Aan de rand van Bavel zit restaurant Van Ouds. Hier geniet je van culinaire creaties uit de keuken van Vincent Hendriks en zijn keukenbrigade. Van Ouds heeft een modern interieur en een prachtig terras waar je in alle rust kunt lunchen en dineren. Naast à la carte gerechten serveert Van Ouds een 3- tot 6-gangen chef-menu. Wij genoten onlangs van een 4-gangen chef-menu (€46,50), gecombineerd met bijpassende wijnen.

Van Ouds

We nemen plaats in het restaurant en beginnen met chipjes van quinoa met zwarte peper en een mayonaise van Japanse peper. Daarna volgt de amuse: wakame, ossenworst, Amsterdamse ui gevuld met citroenmayonaise en radijs. Even later volgen ook de broodjes.

Van Ouds Bavel

Van Ouds Bavel

Kerstcatering

Van Ouds heeft ook dit jaar kerstcatering met een 4-gangenmenu voor €39,50. De kerstcatering kun je tot en met 19 december bestellen en kan op de dag zelf tussen 11.30 en 13.00 uur worden opgehaald. Uiteraard zit er in het pakket een uitleg over het bereiden van het menu. Het menu bestaat onder andere uit broodjes met kruidenboter, gerookte Schotse zalm met salade van krab en scampi’s, een romige soep, hertenbiefstuk met wildgoulash en een dessert. Lees meer over de populaire kerstcatering van Van ouds.

Van Ouds Bavel

Tonijn

Het eerste gerecht is een ‘ravioli’ van tonijn die is gevuld met stukjes aardappel en schorseneren. Een mooie combinatie met daarbij bavarois van mosterd en dille, mayonaise van sardientjes en krokantjes van zeewier. Als bijpassende wordt een Viognier van Domaine Clémentine ingeschonken. Dit is een witte wijn uit de Languedoc met tonen van citrus.

Van Ouds Bavel

Ree

Bij het tussengerecht proeven we twee bereidingen van ree: een loempia en gedroogde ham. De gedroogde ham is smaakvol maar vooral de loempia springt eruit, mede dankzij de five spices kruiden. Daarbij linzen, een saus van piccalilly en kruimels van peperkoek. Bij dit gerecht wordt een Italiaanse rode wijn geschonken: Cesari Jùsto 2015. Een blend van Corvina en Merlot met tonen van donker fruit.

Van Ouds Bavel

Coquille

Het hoofdgerecht bestaat uit coquille en een stoof van ossenstaart. Het smaakvolle vlees en de sappige coquille krijgen nog meer smaak dankzij een jus van sherry. Links van het bord ligt een stamppot van hutspot met dauphine en een crème van ui. Als bijpassende wijn is gekozen voor een Chardonnay van Terra Linda uit Spanje met aroma’s van citrusfruit.

Van Ouds Bavel

Dessert

We sluiten het menu af met een dessert dat bestaat uit verschillende bereidingen. Maar liefst vier verschillende soorten mousse: pruimen, stracciatella, chocolade en framboos. Luchtig maar ook smaakvol. Daarbij ijs van stoofpeer en een ganache van chocolade. Hier hoort natuurlijk een dessertwijn bij en er is gekozen voor Philia van Feudi Salentini met aroma’s van onder andere kersen, pruimen en bosbessen.

Van Ouds Bavel

Van Ouds Bavel

Conclusie

Van Ouds is een restaurant in Bavel waar je in een modern en sfeervol decor geniet van de kookkunsten van eigenaar en chefkok Vincent Hendriks en zijn keukenteam. Zoals we gewend zijn bij Van Ouds proeven we smaakvolle culinaire creaties van het chef-menu, waaronder een verrassend wildgerecht. Een hotspot aan de rand van Bavel waar je absoluut een keer de auto voor kunt pakken om te genieten van een culinaire avond uit.

Lees meer over dit restaurant

Van Ouds Bavel