Smakelijk Overzicht 2018: nieuwe restaurants op een rijtje (deel ll)

Voor het geval het je nog niet opgevallen was, 2018 is een héél erg smakelijk jaar geweest in het culinaire Maastricht! Van vernieuwende hotspots die hun deuren openden tot trendy concepten die zich vestigden in de bruisende binnenstad, wij hebben ons niet verveeld als het gaat om eten en drinken. Om het afgelopen culinaire jaar op en top af te sluiten, blikken we terug op ons smakelijke nieuws en geven we je een klein overzicht van de nieuwe restaurants en hotspots in 2018. Ben je er klaar voor?

Fitz Roy

Het pand aan de Boschstraat 70, waar eerst Hotel de Pauwenhof en Restaurant Danyel gevestigd waren, ligt sinds maart het urban hotel, bar en bistro Fitz Roy. Een vernieuwende hippe hotspot waar je uiteraard kunt overnachten en waar je zeven dagen per week welkom bent voor een goed begin van de dag, een wereldse lunch, een gezellige borrel én op donderdag t/m zaterdag voor een diner.

Lees hier meer over deze hotspot

Il Fiore

Voor de liefhebbers van de Italiaanse keuken was er afgelopen zomer goed nieuws: in het centrum van Maastricht zou het bekende Italiaanse restaurant Il Fiore uit Maasmechelen zijn doorstart maken aan de Kesselskade. In november is deze Bella Italia zaak dan ook geopend met op de kaart onder meer een assortiment kleine hapjes, die stuk voor stuk herinneringen oproepen aan de warme en gastvrije Zuid-Italiaanse regio.

Lees hier meer over deze hotspot

JEF Gastrobar

In november opende in de Rechtstraat de hippe gastrobar JEF, waar elke Instagram- en Facebookgebruiker al een tijdje met smacht op zat te wachten. De nieuwe zaak is modern, trendy en tegelijkertijd warm en gezellig. Met op de kaart genoeg culinaire gerechtjes – van coppa colla tot truffelrisotto – die in een sfeervolle omgeving met elkaar kunnen worden gedeeld of ‘geshared’.

Lees hier meer over deze hotspot

Kippenhok

It’s all about chicken, luidt de slogan van het Kippenhok, de sinds dit jaar nieuwe eethotspot aan het begin van de Kesselskade. Je geniet er in een ongedwongen en moderne sfeer van een grote diversiteit aan gerechten, kip uiteraard in het bijzonder. Alle kipgerechten worden bovendien bereid met Tante Door-kippen, echte Hollandse kippen die zonder antibiotica en groeibevorderaars zijn grootgebracht.

Lees hier meer over deze hotspot

Café Louis

Afgelopen juli opende op de Boschstraat de nieuwe culinaire hotspot Café Louis, een bistro in Parijse stijl waar typische Franse signatuurgerechten worden geserveerd. Naast ontbijt, lunch en diner in Franse sferen met steak tartaar tot boeuf bourguignon, kun je ook terecht bij de trendy bar voor verfrissende en overheerlijke cocktails.

Lees hier meer over deze hotspot

Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer

Maastricht heeft sinds dit jaar een nieuwe culinaire hotspot aan het water. In het iconische gebouw van de voormalige Ridderbrouwerij aan de Oeverwal opende deze zomer Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer officieel de deuren. Een brouwerij met inpandige brasserie, waarbij de gezelligheid van een café wordt gecombineerd met de kwaliteit van een restaurant. En uiteraard niet te vergeten het vers brouwen van lokale speciaalbieren!

Lees hier meer over deze hotspot.