Jack White
Home / Nieuws / Jack White’s Creative Fish & Chips nu ook op woensdag op de markt
Nieuws

Jack White’s Creative Fish & Chips nu ook op woensdag op de markt

‘A bad day fishing is better than a good day at work’, staat te lezen op de gloednieuwe foodtruck van Jack White’s Creative Fish & ChipsVrij vertaald: een dagje hengelen is beter dan hele een dag op kantoor, zelfs al valt de vangst een beetje tegen. Een veelzeggende slogan, die de lading dekt, want bij Jack White’s Creative Fish & Chips gooi je graag een hengel uit.

Het mobiele restaurant met Fish & Chips en aanverwante zaken van Jack White’s is sinds twee weken te vinden op de woensdagmarkt, op een kleine 150 meter lopen van het gelijknamige restaurant in de Hoenderstraat, achter het gemeentehuis.

Jack White

Te midden van een kleine keur aan andere openluchtrestaurants op wielen is de mobiele versie nauwelijks te missen. De woensdagmarkt was lange tijd erg saai, maar heeft met de introductie van een wekelijks mini-foodtruckfestival overduidelijk aan aantrekkelijkheid gewonnen. De paar houten tafeltjes die er staan nodigen uit om te gaan zitten en al smikkelend te genieten van de gezelligheid die een goede weekmarkt eigen is.

Voor wie het concept niet kent: Jack White’s Creative Fish & Chips borduurt voort op wat ongetwijfeld het bekendste aspect van de Britse keuken is: Fish & Chips. Niet de bekende, vette variant die sinds mensenheugenis door de ‘gewone Brit’ wordt geconsumeerd vanaf een stuk papier, maar een eigentijdse, ‘creatieve’ en gezonde invulling van de aloude Britse lekkernij, die veel nauwer aansluit bij de eisen van de moderne tijd. Fastfood gestoken in een slowfoodjasje, zou je kunnen zeggen.

Jack White’s Creative Fish & Chips gaat er prat op ten minste drie keer per week rechtstreeks bevoorraad te worden vanuit Yerseke, zodat altijd gewerkt wordt met verse vis. Caught in the night, served in the morning, zoals ze het zelf uitdrukken. Verder wordt gelet op duurzaamheid, wat onder meer betekent dat niet elke vissoort het hele jaar door te krijgen is.

Jack White

Waar je in de Hoenderstraat kunt kiezen uit een vrij breed assortiment (behalve vis hebben ze er ook garnalen en uiterst pikante kip) is het aantal gerechten dat in de foodtruck te krijgen is een heel stuk kleiner. Maar alles is wel heerlijk vers. De klassieke Fish & Chips (€ 7,–) bestaat uit een mooi gebakken stukje kabeljauw in een kruimig omhulsel en een flinke portie aardappelpartjes met het schilletje er nog aan, op smaak gebracht met heerlijk zeewierzout. Je hebt de keuze uit vijf verschillende sausjes, waaronder tartaar en knoflook-truffel.

Jack White

Wie geen tijd heeft om op woensdag een visje te scoren op de markt, bijvoorbeeld omdat hij de hele dag op kantoor moet zitten, kan de Jack White’s Creative Fish & Chips ook langs laten komen. De foodtruck is te boeken voor festivals, maar ook voor feesten en partijen. Geen gek idee met een ongetwijfeld mooie zomer in het vooruitzicht.

Gerelateerde blogs