Oude kappersschool wordt zoete inval: Piece of Cake verhuist!

Ook jij hebt vast wel eens genoten van een heerlijke red velvet cake of hartige versnapering bij Piece of Cake in de Bredestraat. Het prachtige oude herenhuis met hoge plafonds, zoet & stijlvol interieur en gezellige patio, past perfect bij het concept. Het zal je dan wellicht verrassen dat dit leuke zaakje vanaf september een nieuw onderkomen zal hebben. Piece of Cake verhuist namelijk naar de upcoming, urban ‘place to be’ van Maastricht: de Boschstraat in het Sphinxkwartier!

Bij een verhuizing komen natuurlijk allerlei leuke uitdagingen kijken en hierdoor koos eigenaresse Noraly voor een frisse start, een soort ‘Piece of Cake 2.0’.

De nieuwe zaak zal gevestigd worden in de oude kappersschool aan de Boschstraat en blijft de kern van het concept behouden: Alles wordt nog steeds zelf gemaakt en het personeel verhuist mee. Noraly vindt het erg belangrijk dat gasten niet steeds nieuwe en verschillende gezichten zien in een horecazaak, maar dat er na enige tijd een bepaalde vertrouwdheid ontstaat. Ook de Franse, klassieke stijl in interieur en sfeer blijft behouden.

‘Waar iedereen zijn of haar zaak tegenwoordig omtovert naar het nu hippe ‘industriële’ en ‘urban’ concept, vind ik het belangrijk om juist iets anders te doen’, vertelt ze. ‘Piece of Cake is knus, gezellig en klassiek en dit moet het interieur dan ook uitstralen’.

De verhuizing naar het nieuwe, grotere pand biedt vele voordelen. Zo is er ook hier weer een tuintje waar een knus terras zal komen. Doordat er meer ruimte is, zijn er ook nieuwe mogelijkheden voor workshops en bestellingen. Omdat er momenteel maar één patissier in de keuken kan werken, kunnen heel grote bestellingen vaak niet aangenomen worden. In de grotere keuken aan de Boschstraat is op dit gebied meer mogelijk. Ook zullen er meer zitplaatsen komen, waardoor er reserveringen van grotere groepen aangenomen kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een uitgebreide high tea voor 20 personen die in de nieuwe zaak met gemak kan plaatsvinden. Daarnaast is de ruimte geschikt om eventueel workshops te gaan houden, een leuke nieuwe uitdaging waar Noraly zich graag aan gaat wagen.

Wat betreft de gerechten stelt Noraly zichzelf de uitdaging dat het allemaal nog net wat luxueuzer mag gaan ogen bij Piece of Cake ‘2.0’. De oh-zo heerlijke gerechtjes zullen dan nóg mooier aan je voorgeschoteld worden.

De verbouwing is al gestart en het plan is om op 1 september de zaak aan de Bredestraat te sluiten en binnen twee weken open te zijn op de nieuwe vestiging. De openingstijden blijven hetzelfde, maar op primetime momenten worden ook op maandagen de deuren geopend (denk bijvoorbeeld aan de drukke decembermaand of op feestdagen).

Al met al een leuke, nieuwe uitdaging voor Noraly, maar wees vooral gerust: het concept van Piece of Cake met haar Franse, klassieke feel en overheerlijke cupcakes en taartjes waar we zo dol op zijn, zal nog steeds te vinden zijn in de oude kappersschool!