Wat is Smakelijk Breda?

Smakelijk Breda is hét platform over uit eten gaan in Breda. Met nieuws en blogs, Bredase restaurantweken en dé restaurantgids van Breda, zorgen we dagelijks voor tips en inspiratie.

Zijn restaurantblogs altijd positief?

De restaurantblogs op hebben een positieve insteek. De restaurantblogs zijn geen culinaire restaurantrecensies, maar smakelijke blogs over lekker eten en drinken. Het zijn tips over gerechten die je gerust kunt bestellen. Door middel van foto’s en relevante informatie krijg je een beeld wat je bij een restaurant kunt verwachten.

Zijn restaurantblogs onafhankelijk?

De restaurantblogs zijn onafhankelijk. Restaurants weten vooraf dat we komen proeven, maar bepalen niet wat we schrijven. Er is contractueel vastgelegd dat restaurants op geen enkele wijze inspraak hebben op de inhoud van restaurantblogs.

Wat als het eten niet lekker is?

Als een gerecht tijdens een proefsessie niet smakelijk genoeg is wordt er niet over geschreven. Dit is contractueel vastgelegd. De restaurantblogger heeft het recht om een ander gerecht te kiezen. Is het eten wederom niet smakelijk genoeg bevonden? Dan wordt er geen restaurantblog gepubliceerd.

Wat is jullie verdienmodel?

Smakelijk Breda haalt inkomsten uit abonnementen voor restaurants. Met een abonnement krijgt een restaurant een profiel in de restaurantgids, nieuwsberichten en (indien van toepassing) restaurantblogs. Hierdoor kan Smakelijk Breda zich volledig richten op het schrijven over uit eten gaan in Breda.

Wie zit er achter Smakelijk Breda?

Smakelijk Breda is opgericht in april 2014 en onderdeel van Smakelijk.nl.

Hoofdredactie: Dex Bos
Eindredactie: Andres Bakker
Fotografie: Joep van Aert
Ontwerp: Emiel Jonkers