Sushi in Breda eet je bij verschillende restaurants. In het centrum van Breda zijn diverse Japanse all you can eat sushi restaurants gevestigd waar je geniet van sushi. Daarnaast is er ook een restaurant met à la carte sushi gerechten. In dit lijstje 5 sushi restaurants in Breda.

1. Sumo Breda

Sumo Breda is een Japans restaurant op de Grote Markt waar je onbeperkt kunt genieten van Japanse gerechten en specialiteiten. Dit in een rustgevende ambiance met Aziatische uitstraling, gekenmerkt door de kleurstellingen en de roze bloesembomen.

Deze bijzondere locatie telt maar liefst drie verdiepingen waar je kunt lunchen en dineren. Sumo Breda heeft een uitgebreide menukaart met sushi, maar serveert ook gerechten van de grill en de zogenoemde ‘yaki’ gerechten, wat in het Japans ‘gebakken’ betekent. Daarnaast heeft het restaurant ook vegetarische gerechten. In de middag kun je bij Sumo ook terecht om te lunchen.

Sumo Breda

2. Sumo Oriental Breda

Sumo Oriental Breda is een Japans restaurant aan de Nieuwe Ginnekenstraat in Breda, grenzend aan het Van Coothplein. Je kunt bij dit restaurant genieten van verschillende Aziatische gerechten voor een vaste prijs.

De menukaart bestaat uit meer dan 40 kleine gerechten die geschikt zijn voor shared dining, zodat je meerdere smaken en gerechten proeft. Op de kaart staat onder andere gegrilde aubergine, yakitori, lamsracks, zeebaars, kip teriyaki, rendang en saté kambing. Daarnaast heb je de keuze uit diverse variaties sushi zoals sashimi, beef en chicken rolls, trio’s van zalm en tonijn. Het restaurant serveert ook salades met garnalen, Thaise beef en sashimi.

Sumo Oriental Breda

3. Ume

Ume is een Japans sushi restaurant in het markante pand Dok64 aan de Markendaalseweg in Breda. Het restaurant beschikt over grote raampartijen, waar je aan de ene zijde het ‘drukke’ verkeer voorbij ziet komen en aan de andere zijde geniet van het ‘rustige’ water van de Nieuwe Mark.

Ume is geopend voor lunch en diner en werkt volgens het all-you-can-eat principe. Op deze manier geniet je voor een vaste prijs onbeperkt van bijna honderd verschillende soorten Japanse gerechten. De gerechten die worden geserveerd zijn onder andere sushi, tempura, gerechten van de grill en teppanyaki, salades, rijst en noodles. Bij mooi weer neem je plaats op het unieke drijvende terras.

Ume Breda

4. Geisha Lounge

Geisha Lounge is gevestigd in een ruim 400 jaar oud herenhuis aan de Havermarkt in Breda. Bij het restaurant geniet je overdag en in de avond van originele creaties uit Japan. De specialiteiten op de menukaart variëren van exclusieve sushi tot vlees- en visgerechten van de grill.

De warme gerechten ondergaan een à la carte bereidingswijze en de sushi wordt bereid met de meest verse en natuurlijk ingrediënten. Alle sauzen zijn naar eigen recept en hierdoor ontstaat een exclusieve smaak die je alleen bij Geisha Lounge proeft. Daarnaast heeft het restaurant een uitgebreide cocktailkaart met klassieke cocktails en originele creaties.

Geisha Lounge Breda

5. Bao Asian Kitchen

Bao Asian Kitchen is een Aziatisch restaurant op het Van Coothplein in Breda. Het restaurant serveert authentieke shared dining gerechten uit Azië, waaronder noodle soepen, sushi, bao’s, dimsum, wokgerechten en meer.

Op de menukaart staan diverse bao’s en speciale sushi van een chef met ervaring bij top sushi-restaurants. Maar ook voor dimsum, salades en andere Aziatische bites zoals Vietnamese springrolls, tatsuta age en goi cuon kun je bij Bao Asian Kitchen terecht. Het restaurant serveert Vietnamese pho noodle soepen, Vietnamese bun noodles en wok noodles. Ook staan er diverse gerechten met rijst op de menukaart.

Bao Asian Kitchen Breda