Laat je 9 t/m 13 mei verleiden en voed je zintuigen tijdens het City Food & Film Festival in de Verkadefabriek. Het festival gaat over ons eten en drinken, van vandaag én morgen. Met o.a. zes landelijke premières, theatervoorstellingen, debatten, aandacht voor lokale producten en nieuwe concepten.

Erik van Loo van Parkheuvel (**) kookt op muziek, Joël Broekaert beent een varken uit, maak kennis met professionals, leer (nog beter) barbecuen met David Pauka en Hans Spitsbaard (Heel Holland Bakt winnaar 2017) bakt een taart. Woensdag 9 mei is de feestelijke opening van het City Food & Film Festival met een openingsdiner en de landelijke première van Schumann’s Bar Talks.

Donderdag 10 mei

Start de dag in alle rust met de Hemelvaarts-special, laat Joël Broekaert je fijntjes uitleggen waarom eten van Kop tot Staart zoveel gelukkiger maakt. Honger? Het beste groenterestaurant van Nederland, Pollevie, serveert een Good, Clean & Fair diner. Liever naar de film? Ga naar de première van Ramen Heads en slurp je soep aan het noodles buffet.

Vrijdag 11 mei

De zomer is geopend! Je reist langs de leukste plekjes van Den Bosch tijdens de Stadsafari. David Pauka leert je de juiste BBQ-skills. En er wordt afgesloten met de legendarische Food Quiz. Erik van Loo van Parkheuvel (**) kookt! Hij neemt zijn keuken en platencollectie mee, schuif aan voor een vijfgangendiner! Als voorafje draait de film De Smaak van de Ziel.

Zaterdag 12 mei

Vandaag gaat de Stadsafari door onze eigen stad naar Syrië en naar de Veluwe, waar het jachtseizoen geopend is. De vele films die vandaag op het programma staan maken een stop in alle delen van Azië. Je reist met Ramen Heads door Japan en als we er toch zijn, drinken je whisky met Bill Murray en Scarlett Johansson in Tokyo.

Zondag 13 mei

Moederdag! Neem je moeder mee naar het filmontbijt in de Verkadefabriek. Heel Holland Bakt-winnaar Hans bakt een heerlijke taart en je mag proeven! Ook een fijn Moederdagcadeau, een proeverij door Wijn bij Stijn. Of begin de dag met de aangrijpende film Boer Peer. Vermaak je in de gangen van de Verkadefabriek. Schuif aan bij de maandelijkse Zondageditie. Sluit de zondag af met Burnt, Happaz serveert de gerechten tijdens de film.