Eindhoven Culinair gaat dit jaar niet door. Er waren onvoldoende harde toezeggingen van restaurants uit het hogere segment om deel te nemen. “Daarom slaat Eindhoven Culinair een jaartje over en wordt de 25ste editie van het traditionele Pinksterevenement naar 2019 verplaatst”, aldus de organisatie.

Het was een lastige beslissing voor het bestuur van Stichting Eindhoven Culinair. Er hadden zich voldoende deelnemers gemeld, waaronder aansprekende restaurants als Mood en Usine. Maar ook horecazaken waartegen helaas ‘nee’ moest worden gezegd. Eindhoven Culinair wil zich op kwalitatief niveau blijven onderscheiden van het toenemende aantal foodfestivals in de regio en gaat voor een breder en meer divers aanbod. De stichting blijft de lat onverminderd hoog leggen en doet geen compromissen aan haar ambitie om voor de komende jaren een hoogwaardig culinair evenement te organiseren met een variatie aan toprestaurants uit de regio.

“Jammer voor de tien- tot vijftienduizend bezoekers die ongetwijfeld al vooruitkeken naar het weekend”, schrijft de stichting in een verklaring. “Maar zoals gezegd, het concept staat. Editie 2019 wordt een evenement dat het 25-jarige jubileum van Eindhoven Culinair in alle opzichten waardig is!”