Ken je de Smakelijk Breda cadeaukaart?

De Smakelijk Breda cadeaukaart is het leukste cadeau voor elke Bredanaar die van eten en drinken houdt. Te verzilveren bij ruim 80 restaurants en winkels in Breda! Lees verder…

Breda heeft eigen kaas: Oude Turfschipper

Breda heeft met de ‘Oude Turfschipper’ vanaf nu een eigen kaas! De kaas is vernoemd naar Adriaen van Bergen en zijn bekende ‘list met het turfschip’, waardoor Breda in 1590 werd bevrijd van de Spanjaarden tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Afgelopen woensdag is de eerste ‘Oude Turfschipper’ overhandigd aan burgemeester Paul Depla.

De Kaasfabriek

De ‘Ouwe Bredaose kèès’ is een idee van Erik van Dam van De Kaasfabriek. Van Dam lanceert de kaas samen met Bredanaars Joost van Dorst (JVD graphic design) en Ivo Boschman (Breda steunt Breda). Beide zijn gek op Breda en wilden Erik wel op sleeptouw nemen met deze kaas.

Oude kaas

Het resultaat is een prachtig ontwerp met daarop de afbeelding van Adriaen van Bergen als Oude Turfschipper en de contouren van de stad Breda. Het is ‘zun eige ouwe kèès’, waar Breda qua smaak en uitstraling trots op mag zijn. De oude kaas is 12 maanden gerijpt en heeft een volle, ronde smaak. Bijna één die pittig is en blijven moet. Net als de Bredanaar dus.

Kaaskoekjes

De kaas is binnenkort mogelijk ook te bestellen bij de horeca in Breda, want de combinatie met een lekker ‘Bredaos pilske’ of een wijntje is niet te versmaden. Natuurlijk kan de kaas ook gewoon op een boterham. Er zijn ook kaaskoekjes van de Bredase kaas gemaakt. Adriaen van Bergen zou er trots op zijn, ook al zijn we nu ruim 430 jaar verder.

Speciaalzaken

De ‘Oude Turfschipper’ kaas is vanaf nu verkrijgbaar diverse kaasspeciaalzaken, waaronder Gérard Kaas En Lekkernij, Hendrik en Marcella, ‘t Kaashuys, Pastis en Kaatje Jans (Princenhage, Ulvenhout en Breda-Noord). De kaas is ook verkrijgbaar op de markt bij Peter Hennekam.

Smakelijk Breda cadeaukaart

De Smakelijk Breda cadeaukaart is het leukste cadeau voor elke Bredanaar die van eten en drinken houdt. Te verzilveren bij ruim 80 restaurants en winkels in Breda! Lees verder…