Ken je de Smakelijk Breda cadeaukaart?
De Smakelijk Breda cadeaukaart is het leukste cadeau voor elke Bredanaar die van eten en drinken houdt. Te verzilveren bij ruim 80 restaurants en winkels in Breda! Lees verder…
7x culinaire restaurants in Breda
Breda heeft een mooi aanbod culinaire restaurants. Deze restaurants streven naar perfectie en geniet je alleen van de beste producten. De chefs en sommeliers staan hier klaar om je een culinaire avond te bezorgen. Geniet van een culinair diner met een aperitief, meerdere gangen, bijpassende wijnen en koffie met friandises. In dit lijstje een overzicht van culinaire restaurants in Breda.
1. ‘t Jagthuijs
Bij ‘t Jagthuijs in Ulvenhout word je als gast ondergedompeld in ambacht. Chef-kok Ruud van Nes en Sommelier Marcel Leemhuis dagen elkaar graag uit om tot eigentijdse smaakcombinaties te komen. Met een stevig Frans fundament maakt de keuken met regelmaat een uitstapje buiten Europa. Naast à la carte serveert het restaurant een 4- tot 7-gangen maandmenu en een vegetarisch 4-gangenmenu. Bij mooi weer is het sfeervolle terras ingedekt.
2. Uijttewaal
Bij Uijttewaal geef je jezelf over aan de gastronomie van de broers Uijttewaal: Sven kookt, Lars schenkt. Met het ‘Menu Uijttewaal’ kan Sven zijn creativiteit kwijt met al het moois dat het land en de zee per seizoen te bieden heeft. Voor de echte levensgenieter serveert het restaurant ‘Menu Prestige’. Lars schenkt aandacht aan een zorgvuldig afgestemd wijnarrangement, maar biedt dankzij het coravinsysteem ook alle wijnen per glas aan.
3. Wijnbar Pinot
Bij Wijnbar Pinot geniet je van een 4- tot 7-gangen tasting menu, waarbij het samenspel tussen wijn en spijs centraal staat. De sommeliers van het restaurant helpen je graag met het maken een passende keuze uit de collectie wereldwijnen. In de kelder vind je wijnkelder La Pinotheque. Hier worden proeverijen en wijncursussen gegeven. De ruimte is af te huren voor groepen tot maximaal 30 personen.
4. Ruitersbosch
Ruitersbosch is gelegen aan de rand van het Mastbos. Geniet van je lunch of diner in het restaurant zelf, of op het terras. Op de menukaart staan à la carte gerechten, het menu van de chef en een 3-gangen keuzemenu. Eigenaar en chef-kok Mark van der Horst werkt met duurzame en dagverse producten. De keuken is Frans georiënteerd, maar is niet exclusief Frans. Sommelier Rik Ficheroux adviseert voor ieder gerecht bijpassende wijn.
5. Wolfslaar
Het met een Michelinster bekroonde restaurant Wolfslaar staat bekend om het gebruik van regionale producten, waarbij chef-kok Maarten Camps streeft naar perfectie. De Meesterkok kookt het liefst met groenten uit eigen moestuin en producten uit de regio. Sommelier Lennaert Lonterman maakt een lunch of diner compleet door de gerechten te combineren met mooie wijnen uit de historische wijnkelder.
6. Salon de Provence
Niels van Kooten en Bono van Veelen namen begin 2020 Salon de Provence over. Het duo kent elkaar uit hun tijd bij Inter Scaldes***. De keuken heeft een Franse basis waarin groenten een belangrijke plaats innemen. Niels kookt met de mooiste producten uit Nederland, terwijl Bono de gasten bedient. Salon de Provence serveert lunch en diner. Een van de mogelijkheden is een 5-, 7- of 9-gangenmenu. Salon de Provence heeft tevens een sfeervolle binnentuin.
7. Ingenhousz Breda
Ingenhousz is gevestigd in het voormalige klooster aan het Dr. Jan Ingenhouszplein. Naast het restaurant beschikt Ingenhousz over 70 luxe suites voor short living, modern ingerichte leslokalen voor meetings en een kapel voor feesten, lezingen en zelfs voor huwelijksvoltrekkingen. Het restaurant is dagelijks open voor lunch, borrel en diner. De chef-kok werkt met streekproducten en vers geplukte kruiden uit de eigen moestuin. Ingenhousz heeft ook een cocktailbar en terras aan de achterzijde.
Smakelijk Breda cadeaukaart
De Smakelijk Breda cadeaukaart is het leukste cadeau voor elke Bredanaar die van eten en drinken houdt. Te verzilveren bij ruim 80 restaurants en winkels in Breda! Lees verder…