Nieuw: ‘Papaz’, tapas op zijn Perzisch

Je kunt er ontbijten met een grote pot thee die gezet is in een authentieke Iraanse samovar, lunchen met een ‘French burger’ met mediterrane ingrediënten en foie gras, en dineren met een ‘Persian Kotlet’ (gehakt, aardappelen en een mediterrane salsa op basis van groenten), of lavangi van parelhoen zoals ze hem graag eten in Noord-Perzië: gevuld met walnoten en granaatappel.

Bij Papaz, een gloednieuw restaurant pal tegenover het station (dat op 10 december officieel geopend wordt) wordt Frans gekookt (ze hebben er onder meer steak tartare, escargots en entrecôte) met een vleugje Iran. Dit laatste heeft te maken met Parinaz Shekarabi, de gastvrouw en de partner van chef-kok Paul van der Heijden. Zij is afkomstig uit Iran en vindt het leuk om Maastricht kennis te laten maken met de gastvrijheid van haar vaderland én met de gezelligheid die daar gebruikelijk is als men samen aan tafel gaat om te genieten van de kruidige Iraanse keuken. De inrichting van Papaz roept dan ook niet voor niets associaties op met Perzië.

De naam ‘Papaz’ is een samentrekking van ‘Paul’ en ‘Parinaz’ (de beide eigenaren dus), maar staat tegelijkertijd voor ‘Tapas op zijn Perzisch’: elke dag tussen 16.00 uur en 17.30 uur (zeg maar de tijd dat de meeste kantoren sluiten en bij veel mensen de maag begint te knorren) is het ‘Tapas-Time’ bij Papaz, en worden er kleine hapjes bij je drankje geserveerd.

Kijk hier voor meer informatie