De nieuwe winterkaart van Le Bon Vivant

Na een korte vakantie ‘om de feestdagen echt goed af te sluiten’, is Le Bon Vivant vanaf morgen weer geopend. En wel met een volledig vernieuwde menukaart. Nog tot en met maart kun je bij Le Bon Vivant terecht voor de warme geuren, kleuren en smaken van de winterkaart.

De warme sfeer die deze periode met zich meebrengt is voor eigenaar en chef-kok Björn Dijkstra de rode draad die door de volledig vernieuwde menukaart loopt. Het pronkstuk van de kaart is de rundersukade. ,,In dit gerecht proef je de smaak van vroeger, maar dan bereid met nieuwe technieken.”  Dit sous vide bereide stuk vlees marineert 48 uur alvorens het kort voor serveren nog kort wordt gebakken op de BBQ. Geserveerd met zoete aardappeltjes – naar Deense inspiratie – en rode kool klinkt het inderdaad als het perfecte winterse maal.

Andere absolute aanraders van de chef zijn de spekbokking (€ 15,-), de Portugese Carabineiro (€ 16,-) en gepocheerde oester (€ 15,-). Deze gerechten zijn los te bestellen als onderdeel van de à-la-carte kaart.

Ook bijzonder op de winterkaart is het ‘nieuwe’ zevengangenmenu. Waarin de zesde gang – tot voor de feestdagen werd dan een kaasplankje geserveerd – heeft plaatsgemaakt voor een dessert van in koffie gebakken ganzenlever met truffel en noten. De zevende gang is vergeleken met de rest van het menu vrij zomers: een op de BBQ gebakken ananas caipirinha.

Geen zin in gebakken ananas? Le Bon Vivant werkt sinds kort met original beans. Deze chocolade is 100% fairtrade en smaakmaker van het dessert genaamd ‘chocolade’. Dit dessert bestaat uit verschillende laagjes en soorten chocolade-goodness. De verschillende soorten chocolade in dit dessert zijn volgens Björn direct te herkennen.

Tevens kun je vanaf aanstaande maandag Bij Le Bon Vivant kun je vanaf aanstaande maandag tevens terecht voor de wintereditie van Maastricht aan Tafel. Voor € 29,50 proef je dan het driegangenmenu. Om een avondje Maastricht aan Tafel nog completer te maken, biedt Björn al zijn gasten de mogelijkheid om voor € 10,- per gang hun menu uit te breiden naar 5 gangen!

Lees meer over dit restaurant