Uijttewaal Breda

Ken je de Smakelijk Breda cadeaukaart?

De Smakelijk Breda cadeaukaart is het leukste cadeau voor elke Bredanaar die van eten en drinken houdt. Te verzilveren bij ruim 80 restaurants en winkels in Breda! Lees verder…

42x nieuwe restaurants in Breda in 2018 geopend

In Breda zijn in 2018 veel nieuwe restaurants geopend. Van culinaire restaurants en Aziatische hotspots tot opvallende concepten en toegankelijke dagzaken. In dit lijstje een overzicht van 42 nieuwe restaurants die in 2018 zijn geopend in Breda.

1. Café Belgique

Café Belgique is een Belgisch bier- en eetcafé op de hoek van het Van Coothplein en Nieuwe Ginnekenstraat. Het café staat volledig in het teken van onze zuiderburen met op de menukaart Belgische bieren en gerechten.

2. Bleue Bistro Bar

Bleue Bar Bistro serveert gerechten uit de moderne, Franse keuken. De gerechten zijn de hele dag te bestellen. Chef-kok Robert Oomen en zijn team bereiden verfijnde Franse gerechten, herkenbaar voor iedere gastmoderne, Franse keuken.

3. Atnoon

Atnoon is een restaurant vlakbij Station Breda en tegenover Rechtbank Zeeland-West-Brabant. Je kunt bij Atnoon plaatsnemen voor koffie met gebak, ontbijt, lunch, borrel of diner. Op de menukaart staan internationale gerechten en er is voor elk wat wils.

4. Uijttewaal

Bij Uijttewaal geef je jezelf over aan de gastronomie van de broers Uijttewaal: Sven kookt, Lars schenkt. Geen dag is hetzelfde. De heren laten zich graag leiden door de seizoenen, het weer en door inspiratie die soms ook henzelf verrast.

5. Barbier

Barbier is een restaurant in de Vismarktstraat waar je kunt borrelen en dineren. Moet je naar de kapper? Laat je haar knippen door de barbier. Achterhaal de code en krijg toegang tot de geheime speakeasy waar nóg meer cocktails op je staan te wachten.

6. FEBO Tapas

FEBO Tapas is een Spaans restaurant en serveert tapas en paella. FEBO bestaat sinds 1976 en is opgericht door Spanjaarden die in de jaren “60 en “70 naar Nederland kwamen. In het begin was het vooral een sociëteit.

7. De Veestallen

De Veestallen is een Grand Café Restaurant in de Belcrum en is de oorspronkelijke naam van het toenmalige café-restaurant en hotel uit 1926. De Veestallen is eigentijds en laagdrempelig met een comfortabel en warm interieur. Een restaurant, grand café en brasserie met terras waar een breed publiek zich thuis mag voelen.

8. Bobbi’s Bar

Bobbi’s Bar is een restaurant aan de Gasthuyspoort. Met keukenhelden afkomstig uit Italië, Engeland, België en Nederland is Bobbi’s Bar in staat om het beste uit vier landen te serveren. Pizza, biefstuk en kip zijn de pijlers van de menukaart.

9. Bao Asian Kitchen

Bao Asian Kitchen is een Aziatisch restaurant op het Van Coothplein. Het restaurant serveert authentieke shared dining gerechten uit Azië, waaronder noodlesoepen, sushi, bao’s, dimsum, wokgerechten en meer.

10. By Tater

By Tater in Teteringen ligt aan de Oosterhoutseweg, van oudsher één van de belangrijkste verkeersaders tussen Breda en Oosterhout. Geniet van een kopje koffie, een lunch, borrel of diner op het zonnige tuinterras aan de achterzijde, het levendige terras aan de voorzijde, of in het moderne sfeervolle restaurant.

11. Sabores

Sabores is een Mediterraans restaurant op de Grote Markt. Originele, pure en smaakvolle gerechten zijn de basis van restaurant. Met gerechten uit alle landen rondom de Middellandse zee doet het restaurant zijn naam eer aan.

12. De Friettent

De Friettent is een ambachtelijke friettent aan de Haagsemarkt in Princenhage. In het pand waar jarenlang Slagerij Speek was gevestigd kun je terecht voor dagverse friet, snacks en belegde broodjes.

13. El Quinto Pino

El Quinto Pino is een Spaans restaurant bij het Van Coothplein met authentieke tapas en paella. Eigenaars Daniel en Cristina komen uit Catalonië, hebben daar in de horeca gewerkt en zijn vervolgens naar Breda gekomen.

14. Moksie Djarie

Moksie Djarie is een Surinaams restaurant aan de Ginnekenweg. Eigenaars en zussen Christin en Astrid willen met hun restaurant aantonen dat de authentieke Surinaamse keuken meer te bieden heeft dan alleen roti.

15. Delightful Desserts

Delightful Desserts is een uniek restaurant in Breda. Hier staat namelijk alles in het teken van desserts. Het verleidelijke menu biedt een onweerstaanbare keuze aan dessertcreaties in combinatie met warme en koude dranken.

16. Wayback Burgers

Wayback Burgers Breda is een burgerrestaurant aan de centrumzijde van Station Breda. Wayback Burgers werd in 1991 opgericht in Amerika en heeft wereldwijd bijna 200 restaurants. Breda heeft de primeur met de eerste Europese vestiging.

En verder…

En verder zijn in 2018 de volgende nieuwe restaurants geopend in Breda: Black & White KAFE, Pazzi Breda, Big Bread Kitchen, Terroni, Ekoplaza Breda, Saigon Deli, Eten & Drinken by Brigitte, Hacienda Breda, Familie Snorhaar, T-Thai, Shabu To Go, Pampelonne, Blyf, Restaurant Vandaag, BurriBar, Happy Italy, Burger Business en Po Staropolsku. Restaurants die in 2017 zijn geopend maar inmiddels weer zijn gesloten: Kamu Sonsbeeckpark, Bistro Biarritz, Smaken Breda, Murphy’s Grill, August, Koek Koek Pannenkoek en By Roots.

Smakelijk Breda cadeaukaart

De Smakelijk Breda cadeaukaart is het leukste cadeau voor elke Bredanaar die van eten en drinken houdt. Te verzilveren bij ruim 80 restaurants en winkels in Breda! Lees verder…