Restaurant Rozemarijn, gelegen  in het centrum van Maastricht, viert dit jaar het 10-jarig bestaan. Chef Jeroen Raes voelt zich thuis op deze plek. „Maastricht is dynamisch geworden.. Er zijn veel drukke perioden, zoals in de feestmaand december, tijdens TEFAF, de concerten van André Rieu en ga zo maar door. Wij zitten hier prima.” Vanwege die…

Het Preuvenemint in Maastricht heeft een bekende naam aan zich weten te binden. Het Maastrichtse restaurant Le Bouchon d’en Face opent tijdens de komende editie een gezamenlijke stand met La Bru’sserie, een van de restaurants van Wout Bru, voormalig tweesterrenchef in Frankrijk en tevens een van de bekendste televisiekoks van België. De samenwerking, die de…

Er hangt een afgescheurd kassabonnetje aan de deur met de tekst: ‘bij geen gehoor even bellen. Gr. de slager’. Die afsluiter tovert direct een glimlach op mijn gezicht. De slagerswinkel ligt er gesloten bij en er is geen kip te bekennen. Het is dat dit bonnetje er hangt, anders was ik toch gaan twijfelen of…

Het is woensdagavond, zeven dagen na de opening van Clichee. Op uitnodiging van Yves Mullenders en Françoise Oostwegel, de eigenaren van deze kersverse, culinaire hotspot in de Koestraat, ben ik vanavond te gast om de sfeer van Clichee te voelen en de gerechten op de kaart te proberen. Cocktail o’clock Bij Clichee is het altijd…

Maastricht is een nieuwe horecazaak rijker. Op de plek aan de Spoorweglaan waar tot vorig jaar bijna zestig jaar lang het bekende Brand Beerhoes was gevestigd (en daarvoor ruim dertig jaar Café-Restaurant La Normandie), opent volgende week vrijdag Normandy. Bijzonder aan deze zaak is dat het geheel vernieuwde ‘urban chic’-interieur is ontworpen door de bekende…

Aanstaande zondag om 12.11 uur (tel er nog een Maastrichts kwartiertje bij), gaat carnaval in Maastricht officieel van start. Vanaf dan is het drie dagen lang in je ‘sjoenste pekske’ feesten, dansen, mee blèren op alle liedjes en gezellig ‘eine pitse’ met iedereen die je tegenkomt. Oh ja, en tussendoor moet je natuurlijk ook nog…

Veganlovers opgelet! Misschien hebben jullie het al gelezen in een van onze nieuwsberichten, maar bij deze nogmaals: op maandag is Café Louis echt the place to be voor jou. Hoewel vlees en vis een prominente plek hebben in de Franse keuken, wordt deze bistro op de eerste dag van de week omgetoverd tot een walhalla…