Tapas eten in Breda kan bij verschillende Spaanse restaurants in Breda. Lekker lang tafelen met kleine hapjes waardoor je meer smaken en bereidingen proeft dan tijdens een normaal diner. In Breda hebben we gelukkig genoeg tapas restaurants en voor dit lijstje hebben we er 7 voor je verzameld.

1. Los Olivos

Bij Los Olivos in Princenhage in Breda ben je aan het juiste adres voor authentieke huisgemaakte Spaanse tapas en gerechten. Je kunt plaatsnemen in het kleurrijke restaurant of afhalen. Op de menukaart staan tapas die je ook als ración (grotere portie) kunt bestellen. Van tortilla’s en gamba’s pil pil tot calamaris en paella met zeevruchten.

Los Olivos Breda

2. El Quinto Pino

Voor authentieke Spaanse tapas en paella ben je bij El Quinto Pino aan het juiste adres. Eigenaars Daniel en Cristina komen uit Catalonië, hebben daar in de horeca gewerkt en zijn vervolgens naar Breda gekomen. Met El Quinto Pino is hun droom om een eigen restaurant te openen werkelijkheid geworden.

El Quinto Pino Breda

3. Comida y Bebida

Comida y Bebida is het tapasrestaurant van Ulvenhout en betekent ‘eten en drinken’. Het Spaanse restaurant serveert huisgemaakte tapas, mooie wijnen en huisgemaakte sangria.

Comida y Bebida Ulvenhout

4. FEBO Tapas

FEBO bestaat sinds 1976 en is opgericht door Spanjaarden die in de jaren zestig en zeventig naar Nederland kwamen. Van Spaanse hammen en verse calamaris tot tapas met vlees, vis en groenten. Natuurlijk mag huisgemaakte sangria niet ontbreken.

FEBO Tapas Breda

5. Gaudim

Bij Gaudim in Breda ben je aan het juiste adres voor de Catalaanse keuken. Naast tapas staan er vlees-, vis- en vegetarische gerechten van het formaat tussengerecht op de menukaart.

Gaudim Breda

6. Centwich

Centwich is een tapasrestaurant in de Akkerstraat in Breda. Je proeft hier tapas die allemaal net iets anders zijn dan normaal. Dankzij de roots van eigenaar en chef-kok Aziz hebben gerechten allemaal een unieke smaaksensatie met Marokkaanse en Mediterraanse invloeden. Het knusse restaurant serveert verschillende menu’s, waaronder veganistisch, maar ook à la carte tapas.

Tapasbar Centwich Breda

7. Plan B

Plan B is een Spaanse tapasbar en zit op het Kasteelplein. Willem III, voormalig stadhouder van Breda, kijkt vanaf zijn sokkel toe op het terras. Op de achtergrond ligt het Kasteel van Breda. Er staan zowel authentiek Spaanse tapas als tapas met een nuchter Nederlands tintje op de kaart. Vegetarisch? Ook daarin is ruime keuze.

Plan B Breda