Wijnbar Pinot thuismenu
Blogs

Wijnbar Pinot’s 5-gangen tasting menu voor thuis

Wijnbar Pinot is één van de culinaire hotspots in Breda. Dit restaurant, gevestigd tegenover de Grote Kerk van Breda, is inmiddels vaste prik voor liefhebbers van wijn. Pinot heeft namelijk een bijzonder aanbod wijnen en een unieke wijnkelder. Niet voor niks staat het restaurant bekend om zijn wijn-spijs combinaties.

Het tasting menu voor thuis

Hoewel Pinot is gesloten heeft het restaurant gelukkig een thuismenu. Pinot’s Out-Of-The-Box menu is sinds de start in het voorjaar een groot succes. Je kunt het 5-gangen tasting menu voor thuis bestellen vanaf 2 personen. Het menu kost €45 per persoon en is elke vrijdag en zaterdag tussen 17.00 en 18.00 af te halen, laten bezorgen is ook mogelijk. Een wijnarrangement kost €30 (per 2 personen).

QR-code met instructievideo’s

Alle producten zijn verpakt in een doos, waar ook een QR-code op staat. Als je deze scant krijg je een video-playlist met uitgebreide instructievideo’s van chef-kok Casper. Elke gang heeft een eigen video waarbij Casper stap voor stap alle handelingen voordoet. Als je bijpassende wijnen hebt besteld zijn er ook video’s met uitleg van eigenaar en sommelier Martijn.

Gamba en roodbaars

Het tasting menu van Pinot bestaat uit brood, amuse en 5-gangen, waaronder een dessert. Het inmiddels 7e thuismenu start met een Oosters voorgerecht met gamba, salade van gamba, panna cotta van Tom Kha Kai en rammenas. Daarna volgt het eerste tussengerecht: roodbaars uit de oven met een crème van rucola, flan van bloemkool en romanesco.

Fazant en wildzwijn

Ben je een liefhebber van vlees? Dan geniet je tijdens dit menu van fazant en wildzwijn. Het gerecht met fazant bestaat uit onder andere puree, zuurkool en een jus van jeneverbes, terwijl je geniet van de wildzwijnhaas met een kruidenkorstje, gekarameliseerde witlof en crème van aardpeer. Het dessert bestaat uit chocolade lava cake met onder andere panna cotta van witte chocolade en bereidingen van sinaasappel. Sluit je diner af met koffie en friandises.

Conclusie

Wil je thuis een culinaire avond beleven? Bestel dan Wijnbar Pinot’s thuismenu! Alle ingrediënten zijn goed verpakt, er zijn video’s met uitleg en het menu is mooi in balans met smaakvolle vis- en vleesgerechten. Kortom: een heerlijk tasting menu voor thuis!

Wijnbar Pinot thuismenu
Amuse
Wijnbar Pinot thuismenu
Brood
Wijnbar Pinot thuismenu
Gamba
Wijnbar Pinot thuismenu
Roodbaars
Wijnbar Pinot thuismenu
Fazant
Wijnbar Pinot thuismenu
Wildzwijnhaas
Wijnbar Pinot thuismenu
Dessert

Tot slot: ken je de Smakelijk Breda cadeaukaart al?

De Smakelijk Breda Cadeaukaart is het leukste cadeau voor iedereen die van eten en drinken houdt. Je kunt de cadeaukaart verzilveren bij ruim 100 restaurants en winkels in Breda. Lees verder.