PLUK, de eerste conceptstore waar katten wonen

Maastricht is een conceptstore rijker waar katten wonen. Middels een crowdfunding actie hebben Florence Tillie en Raymond Pauwels het voor elkaar gekregen om hun conceptstore met café, dat volledig in het teken staat van katten, te kunnen openen. Pip, Miley, Charlie, Siem en Pimmie zijn de harige bewoners van dit café en zorgen voor de nodige dierenliefde terwijl jij je een kopje koffie met vegan gebakje nuttigt.

Conceptstore

Het begrip ‘kattencafé’ is niet nieuw, in het land zijn al meer van dit soort concepten. Voor Maastricht is het wel volledig nieuw. PLUK is niet een ‘kattencafé’ zoals alle andere want bij PLUK draait het namelijk niet alleen om het kopje koffie en de katten, hier kun je terecht voor een kunstwerk van lokale kunstenaars voor mens en kat, natuurlijk in het kattenthema. Florence is de echte kattenliefhebber van de twee en daarom vingen zij vorig jaar samen 20 zwerfkatten op. Daarvan hebben ze er nu zelf vijf geadopteerd. In combinatie met de liefde voor bakken ontstond zo het idee voor deze conceptstore.

Katten

Op het eerste gezicht lijkt PLUK op een take-away. De voorkant van de store bestaat uit een bar, waar de lekkerste koffie’s worden bereid,de vegan gebakjes staan uitgestald en waar allerlei kunstwerkjes te koop zijn. Via de klapdeur links achter in de zaak betreed je het kattenparadijs. Hier gelden liefdevolle regels zodat de katten het ook leuk vinden dat je komt. Foto’s mag, maar liever zonder flits, aaien is fijn, maar niet oppakken. Er leven nu vijf katten die van Florence zijn. In de toekomst zullen er wisselende knuffelkatten komen van Stichting Zwerfkat die geadopteerd kunnen worden.

Grote Gracht 40
6211SX  Maastricht