In de Halstraat is Terroni geopend. Eigenaars Maaike en Hus serveren unieke verse pizza’s van biologisch meel dat lang heeft gerezen. Daarnaast zijn de pizza’s van Terroni niet rond, zoals de klassieke pizza’s, maar worden ze is stukken geknipt en krijg je een ‘Pizza al taglio’.

Pizza al taglio

Pizza al taglio (Italiaans voor ‘plaatpizza’) is het broertje van de ronde pizza en komt uit Rome. Eigenaar Hus vertrok vorig jaar naar Italië om het vak van pizzabakker te leren, liep stage in Rome en leerde alles over ‘Pizza al taglio’. Uniek aan de pizza’s van Terroni is het biologische meel met een hoog percentage proteïne en lage hoeveelheid suiker. Het meel moet maar liefst 72 uur rijzen. Hierdoor krijg je een luchtige en licht verteerbare pizza met een dunne krokante bodem.

Ravioli

Terroni heeft talloze wisselende pizza’s: van quattro formaggi en buffalo tot prosciutto crudo en bijvoorbeeld aardappel en rozemarijn; een populaire combinatie in Italië. Een slice is te bestellen vanaf 2,95 euro en er worden zoveel mogelijk producten uit Italië geïmporteerd. Heb je geen zin in een pizza? Bestel dan verse soep, carpaccio, salades, handgemaakte ravioli en huisgemaakte tiramisu. Verder heeft Terroni Italiaanse en biologische, koffie, (ijs)thee, sapjes, wijn en prosecco.

Terroni is dinsdag tot en met zondag vanaf het middaguur geopend in de Halstraat.

Terroni Breda

Terroni Breda

Terroni Breda

Terroni Breda

Terroni Breda

Terroni Breda

Terroni Breda

Terroni Breda

Terroni Breda