Bijna tien jaar geleden opende Bread & Delicious aan de Stationsstraat in Maastricht de deuren. De brood- en banketbakkerij werd niet alleen voor de Maastrichtenaar en toerist een geliefde plek voor ontbijt en lunch; ze werd ook toeleverancier voor een groot deel van de lokale en regionale horeca. Inmiddels maakt het team van Bread &…

Ze zitten niet stil bij ’t Wycker Cabinet. Zodra er een nieuw seizoen aanbreekt, gaat de menukaart van de altijd gezellige bistro-bar in het bruisende Wyck op de schop. De ene keer is het om een ontbijt te introduceren, de andere keer gaat het meer om de exclusieve wijnen. Inspelen op trends en seizoen- en…

Hoewel ik elk jaar opnieuw uitkijk naar de lente en de zomer, zijn er altijd van die culinaire hotspots waar de zwoele zomeravonden niet per se lang voor hoeven aan te houden. Dat zijn de zaakjes voor echte fijnproevers en levensgenieters, waar je vertoeft in een intieme, knusse sfeer, maar waar een terras, en in…

Mooi weer, een prachtig uitzicht en alle tijd om rustig te genieten van een heerlijke schotel fruits de mer. Het klinkt als een mooie namiddag in een Frans vakantieoord, maar zo ver hoef je er niet voor te reizen. Traditiegetrouwe organiseert lunchrestaurant l’Auberge (de laagdrempelige, doch stijlvolle annex van Château Neercanne) ook dit zomerseizoen twee…

Restaurant Rozemarijn, gelegen  in het centrum van Maastricht, viert dit jaar het 10-jarig bestaan. Chef Jeroen Raes voelt zich thuis op deze plek. „Maastricht is dynamisch geworden.. Er zijn veel drukke perioden, zoals in de feestmaand december, tijdens TEFAF, de concerten van André Rieu en ga zo maar door. Wij zitten hier prima.” Vanwege die…

Het Preuvenemint in Maastricht heeft een bekende naam aan zich weten te binden. Het Maastrichtse restaurant Le Bouchon d’en Face opent tijdens de komende editie een gezamenlijke stand met La Bru’sserie, een van de restaurants van Wout Bru, voormalig tweesterrenchef in Frankrijk en tevens een van de bekendste televisiekoks van België. De samenwerking, die de…

Er hangt een afgescheurd kassabonnetje aan de deur met de tekst: ‘bij geen gehoor even bellen. Gr. de slager’. Die afsluiter tovert direct een glimlach op mijn gezicht. De slagerswinkel ligt er gesloten bij en er is geen kip te bekennen. Het is dat dit bonnetje er hangt, anders was ik toch gaan twijfelen of…

Het is woensdagavond, zeven dagen na de opening van Clichee. Op uitnodiging van Yves Mullenders en Françoise Oostwegel, de eigenaren van deze kersverse, culinaire hotspot in de Koestraat, ben ik vanavond te gast om de sfeer van Clichee te voelen en de gerechten op de kaart te proberen. Cocktail o’clock Bij Clichee is het altijd…

Maastricht is een nieuwe horecazaak rijker. Op de plek aan de Spoorweglaan waar tot vorig jaar bijna zestig jaar lang het bekende Brand Beerhoes was gevestigd (en daarvoor ruim dertig jaar Café-Restaurant La Normandie), opent volgende week vrijdag Normandy. Bijzonder aan deze zaak is dat het geheel vernieuwde ‘urban chic’-interieur is ontworpen door de bekende…

Aanstaande zondag om 12.11 uur (tel er nog een Maastrichts kwartiertje bij), gaat carnaval in Maastricht officieel van start. Vanaf dan is het drie dagen lang in je ‘sjoenste pekske’ feesten, dansen, mee blèren op alle liedjes en gezellig ‘eine pitse’ met iedereen die je tegenkomt. Oh ja, en tussendoor moet je natuurlijk ook nog…

Veganlovers opgelet! Misschien hebben jullie het al gelezen in een van onze nieuwsberichten, maar bij deze nogmaals: op maandag is Café Louis echt the place to be voor jou. Hoewel vlees en vis een prominente plek hebben in de Franse keuken, wordt deze bistro op de eerste dag van de week omgetoverd tot een walhalla…

Maastricht opent op maandag 11 maart een nieuwe zaak in het centrum van de stad. Saskia Vossen en Steffanie Golob, hebben al op jonge leeftijd hun hart verloren aan de horeca en gaan dan ook eindelijk hun droom in vervulling brengen: een eigen koffiebar waar gezonde en verse producten centraal staan. De nieuwe zaak, genaamd…

Knapperig gesmolten kaas, smaakvolle pastabladen, gevuld met gehakt, sappige tomaten, Italiaanse kruiden en niet te vergeten extra mozzarella. Wie houdt er nu niet van de authentieke lasagna? Alle pastagekkies die niet genoeg krijgen van al deze Italiaanse heerlijkheid, kunnen vanavond nog een bestelling plaatsen bij Lasagna Lovers. Een nieuwe zaak met uiteraard één groot hoofdgerecht:…

Bijna twaalf jaar geleden opende Yves Mullenders in de Grote Looiersstraat in Maastricht zijn eerste zaak. Stadscafé Lure werd in de jaren die volgden geliefd door locals maar ook zeker door studenten – die maar wat graag even van de stadsbibliotheek uitweken naar het zonovergoten terras van het gezellige stadscafé. Met ingang van 1 maart…