vriendelijke geholpen en genieten we van de creatief van chef-kok Jurgen. Als we eenmaal beginnen aan de herfst high tea & proeverij (€25,95 p.p.) krijgen we eerst prosecco met bovenop een foom van wodka! De thee moet dus nog even wachten, we genieten eerst van een verfrissend welkomsdrankje.

Stiefkwartierke Breda

Canapé

Het eerste hapje dat wordt geserveerd is een canapé. Dit is een sneetje brood dat ontkorst is en in een mooie vorm uitgesneden. Het stukje brood is beleggen met pulled pork, courgette, zongedroogde tomaat en gemarineerde beukenwam. Mooi smaakvol varkensvlees dat is gecombineerd met gemarineerde groenten en bovenop een flinterdun krokantje van rode biet. Daarnaast wordt ook de thee geserveerd. Stiefkwartierke heeft Communitea van Peeze met biologische thee uit het hooggebergte in Sri Lanka.

Stiefkwartierke Breda

Stiefkwartierke Breda

Kalfsoester

De volgende gang is een beleving aan tafel. De drie bereidingen worden namelijk geserveerd in een glazen kom, gevuld met gerookt eikenhout. De rooksmaak trekt natuurlijk ook in de verschillende bereidingen en dat proef je terug! Een zachte en smaakvolle pompoensoep wordt afgewisseld met een krokantje loempia (gevuld met sterke brie en bieslook) en een yoghurtdressing. Het broodje is belegd met malse kalfsoester met daarbij Umamisaus (een soort pikante chilisaus), yoghurtdressing, sla en beukenzwam.

Stiefkwartierke Breda

Stiefkwartierke Breda

Dessert

De laatste gang is een verzameling van verschillende bereidingen, het ultieme dessert voor de liefhebbers! Van een strakke quenelle van mascarpone en romig ijs van licht gezoute karamel tot een smaakvolle espumma van banaan en taartjes van toffee. En dan mag ik het hart van chocolade niet vergeten. Je weet eigenlijk niet waar je moet beginnen, zoveel lekkers ligt er op één bord. Ook een macaron van Tout Patisserie uit Amsterdam mag niet ontbreken. Stiefkwartierke verkoopt ze in diverse smaken en dit dessert heeft een macaron op basis van argonolie (licht zoet van smaak), ze blijven verslavend lekker! Of dit alles nog niet genoeg is krijg je er ook nog warme scones met clotted cream en jam bij! De Schotse broodjes doen de deur dicht en we genieten met een volle buik en een heerlijk kopje thee na van een geslaagde high tea.

Stiefkwartierke Breda

Stiefkwartierke Breda

Conclusie

Een high tea bij Stiefkwartierke blijft een feest! Chef-kok Jurgen heeft een verrassende high tea & proeverij samengesteld met verschillende herfst-elementen om het najaar goed in te luiden.

Lees meer over deze lunchroom

Stiefkwartierke Breda