Vis Restaurants Breda
Home / Breda / Lijstjes / 7x vis in Breda bij deze restaurants
Lijstjes

7x vis in Breda bij deze restaurants

Vis eten in Breda kan bij veel restaurants. Helaas heeft Breda momenteel geen écht visrestaurant. Toch zijn er genoeg restaurants die nét iets andere gerechten met vis serveren dan de rest. In dit lijstje een overzicht van restaurants in Breda met vis op de menukaart.

1. Brasserie Bardot

Brasserie Bardot is een Frans restaurant op het Van Coothplein. Bardot serveert onder andere een bouillabaisse uit Marseille. Je kunt deze rijkelijk gevulde vissoep eventueel uitbreiden met een halve kreeft. Ook staat er Noordzeetong à la meunière op de menukaart (dagprijs), geserveerd met verse friet en een groene salade.

Brasserie Bardot Breda Vis Restaurant

2. Bleue Bar Bistro

Bleue Bar Bistro serveert gerechten uit de moderne, Franse keuken. Herkenbare gerechten, eigentijds uitgevoerd. De gerechten zijn de hele dag te bestellen. Op de menukaart van Bleue staan 2 ‘Klassiekers van Bleue’ die je niet mag missen, waaronder het visgerechten tong in combinatie met scampi.

Bleue Bar Bistro Breda

3. De Veestallen

De Veestallen is een Grand Café Restaurant in de Belcrum. De Veestallen is eigentijds en laagdrempelig met een comfortabel en warm interieur. Op de menukaart staan oesters en kreeft tot een lauwwarm plateau fruits de mer. Het plateau bestaat uit oesters, halve kreeft, scheermessen, coquiilles, mosselen, kokkels, tapijtschelpen, gamba’s friet en salade.

De Veestallen Breda Vis Restaurant

4. Sabores

Sabores is een Mediterraans restaurant op de Grote Markt. Originele, pure en smaakvolle gerechten zijn de basis van restaurant. Met gerechten uit alle landen rondom de Middellandse zee doet het restaurant zijn naam eer aan. Zo staan er visgerechten op de menukaart zoals gegrilde gamba’s, zalm, zeebaars en zwaardvis, maar bijvoorbeeld ook sliptongen.

Sabores Breda

5. De Botanist

De Botanist is een restaurant in het pand ‘De Trapkes’ aan de Haven waar je kunt lunchen, dineren en borrelen. Naast plateau’s om samen te delen staat er ook een hele zeebaars op de menukaart. De vis komt uit de houtskooloven en wordt geserveerd met tomatensalsa, gepofte bataat en seizoensgroenten.

De Botanist Breda

6. Bali James

Bali James is een Indonesisch restaurant waar je sinds 1978 geniet van Indonesische gerechten. Het doel van eigenaar en chef-kok Jimmy Lohamzah is om gerechten op een authentieke wijze te bereiden. Dat doet hij voorbeeld met Ikan bumbu Bali, oftewel makreel in scherpe Balinese saus. Ook uniek is Ikan bakar Jimbaran; gegrilde dorade met een Jimbaran kruidencombinatie.

Bali James Breda

7. Eethuys Breda

Eethuys Breda is een Aziatisch restaurant in de Torenstraat, tegenover de Grote Kerk. Eigenaar en chef-kok Joost den Hartog creëert in de open keuken gerechten met de mooiste smaken uit het Oosten gecombineerd met Peruaanse invloeden. Eén van de gerechten op de menukaart is een hele zeebaars, geserveerd met de Thaise pittige saus nam phrik.

Eethuys Breda

Bonus: 2 tips van ons!

1. Wist je dat wij een eigen cadeaukaart hebben? De Smakelijk Breda cadeaukaart is het leukste cadeau voor elke Bredanaar die graag uit eten gaat. Je kunt de cadeaukaart verzilveren bij tientallen restaurants in Breda en je bepaalt zelf het tegoed (€25 t/m €150). Lees meer over de cadeaukaart.

2. Wist je dat wij een eigen restaurantgids hebben? De Smakelijk Breda restaurantgids is dé restaurantgids van Breda. De gids wordt jaarlijks uitgebracht en is gevuld met de leukste koffiebars, lunchrooms, ijssalons, eetcafés en restaurants uit Breda. Lees meer over de restaurantgids.