Van Coothplein Breda Restaurants
Home / Breda / Lijstjes / 15x restaurants op het Van Coothplein in Breda
Lijstjes

15x restaurants op het Van Coothplein in Breda

Op het Van Coothplein in Breda zijn veel restaurants gevestigd. Het Van Coothplein is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de bruisende horecagebieden in het centrum van Breda. In dit lijstje een overzicht van restaurants die zijn gevestigd op of rondom het Van Coothplein in Breda.

1. Brasserie Bardot

Brasserie Bardot is een Frans restaurant op het Van Coothplein. Bij het restaurant kun je van ‘s ochtends tot ‘s avonds genieten van alles wat kenmerkend is voor een typisch Franse brasserie. Neem plaats in het sfeervolle restaurant of op het zonnige terras.

Brasserie Bardot Breda

2. Wijnbar Petit Bardot

Wijnbar Petit Bardot is de naastgelegen wijnbar van Brasserie Bardot op het Van Coothplein. De wijnbar heeft een Frans-Mediterrane sfeer en is bij uitstek geschikt om gezellig te borrelen. Op de menukaart vind je tientallen uiteenlopende wijnen.

Wijnbar Petit Bardot

3. Bao Asian Kitchen

Bao Asian Kitchen is een Aziatisch restaurant op het Van Coothplein. Het restaurant serveert authentieke shared dining gerechten uit Azië, waaronder noodlesoepen, sushi, bao’s, dimsum, wokgerechten en meer.

Bao Asian Kitchen Breda Van Coothplein

4. Pazzi Breda

Pazzi Breda is een Italiaans restaurant op het Van Coothplein en serveert authentieke houtovenpizza’s. Bij Pazzi roert de nieuwe generatie in de pannen, naar de geheime recepten van hun moeders en met uit Italië geïmporteerde ingrediënten.

Pazzi Breda Van Coothplein

5. Chocolate Company Breda

Bij Chocolate Company Breda op het Van Coothplein staat ambachtelijke chocolade centraal. Neem plaats in de koffiebar of op het zonnige terras en geniet van verse koffie, thee, smoothies of huisgemaakte ijsthee. Uniek zijn de Hotshocspoons met warme melk.

Chocolate Company Breda

6. Café Belgique

Café Belgique is een Belgisch bier- en eetcafé op de hoek van het Van Coothplein en Nieuwe Ginnekenstraat. Het café staat volledig in het teken van onze zuiderburen met op de menukaart Belgische bieren en gerechten.

Café Belgique Breda

7. Taste the Original

Taste the Original zit op het bruisende Van Coothplein. Neem plaats op het grote terras of kom binnen in een knusse en ongedwongen omgeving. Kies één van de vele salades of sandwiches of stel je eigen salade samen. De bediening is vlot en vriendelijk en altijd in voor een praatje.

Taste the Original Breda

8. The Tosti Club

Bij The Tosti Club proef je de meest exclusieve tosti’s van Breda. Van een Italiaanse en Aziatische tosti tot de Jammie tosti met Nutella. The Tosti Club werkt met producten die speciaal voor de dagzaak zijn gemaakt zoals unieke broden van Bakkerij Vromans.

The Tosti Club Van Coothplein Breda

9. Bagels & Beans Breda

Bagels & Beans is gevestigd op het Coothplein en de Gasthuispoort en een vrijplaats voor koffie, bagels en geluk. Waar de waan van de dag plaatsmaakt voor een rustmoment. Alles vers bereid en klaar terwijl je lacht.

Bagels & Beans Breda

10. Charelli

Charelli is een trendy en sfeervol restaurant op het bruisende Van Coothplein. Het restaurant, een authentiek pand met warme inrichting, staat garant voor een gezellige avond uit. Dat kan binnen in het restaurant of buiten in de sfeervolle binnentuin.

Charelli Breda Van Coothplein

11. Barlucca

Barlucca is een restaurant met een brede keuze aan Italiaanse gerechten en specialiteiten. Het authentieke pand aan het Van Coothplein heeft een stoere maar ook warme inrichting en het restaurant staat garant voor een gezellige avond uit.

Barlucca Breda Van Coothplein

12. Frezzo

Frezzo is een ijssalon op het Van Coothplein waar je geniet van vers gedraaid Italiaans ijs. Er is keuze uit meer dan 40 smaken en regelmatig liggen er nieuwe smaken in de vitrine. Maar ook voor een kop koffie of verse wafel kun je bij de ijssalon terecht.

Frezzo Breda

13. Maritz Slow Food

Maritz Slow Food is een delicatessenwinkel en cateraar op de hoek van het Van Coothplein. De vitrine ligt bomvol met huisgemaakte slow food gerechten. Maritz biedt behalve delicatessen en huisgemaakte lunches ook maaltijden en bijzondere catering aan.

Maritz Slow Food Breda

14. Sumo Oriental

Sumo Oriental Breda is een Japans restaurant aan de Nieuwe Ginnekenstraat, grenzend aan het Van Coothplein. Je kunt bij Sumo Oriental genieten van verschillende Aziatische gerechten voor een vaste prijs.

Sumo Oriental Breda

15. El Quinto Pino

Voor authentieke Spaanse tapas en paella ben je bij El Quinto Pino aan het juiste adres. Eigenaars Daniel en Cristina komen uit Catalonië, hebben daar in de horeca gewerkt en zijn vervolgens naar Breda gekomen.

El Quinto Pino Breda

Bonus: 2 tips van ons!

1. Wist je dat wij een eigen cadeaukaart hebben? De Smakelijk Breda cadeaukaart is het leukste cadeau voor elke Bredanaar die graag uit eten gaat. Je kunt de cadeaukaart verzilveren bij tientallen restaurants in Breda en je bepaalt zelf het tegoed (€25 t/m €150). Lees meer over de cadeaukaart.

2. Wist je dat wij een eigen restaurantgids hebben? De Smakelijk Breda restaurantgids is dé restaurantgids van Breda. De gids wordt jaarlijks uitgebracht en is gevuld met de leukste koffiebars, lunchrooms, ijssalons, eetcafés en restaurants uit Breda. Lees meer over de restaurantgids.