Eerste rang met Servaas Menu bij Brasserie Keizer tijdens Heiligdomsvaart

Maastricht maakt zich op voor de Heiligdomsvaart. De 55ste alweer. Het geeft aan dat we te maken hebben met een heel oud fenomeen, want het grote religieuze evenement wordt slechts één keer in de zeven jaar gehouden. Hoogtepunt zijn steeds opnieuw de ‘grote ommegangen’, waarbij de relieken van de Maastrichtse patroonheilige Sint Servaas op plechtige wijze door de straten van Maastricht gedragen worden.

‘Doe goed en zie niet om’, is deze keer het thema van de Heiligdomsvaart. Een slogan die wat ons betreft de Maastrichtse praktijk niet helemaal dekt. Want liefhebbers van folklore én van lekker eten doen er volgens ons juist wél goed aan om even om te kijken.

Als je namelijk met je gezicht naar de ingang van de Sint Servaas gaat staan en je draait je hoofd een kwartslag, zie je achter je een van de fraaiste terrasjes van de stad, namelijk dat van Brasserie Keizer. Tijdens de Heiligdomsvaart (maar ook nu en in de week erna) kun je hier ‘aan de pelgrimstafel’ genieten van een speciaal Servaas Menu (€ 32,50), bestaande uit drie gangen: aspergesoep van de chef, zalm met witte wijnsaus met gember en salie op een bedje van ravioli met spinazie en panna cotta met vers fruit. Wie liever vlees heeft kan ook kiezen voor een kalfsbiefstuk met dragonsaus, haricots verts en friet.

Wie kiest voor een plekje op het intieme terras van Brasserie Keizer zit sowieso op de eerste rang  als het gaat om de vele culturele activiteiten die in het kader van de Heiligdomsvaart worden gehouden. Veel van deze activiteiten beginnen en eindigen namelijk in de beroemde Sint Servaas. Het prachtige terras is de plek bij uitstek voor zowel religieuze als gastronomische pelgrims: je geniet er in alle rust van een goed glas Provençaalse rosé of een vers getapt glas Château Neubourg van Gulpener, het beste pils van Nederland.

Lees meer over dit restaurant