Pizza met Tomato en meer lekkers in de Koestraat

Italiaans, daar houden we op de redactie van Smakelijk Maastricht wel van. We waren dan ook erg verheugd toen we hoorden dat begin januari een ‘nieuw’ Italiaans restaurant zijn deuren opent in de Koestraat. De zaak neemt de plaats van restaurant Quattro Stagioni en komt tevens met een nieuwe kaart. We spraken Charlotte Nelissen, samen met Kenny Coenen vanaf 1 januari de eigenaar van de pizza- en pastabar.

,,We waren er al een tijdje over bezig dat we samen een zaak zouden beginnen. Wat en hoe precies, hadden we nog niet besloten”, vertelt Charlotte. ,,We hadden toch al wat panden gezien, maar die waren meestal niet gunstig gelegen.

Toen kwam Quattro Stagioni op hun pad. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen, zodat Charlotte en Kenny de zaak per 1 januari kunnen overnemen.

Ik vraag of ze bewust voor de Italiaanse keuken gekozen hebben. Charlotte geeft toe dat dat voornamelijk met de locatie te maken heeft. Ze willen op deze manier de diversiteit van de Koestraat behouden. ,,Het is zo leuk dat je hier zo veel verschillende keukens op één stukje Maastricht hebt. Het zou zonde zijn dit te veranderen.” Als ik dit hoor voel ik meteen een klik met de aanstaande eigenaresse: de diversiteit van de straat is precies waarom ik zo van de Koestraat hou!

Momenteel staat Kenny bijna elke dag bij Quattro Stagioni in de keuken om de kneepjes van het vak te leren. Per 1 januari zal hij de regie voeren in de keuken van Tomato, waar puur en alleen pizza, pasta en antipasti bereid gaan worden. ,,We hebben ervoor gekozen om de vlees- en visgerechten van de kaart te halen. Er is namelijk al genoeg goede vlees en vis te krijgen bij onze buren.”

We mogen ons gaan verheugen op tien klassieke pizza’s en vijf klassieke pasta’s op de menukaart. Daarnaast een pizza en pasta van de chef, gebaseerd op dagverse en seizoen producten. Per 1 januari nemen Kenny en Charlotte het roer van Quattro Stagioni over. Na carnaval opent het restaurant met een nieuw interieur en een nieuwe naam: Tomato.

En de naam Tomato? Charlotte: ,,We hebben eigenlijk geen idee waar deze naam vandaan komt. Opeens hadden we hem gewoon. Uiteraard is Tomato, als een van de hoofdingrediënten van pizza’s, erg typerend voor een pizza en pastabar.”

Wij zijn nieuwsgierig. Ik kan in ieder geval niet wachten tot 1 januari; laat die pizza’s maar komen!