Wie is er geen fan van tapas? Gezellig tafelen met kleine meestal Spaanse en Mediterraanse hapjes, waardoor je meer smaken en bereidingen proeft dan tijdens een normaal diner. In Breda hebben we gelukkig diverse tapasrestaurants en in dit lijstje worden er een aantal uitgelicht. Want ook in de wintermaanden geniet je in Breda van zomerse tapas!

1. Plan B

Plan B is een Spaanse tapasbar op het Kasteelplein. Willem III, voormalig stadhouder van Breda, kijkt vanaf zijn sokkel toe op het terras. Op de achtergrond ligt het Kasteel van Breda. Er staan zowel authentiek Spaanse tapas als tapas met een nuchter Nederlands tintje op de kaart. Dit resulteert in gevarieerd en toegankelijk eten. Kwaliteit en versheid vind Plan B belangrijk. Vegetarisch? Ook daarin is ruime keuze!

Plan B Breda

2. Deksels 2.0

Deksels 2.0 is gevestigd aan de Nieuwe Ginnekenstraat bij het Van Coothplein. Voor een sfeervolle avond met tapas en bijpassende wijnen ben je hier aan het juiste adres. Voor wie zich écht aan de Middelandse Zee wil wanen, biedt Deksel 2.0 een riante, schilderachtige binnentuin waar het ’s zomers goed vertoeven is. Vooraan het restaurant koop je bovendien de lekkerste bereidingen uit de keuken van Deksels voor mee naar huis.

Deksels 2.0 Breda

3. Comida Y Bebida

Gelegen aan de ‘playa verde’ van Ulvenhout ligt het Spaanse tapasrestaurant Comida y Bebida. Vertaald in het Nederlands; Eten en Drinken. En dat is nu precies waar het hier allemaal om draait. Spaanse, vers bereide gerechten in een Mediterraanse sfeer met bijpassende Spaanse wijnen. Zelf kiezen uit onze uitgebreide kaart, die een paar keer per jaar veranderd met daarnaast wekelijks wisselende specials buiten de kaart.

Comida Y Bebida Ulvenhout

4. De Markt

Tapasbar De Markt ligt in de Veemarktstraat, pal aan de Grote Markt. Met vijftig zitplaatsen of honderd staanplaatsen is dit een knus borrelcafé/tapasbar waar je kunt genieten van heerlijke tapas en een drankje. Naast de tapas specialiteiten kun je hier ook terecht voor een borrel, lunch of geef je eigen feestje. Alle dagen kun je genieten van onbeperkt tapas arrangementen.

De Markt Breda

5. Pasta & Pesto

Pasta & Pesto is een restaurant in Prinsenbeek. Het nieuwste concept bij Pasta & Pesto is Piccoli Piatti Italiani, wat staat voor kleine gerechtjes; Italiaanse ‘tapas’. Van woensdag t/m zondag kun je onbeperkt gerechtjes bestellen van de menukaart voor een vaste prijs: €25,95. Een uitkomst voor diegene die het liefst alles willen proeven!

Pasta en Presto Prinsenbeek

6. La Cubanita

La Cubanita in de Vismarktstraat staat voor zwoele salsaklanken, cocktails en tapas. Het restaurant is laagdrempelig waar mensen uit allerlei sociale klassen zich thuis voelen. Het prijsniveau is vriendelijk en toegankelijk. Van maandag tot en met donderdag kan je onbeperkt tapas eten voor maar €17,50 en op vrijdag en zaterdag voor €22,50.

La Cubanita Breda

7. Gaudim

Bij Gaudim aan het Kloosterplein ben je aan het juiste adres voor Catalaans eten en drinken. Naast tapas staan er vlees, vis- en vegetarische gerechten op de menukaart van het formaat tussengerecht. Veel producten worden geïmporteerd uit Catalonië. Van ansjovis en worsten tot wijn en bier; de Catalaanse chefkok gebruikt ze voor authentieke gerechten.

Gaudim Breda

Bonus: El Patio

El Patio heeft geen tapas, maar is een pintxos- en wijnbar in een prachtig monumentaal pand aan de Haven. Van donderdag tot en met zondag kun je hier terecht voor lekkere pintxos, mooie gerechten en fijne dranken. Neem plaats in het restaurant of sfeervolle binnentuin. Liever lekker borrelen aan de bar? Dat kan aan één van de barren, binnen of in de tuin.

El Patio Breda