Kerstmis en oud & nieuw staan voor de deur en dus mogen heerlijke bieren en mooie wijnen in huis niet ontbreken. Een adres die je zeker niet mag overslaan tijdens je inkopen is Streken Breda aan de Haagdijk. Deze winkel heeft ruim 450 (speciaal)bieren. Bieren uit de streek, maar ook uit de verste streken, zowel van grote als van kleine brouwerijen en in iedere prijsklasse.

Ook wijnliefhebbers kunnen er terecht voor een mooie selectie toegankelijke maar bijzondere wijnen. In dit lijstje staan 5 tips voor bier, wijn en cava bij Streken Breda!

1. Cuvée van de Keizer

Cuvee van de Keizer is een Belgisch bier waarvan ieder jaar een nieuwe editie wordt gemaakt, ieder jaar wordt vanaf 24 februari de verjaardag van Keizer Karel ingeluid door te beginnen aan de nieuwe oplage. Cuvee van de Keizer is een donker, krachtig en subtiel bier die hergist is op fles.

Streken Breda

2. Cava Naveran Brut Espécial

Tijd voor bubbels! Streken heeft een volle maar droge cava om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden: Cava Naveran Brut Espécial. In de neus, aangename aroma’s van geel fruit met een toets van bloemen. In de mond vol, droog en fris.

Streken Breda

3. Materia Luis Duarte 2016

Deze ‘Materia’ is van één van de beste wijnmakers van Portugal: Luis Duarte. De druiven die hij gebruikt voor deze witte wijn groeien voornamelijk in de streek Alentejo in Midden-Zuid Portugal. Een fruitige en frisse wijn met tonen van exotische vruchten en een droge afdronk.

Streken Breda

4. Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo

Heb je liever rode wijn? Deze Lu Rappaio is gemaakt van de Primitivo druif, die groeit in het warme wijngebied Salento in Italië. De smaak is zacht en complex. Vol en krachtig met hints van zwart fruit, kruiden en vanille.

Streken Breda

5. Lokale speciaalbieren

Je kunt bij Streken ook een bierpakket samenstellen; het ideale kerstcadeau voor bierliefhebbers! Streken heeft een uitgebreid assortiment speciaalbieren uit Breda en omgeving waardoor je een smaakvol en lokaal bierpakket cadeau geeft.

Streken Breda

Streken Breda
Haagdijk 80
4811 TV Breda

Telefoon: 06 81 97 64 18
E-mail: info@strekenbreda.nl
Website: strekenbreda.nl

Streken Breda