De Botanist Breda

Ken je de Smakelijk Breda cadeaukaart?

De Smakelijk Breda cadeaukaart is het leukste cadeau voor elke Bredanaar die van eten en drinken houdt. Te verzilveren bij ruim 80 restaurants en winkels in Breda! Lees verder…

18x nieuwe restaurants in Breda in 2019 geopend

In Breda zijn in 2019 veel nieuwe restaurants geopend. We kunnen ons voorstellen dat je inmiddels niet meer kunt bijhouden welke nieuwe restaurants er in Breda zijn geopend in 2019. In dit lijstje een overzicht van nieuwe restaurants in Breda die in 2019 zijn geopend. Ideaal om inspiratie op te doen!

1. De Botanist

De Botanist is een horecaconcept aan de Haven. Een combinatie van cocktailbar met een op shared dining gerichte menukaart in een iconisch pand met een trendy interieur. Nationale en internationale trends worden nauwkeurig gevolgd om de gasten steeds te kunnen blijven verrassen en kennis te laten maken met nieuwe producten en smaken.

2. De Broodtoren

De Broodtoren is een nieuwe lunchroom in de Torenstraat waar je kunt ontbijten en lunchen. Na een flinke verbouwing opende de lunchroom in februari. Op de menukaart staan onder andere broodjes, salades, tosti’s, smoothie bowls, gebak en zelf ook warme gerechten. Meenemen is ook mogelijk.

3. Anne&Max

Anne&Max is geopend in de Wilhelminastraat waar voorheen de Elgam zat. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, high tea, borrel en koffie op elk moment van de dag. Het mooie pand aan de Wilhelminastraat is door de hoge plafonds met ornamenten, het behoud van authentieke details en het gebruik van veel glas een zeer ruimtelijke en lichte plek.

4. Brouwcafé Frontaal

Brouwcafé Frontaal is het café van bierbrouwerij Frontaal dat sinds kort is geopend in de Faam. Het brouwcafé van Brouwerij Frontaal heeft een mooie selectie aan bieren, borrelkaart en wisselende lunchgerechten. Daarnaast organiseert Frontaal verschillende events en heeft het brouwcafé en groot terras.

5. Enjoy Vietnam

Enjoy Vietnam is een Vietnamees restaurant dat sinds eind april is gevestigd in de Reigerstraat. Op de menukaart staan bekende Vietnamese gerechten zoals lenterollen, loempia’s, noedelsoepen, bun’s en diverse gerechten met rijst.

6. Brasserie Van Asperen

Brasserie van Asperen is een restaurant in de Veemarktstraat waar je kunt lunchen, borrelen en dineren. Het pand, waar jarenlang Pieter Aertsz was gevestigd, is compleet verbouwd en heeft een warm en modern interieur. Bij mooi weer neem je plaats op het zonnige terras.

7. Nicolas Appèrt

Nicolas Appèrt is het fine dining restaurant van De Rooi Pannen en gevestigd in Het Groot Arsenaal op de voormalige Seeligkazerne. Je kunt hier uitgebreid tafelen en genieten van een 3-gangen lunchmenu voor 18,50 euro of een 4-gangen dinermenu voor 22,50 euro.

8. Pierre Durand

Pierre Durand is het casual dining restaurant van De Rooi Pannen en gevestigd in Het Groot Arsenaal op de voormalige Seeligkazerne. Het restaurant kenmerkt zich door steeds wisselende concepten en kleine gerechten van 5 en 7 euro, ontwikkeld en bedacht door studenten.

9. Tante Lein

Tante Lein is een restaurant met een kleurrijk interieur en een menukaart met Aziatische gerechten. De speelse maar georganiseerde chaos is geïnspireerd door de typische Aziatische lokale markten en drukke straten en doen je geloven dat je er midden in staat.

10. Brasserie Bengels

Brasserie Bengels is een restaurant aan de Ginnekenweg, op de locatie waar voorheen Grand Café Klaerenbeek was gevestigd. Het pand is compleet verbouwd en heeft nu een modern en sfeervol interieur. Ook de theaterzaal achterin is in ere hersteld en bestemd voor onder andere culturele evenementen.

11. Lokaal FLIPSE

Lokaal FLIPSE is gespecialiseerd in originele stadshappen en is 7 dagen per week geopend voor lunch, borrel en diner. Het eetcafé is gevestigd in een karakteristiek pand in de Veemarktstraat en heeft een industrieel Berlijns decor waar iedereen zich in thuis voelt. Bovendien heeft FLIPSE een sfeervol terras.

12. Yoghurt Barn

Yoghurt Barn zit in de Veemarktstraat in het pand waar Supertrash was gevestigd. Yoghurt Barn Breda is de 12e vestiging van Nederland. Op de menukaart staan yoghurt specials, overnight oats, frozen yoghurt, all-day breakfast, toast en meer. Bovendien zijn er genoeg vegan opties.

Smakelijk Breda cadeaukaart

De Smakelijk Breda cadeaukaart is het leukste cadeau voor elke Bredanaar die van eten en drinken houdt. Te verzilveren bij ruim 80 restaurants en winkels in Breda! Lees verder…