Veemarktstraat Breda Restaurants
Home / Breda / Lijstjes / 10x restaurants in de Veemarktstraat in Breda
Lijstjes

10x restaurants in de Veemarktstraat in Breda

In de Veemarktstraat in Breda zijn veel restaurants gevestigd. Van koffiebars en lunchrooms tot eetcafés en restaurants. De Veemarktstraat is een aanloopstraat vanuit de Vlaszak richting de Grote Markt en staat bekend om haar ideale combinatie van winkels en horeca. In dit lijstje een overzicht van restaurants die zijn gevestigd in de Veemarktstraat.

1. De Pasta Kantine

De Pasta Kantine is een Italiaans restaurant in de Veemarktstraat en serveert broodjes, anti-pasti, pasta’s, salades en desserts. Overdag heeft het restaurant lunchgerechten. Alles wordt vers bereid met natuurlijke en pure ingrediënten en de keukenbrigade gebruikt zoveel mogelijk biologische producten.

De Pasta Kantine Breda

2. Sirtaki Breda

Sirtaki Breda is een traditioneel Grieks restaurant in de Veemarktstraat. In 2019 is het interieur compleet vernieuwd. Het restaurant heeft een nieuwe eigentijdse uitstraling, maar nog steeds met de warmte die hoort bij een Grieks restaurant.

Sirtaki Breda

3. De Vriendin

De Vriendin is een lunch- en borrelcafé in de Veemarkstraat. Bij De Vriendin staan koffie, gebak, lunch en borrel centraal. Geniet van verse koffie (met koffiebonen van Hesselink) en gebak van Patisserie Teurlings. Het appelgebak (met of zonder slagroom) van de Bredase banketbakkerij moet je zeker een keer proeven.

De Vriendin Breda

4. Rhodos Breda

Rhodos Breda is sfeervol Grieks restaurant en sinds 1987 gevestigd in de Veemarktstraat. Het doel van het restaurant is om gasten te laten kennismaken met de pure Griekse keuken. De menukaart bevat tal van traditionele gerechten uit Griekenland.

Rhodos Breda Veemarktstraat

5. Banketbakkerij-Tearoom H. van Haaren

Banketbakkerij-Tearoom H. van Haaren is al bijna 70 jaar gevestigd in de Veemarktstraat. De authentieke winkel en tearoom verkoopt onder andere zoete en zoute koekjes, gebak, bonbons en taarten, ook via de eigen webshop.

H. Van Haaren Breda

6. PuiCk

Bij PuiCk staat alles in het teken van genieten en beleven. De lunchroom, dat op vrijdag en zaterdag ook ‘s avonds geopend voor shared dining, is een groene oase van cactussen en hangplanten waar je met nostalgische lampenkappen en oude chesterfields doet vergeten dat je midden in de stad zit.

PuiCk Breda Veemarktstraat

7. De Jongens van Zand & Klei

Bij De Jongens van Zand & Klei wordt de knol in een sexy jasje gegoten. Geen ingewikkelde menukaart maar gewoon anders, regionaal, soms klassiek of een beetje exotisch. De aardappel is echt niet slecht, dikmakend of saai. De is aardappel is juist lekker, bevat weinig calorieën en is gastronomisch erg veelzijdig.

De Jongens van Zand & Klei Breda

8. Brasserie Van Asperen

Brasserie van Asperen is een restaurant in de Veemarktstraat waar je kunt lunchen, borrelen en dineren. Het pand, waar jarenlang Pieter Aertsz was gevestigd, is compleet verbouwd en heeft een warm en modern interieur. Bij mooi weer neem je plaats op het zonnige terras.

Brasserie van Asperen Breda Veemarktstraat

9. Inspire Coffee Company

Inspire Coffee Company is een koffiebar in de Veemarktstraat. Neem plaats in de koffiebar, op de eerste verdieping of op het terras met uitzicht op de Grote Markt. Wil je lekker onderuit hangen op de bank, in alle rust achter je laptop het internet op of het nieuws van vandaag uit de krant halen? Het kan bij Inspire.

Inspire Coffee Company Breda

10. Yoghurt Barn Breda

Bij Yoghurt Barn Breda hebben ze een passie voor yoghurt; whole day, every day. In het sfeervol ingerichte pand in de Veemarktstraat word je verrast door alles wat yoghurt te bieden heeft. De zogenoemde ‘Barnista’s’ maken jouw yoghurtfeestje compleet.

Yoghurt Barn Breda

Bonus: 2 tips van ons!

1. Wist je dat wij een eigen cadeaukaart hebben? De Smakelijk Breda cadeaukaart is het leukste cadeau voor elke Bredanaar die graag uit eten gaat. Je kunt de cadeaukaart verzilveren bij tientallen restaurants in Breda en je bepaalt zelf het tegoed (€25 t/m €150). Lees meer over de cadeaukaart.

2. Wist je dat wij een eigen restaurantgids hebben? De Smakelijk Breda restaurantgids is dé restaurantgids van Breda. De gids wordt jaarlijks uitgebracht en is gevuld met de leukste koffiebars, lunchrooms, ijssalons, eetcafés en restaurants uit Breda. Lees meer over de restaurantgids.