Vegetarisch Restaurants Breda
Lijstjes

11x vegetarisch in Breda bij deze restaurants

Vegetarisch eten in Breda kan bij veel restaurants. Tegenwoordig heeft elk restaurant wel één of meerdere vegetarische gerechten op de menukaart staan. Gelukkig zijn er in Breda ook restaurants met een uitgebreider aanbod vegetarische gerechten. In dit lijstje een overzicht van restaurants in Breda voor een vegetarisch ontbijt, lunch of diner.

1. LOFF

LOFF is het enige vegetarisch-veganistische restaurant in Breda dat volledig biologisch werkt. Op de menukaart staan vegetarische en veganistische gerechtjes. Wanneer je kiest voor een aantal gerechtjes kom je tot een volledige maaltijd. Wil je gezellig borrelen? Bestel dan bijvoorbeeld de borrelplank of het kaasplankje. LOFF heeft ook vegan kaasfondue.

LOFF Breda

2. Koffiebar Sowieso

Koffiebar Sowieso is een koffiebar in de Nieuwstraat; een rustig straatje in het centrum van Breda. Op de menukaart staan onder andere healthy tosti’s, smoothie bowls, een salade en andere gezonde lunchgerechten. Meestal vegan, altijd gezond en gemaakt met natuurlijke ingrediënten.

Koffiebar Sowieso Breda

3. Dames Pellens

Dames Pellens is een restaurant in de Boschstraat waar je in een sfeervolle ambiance geniet van een bijzonder diner en een groot assortiment aan wijnen. Eigenaar en chef-kok van Dames Pellens is Daan de Brouwer. Hij kookt graag vegetarisch en het chef’s menu bestaat vaak ook al uit meerdere vegetarische gerechten. Natuurlijk is het mogelijk om dit menu volledig vegetarisch te maken.

Dames Pellens Breda

4. PuiCk

Bij PuiCk staat alles in het teken van genieten en beleven. De lunchroom, dat op vrijdag en zaterdag ook ‘s avonds geopend voor shared dining, is een groene oase van cactussen en hangplanten waar je met nostalgische lampenkappen en oude chesterfields doet vergeten dat je midden in de stad zit.

PuiCk Breda

5. Eetlokaal ZIN

Eetlokaal ZIN is een lunchroom in het Ginneken waar je geniet van verse en gezonde gerechten. Op de menukaart staan huisgemaakte soepen, salades, boterhammen, naanbrood, tosti’s en omeletten. Dankzij de vele vegetarische opties is ZIN een populaire lunchplek onder vegetariërs.

Eetlokaal ZIN Breda

6. ’t Jagthuijs

Bij ’t Jagthuijs in Ulvenhout word je als gast ondergedompeld in ambacht. Zowel de witte als de zwarte brigade weten iedere keer weer te verrassen met hun kennis en toewijding. Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, heeft ’t Jagthuijs een maandelijks wisselend Vegetarisch 4-gangenmenu.

Jagthuijs Ulvenhout

7. Tapasbar Centwich

Centwich is een tapasrestaurant in de Akkerstraat, een zijstraat tussen de Ginnekenstraat en Mols Parking. Bij Centwich proeft je tapas die net iets anders zijn dan dat je bent gewend. Centwich heeft een vegetarisch tapasmenu op de menukaart staan.

Centwich Breda Vegetarisch Restaurant Menu

8. Uijttewaal

Bij Uijttewaal geef je jezelf over aan de gastronomie van de broers Uijttewaal: Sven kookt, Lars schenkt. Geen dag is hetzelfde. De heren laten zich graag leiden door de seizoenen, het weer en door inspiratie die soms ook henzelf verrast. Uijttewaal heeft op de menukaart een culinair gangenmenu met alleen vegetarische gerechten.

Uijttewaal Breda Vegetarisch Restaurant Menu

9. Ellis Gourmet Burger

Ellis Gourmet Burger Breda is gevestigd op de hoek van de Grote Markt en Halstraat. Het burgerrestaurant heeft zich in het wondermooie pand gevestigd en combineert er zijn trendy looks met de historische elementen van het gebouw. Ellis Gourmet Burger Breda serveert ook vegetarische en vegan burgers, zoals The Beyond Burger.

Ellis Gourmet Burger Breda

10. Bagels & Beans Breda

Bagels & Beans Breda is gevestigd op het Coothplein en de Gasthuispoort en een vrijplaats voor koffie, bagels en geluk. Waar de waan van de dag plaatsmaakt voor een rustmoment. Alles vers bereid en klaar terwijl je lacht.

Bagels & Beans Breda Vegetarisch Restaurant

11. Anne&Max Breda

Anne&Max is de huiskamer van Breda, waar je op elk moment van de dag kunt binnenvallen voor een ontbijt, lunch, high tea of borrel op basis van verse, biologische, gezonde en eerlijke producten. En natuurlijk voor een goede kop koffie.

Anne&Max Breda

Tot slot: ken je de Smakelijk Breda cadeaukaart al?

De Smakelijk Breda Cadeaukaart is het leukste cadeau voor iedereen die van eten en drinken houdt. Je kunt de cadeaukaart verzilveren bij ruim 100 restaurants en winkels in Breda. Een uniek aanbod en dus ideaal om cadeau te geven! Lees meer over dé cadeaukaart van Breda.