Ken je de Smakelijk Breda cadeaukaart?

De Smakelijk Breda cadeaukaart is het leukste cadeau voor elke Bredanaar die van eten en drinken houdt. Te verzilveren bij ruim 80 restaurants en winkels in Breda! Lees verder…

Internationale prijs voor Bredase Koreman’s Limoncello

Koreman’s Limoncello uit Breda heeft woensdag een gouden medaille ontvangen tijdens de International Wine & Spirit Competition 2021. Koreman’s Limoncello is bekroond met 96 punten. Hiermee classificeert Koreman’s zich als ’s werelds beste limoncello. In totaal won de citrus gebaseerde likeurenproducent drie medailles tijdens deze internationale competitie.

IWSC

De Bredase limoncello ontvang in 2020 de zilveren medaille van de IWSC, een internationale competitie op het gebied van wijnen en gedistilleerde dranken. Een jury van experts selecteert de beste producten door middel van een blindproeverij en een technische keuring. Er worden dranken van over de hele wereld ingezonden. Per categorie worden bronzen, zilveren en gouden medailles uitgereikt. Koreman ́s is bekroond met twee bronzen en een gouden medaille.

The International Wine & Spirit Competition over Koreman’s Limoncello: “With an enticing richness evoking curded lemons and sherbet boiled sweets, this has initial promise that leads to fantastic mouth textures, pleasing alcohol heat and a lengthy, lingering, lemony aftertaste. Delicious and moreish, textured and balanced. Outstanding example.”

“Het is een ongelofelijk mooie beloning dat al het harde werk ook een jury van experts heeft kunnen overtuigen van onze Limoncello. Na vorig jaar de zilveren medaille te hebben gewonnen, wilden we niets anders dan dit jaar goud winnen en de beste ter wereld worden. Supertrots dat dit dan ook is gelukt!”, aldus Frank en Thom Koreman.

Koreman’s

De gebroeders Koreman delen de vurige passie voor het bourgondische leven. Zij begonnen het bereiden van hun ambachtelijke limoncello in hun ouderlijk huis. Na het winnen van de zilveren medaille op de IWSC vorig jaar ging het hard. Ze vonden een productiepand waar vanaf dat moment wekelijks limoncello werd geproduceerd en citroenen met pallets tegelijk werden verwerkt.

Inmiddels is het team nog verder uitgebreid om aan alle vraag te kunnen voldoen, maar ook zijn pa en ma Koreman nog steeds nauw betrokken bij het bedrijf. Naast de populaire limoncello, ontwikkelde Koreman’s diverse andere Cello’s, zoals een Yuzucello (gemaakt van de Japanse Yuzuvrucht) en de Sanguincello (gemaakt van de Sanguinello bloedsinaasappel).

Smakelijk Breda cadeaukaart

De Smakelijk Breda cadeaukaart is het leukste cadeau voor elke Bredanaar die van eten en drinken houdt. Te verzilveren bij ruim 80 restaurants en winkels in Breda! Lees verder…