Home / Nieuws / Enfin Extra Ordinaire: spannende gerechten in een Luiks jaren ‘20-bordeel
Nieuws

Enfin Extra Ordinaire: spannende gerechten in een Luiks jaren ‘20-bordeel

De Maastrichtse horeca staat niet stil. Zelfs niet op plekken waar de tijd juist stil lijkt te hebben gestaan. Want op 11/11 was het zover: Het afscheid van Café de Belsj in het Jekerkwartier. Een gouwe ouwe: vooral voor de rasechte carnavalisten in de stad. Hét plekje op de hoek van de Maastrichter Heidenstraat en Stenenbrug, dat elke stadsbewoner weet te vinden en waar de riante bar centraal staat voor eenieder om een pilske of twee te komen nuttigen.

Erg gewaagd om een klassieker als deze om te gaan toveren tot een nieuw concept, zou je zeggen. Christianne Hayen, die jarenlang Taverne Café Bel-Air op de Lage Kanaaldijk heeft gerund, vindt van niet: ,,Mijn gevoel zei dat het tijd was voor wat nieuws.”

Frisse wind

Christianne vertelt hoe zij de vorige eigenaar jaren geleden al liet beloven dat zij als eerste gebeld zou worden als de zaak ooit in de verkoop zou gaan. Ontzettend dankbaar was ze dan ook toen het zover was. Het idee om met een nieuw concept en nieuwe naam voor de zaak te komen was er niet meteen, maar meer iets voor de toekomst. Zeven maanden lang heeft ze de Belsj voortgezet op vertrouwde wijze, maar nu is het tijd voor een frisse wind in de zaak. Het café leek toch langzaam wat uit te toon te vallen tussen de rest van het upcoming Jekerkwartier met zijn vele frisse, vernieuwende en gevarieerde zaakjes, vond de nieuwe eigenaresse.

Na met verschillende architecten te hebben gesproken vond Christianne bij ‘Inter/Alter’ de juiste inspiratie en het goede gevoel. Samen hebben ze een nieuw concept bedacht dat de hoek van de Maastrichter Heidenstraat en de Stenenbrug zal omtoveren tot een nieuwe, uitdagende uitgaansplek.

Pittig en stijlvol

Net zoals het gewaagd was om een oude vertrouwde zaak compleet om te gooien, is het concept an sich ook enigszins gewaagd. De nieuwe naam van de zaak wordt niet voor niets: ‘Enfin Extra Ordinaire’. Toen Christianne het bericht ‘enfin, ik moet weer door’ naar haar architect verstuurde, was het idee geboren om iets te doen met dit typisch en veelgebruikte Maastrichtse woord en zo is de naam vervolgens tot stand gekomen.

Enfin, hoe gaat de nieuwe zaak eruitzien dan? Het wordt een uitgaansplek voor jong en oud, voor de bezoeker en de bewoner van Maastricht en het liefst alle lagen van de samenleving. En dat in een pittig jasje! Enfin Extra Ordinaire zal je verrassen met de stijl van een Luiks jaren ‘20 bordeel, een Moulin Rouge-gevoel, zonder oubollig te worden. De combinatie van erotische rood- en groentinten met moderne elementen en stijlvolle toevoegingen zal voor een verfrissend nieuw concept gaan zorgen. Het wordt een plek met ongeveer 25 lage- en 25 hoge zitplaatsen waar mensen gezellig een biertje kunnen drinken en vooral niet uitgesloten wordt dat wat later op de avond het volume omhoog gaat en de gasten vrij zijn om een dansje te wagen.

Naast de mogelijkheid een drankje te kunnen nuttigen zal er ook een menukaart geïntroduceerd worden. Met om te beginnen een klein aantal gerechten. De focus ligt op het uitgaansconcept, maar in een bourgondische stad als Maastricht moet er ook een optie zijn om ‘gewoon goed te kunnen eten’, vindt Christianne.

Het is de bedoeling dat de gerechten in de stijl van de zaak enigszins ‘potentie- en lustverhogend’ zullen werken, zoals bijvoorbeeld een oesterkroket en andere spannende combinaties. Er is geen sprake van een specifieke keuken waaraan vastgehouden wordt, maar met een voornamelijk ‘Franse slag’ zal deze wel in Moulin Rouge-stijl blijven.

Be there

De verbouwing is nog in volle gang, maar Christianne hoopt op 15 december de deuren van Enfin Extra Ordinaire te openen. Zorg dat je erbij bent om een graantje mee te pikken van dit nieuwe, spannende concept. Overigens is het personeelsbestand nog niet compleet, dus mocht je het Extra Ordinaire team willen versterken, laat Christianne dit vooral weten. Enfin, be there!

Similar Posts