Home / Nieuws / Belangrijke nominatie voor Junior Chef Château Neercanne
Nieuws

Belangrijke nominatie voor Junior Chef Château Neercanne

Eindelijk weer goed nieuws voor Château Neercanne! Na alle treurige berichten van afgelopen zomer over de hooibrand in de grotten bij Nederlands enige terrassenkasteel – en de kostbare wijncollectie die daardoor jammerlijk verloren ging – kan het team van het château met recht een feestje vieren: Junior Chef Gilbert von Berg is genomineerd om in november te worden uitverkozen tot Talentvol Chef van 2018.

Samen met vier andere chefs weet de inderdaad talentvolle Von Berg de ogen van GaultMillau op zich gericht, zo is vandaag bekendgemaakt. Geweldig nieuws nogmaals, want GaultMillau is in Europa na Michelin de meest invloedrijke restaurantgids.

Dat Von Berg – hij neemt bij Château Neercanne langzaam het stokje over van chef-kok Hans Snijders – geweldig kan koken, wisten we al eerder. Sterker nog: een kleine twee maanden geleden was Smakelijk Maastricht te gast in de exclusieve sterrenzaak op de grens tussen Nederland en België. Lees hier het verslag van het bezoek, van de hand van blogger Matthijs. De jonge chef Von Berg gaf die avond op een perfecte manier leiding aan het keukenteam, wat uitmondde in een serie prachtige gerechten. Stuk voor stuk mooie, lichte creaties die de keuken van Neercanne een jeugdiger elan geven, uiteraard met behoud van al het goede.

Op zondag 24 september toont Von Berg zijn talent in een ‘showcase’ aan een vakjury. Of hij zich vervolgens een jaar lang Talentvol Chef mag noemen, weten we op 6 november. Dan worden de GaultMillau Awards uitgereikt tijdens Gastronomie/Fine Food Professional in de jaarbeurs in Utrecht.

Lees meer over dit restaurant

Chateau-Neercanne-Maastricht-2

Gerelateerde blogs