Sushi in Breda eet je bij verschillende restaurants. In het centrum van Breda bevinden zich diverse Japanse all-you-can-eat restaurants waar je onbeperkt sushi kunt bestellen. Daarnaast is zijn er ook restaurants met à la carte sushi. In dit lijstje 5 restaurants in Breda die sushi serveren.

1. Ume

Ume is een Japans restaurant dat is gevestigd in het markante pand Dok64 aan de Markendaalseweg. Het restaurant beschikt over grote raampartijen, waar je aan de ene zijde het verkeer voorbij ziet komen en aan de andere zijde geniet van het water van de Nieuwe Mark.

Ume is geopend voor lunch en diner en werkt volgens het all-you-can-eat principe. Op deze manier geniet je voor een vaste prijs onbeperkt van bijna honderd verschillende soorten Japanse gerechten. De gerechten die worden geserveerd zijn onder andere sushi, tempura, gerechten van de grill en teppanyaki, salades, rijst en noodles. Bij mooi weer neem je plaats op het unieke drijvende terras.

Bijna alle gerechten die in het restaurant worden geserveerd kunt je ook afhalen. Je bestelling kun je doorgeven in het restaurant, maar ook vooraf telefonisch of online doorgeven. De gerechten worden dan op het gewenste tijdstip klaargezet, zodat je niet hoeft te wachten.

Ume Breda

2. Geisha Lounge Breda

Geisha Lounge Breda is gevestigd in een ruim 400 jaar oud herenhuis aan de Havermarkt. Bij het restaurant geniet je overdag en in de avond van originele creaties uit Japan. De specialiteiten op de menukaart variëren van exclusieve sushi tot vlees- en visgerechten van de grill.

De warme gerechten ondergaan een à la carte bereidingswijze en de sushi wordt bereid met de meest verse en natuurlijk ingrediënten. Alle sauzen zijn naar eigen recept en hierdoor ontstaat een exclusieve smaak die je alleen bij Geisha Lounge Breda proeft. Daarnaast heeft het restaurant een uitgebreide cocktailkaart met klassieke cocktails en originele creaties.

Het all-you-can-eat restaurant heeft twee soorten lunch. Je hebt de keuze uit ‘regular’ (met vier rondes) en ‘large’ (met vijf rondes). Bij de uitgebreidere lunch heb je bovendien keuze uit meer gerechten. Je kunt ook gerechten afhalen of laten bezorgen via Thuisbezorgd of Deliveroo.

Geisha Lounge Breda

3. Sumo Oriental Breda

Sumo Oriental Breda is een Japans restaurant aan de Nieuwe Ginnekenstraat, grenzend aan het Van Coothplein. Je kunt bij Sumo Oriental genieten van verschillende Aziatische gerechten voor een vaste prijs.

De menukaart bestaat uit meer dan 40 kleine gerechten die geschikt zijn voor shared dining, zodat je meerdere smaken en gerechten proeft. Op de kaart staan onder andere gegrilde aubergine, yakitori, lamsracks, zeebaars, kip teriyaki, rendang en saté kambing. Daarnaast heb je de keuze uit diverse variaties sushi zoals sashimi, beef en chicken rolls, trio’s van zalm en tonijn. Sumo Oriental serveert ook salades met garnalen, Thaise beef en sashimi.

Het openen van Sumo Oriental kwam voort uit het innoveren en verbeteren van het populaire all-you-can-eat concept. De focus van Sumo Oriental ligt op service, kwaliteit van het eten en de exclusiviteit van het interieur. Je kunt bij Sumo Oriental Breda ook afhalen en bestellen via Thuisbezorgd.

Sumo Oriental Breda

4. Bao Asian Kitchen

Bao Asian Kitchen is een Aziatisch restaurant op het Van Coothplein. Het restaurant serveert authentieke shared dining gerechten uit Azië, waaronder noodlesoepen, sushi, bao’s, dimsum, wokgerechten en meer.

Op de menukaart staan diverse bao’s en speciale sushi van een chef met ervaring bij top sushi-restaurants. Maar ook voor dimsum, salades en andere Aziatische bites zoals Vietnamese springrolls, tatsuta age en goi cuon kun je bij Bao Asian Kitchen terecht. Het restaurant serveert Vietnamese pho noodle soepen, Vietnamese bun noodles en wok noodles. Ook staan er diverse gerechten met rijst op de menukaart. Je kunt je bestelling ook afhalen of laten bezorgen via Thuisbezorgd.

Bao heeft ook bieren, wijnen en gin-tonic’s en schenkt Asahi Super Dry van Asahi Breweries uit Japan. Dit verfrissende populaire bier wordt gebrouwen volgens authentiek Japans recept. Bao heeft het bier in Breda exclusief op de tap en schenkt daarnaast ook cocktails.

Bao Asian Kitchen Breda

5. Tante Lein

Tante Lein is een restaurant met een kleurrijk interieur en een menukaart met Aziatische gerechten. De speelse maar georganiseerde chaos is geïnspireerd door de typische Aziatische lokale markten en drukke straten en doen je geloven dat je er midden in staat.

Je kunt bij het Aziatische restaurant aan de Ginnekenweg terecht voor streetfood hapjes om te delen. Tante Lein serveert gerechten uit vier landen: Indonesië, Thailand, India en Maleisië. Op het menukaart vind je Thaise garnalen en verschillende bao’s tot authentieke satéschotels en curry’s.

Liefhebbers van exclusief vlees hebben de keu- ze uit Wagyu Niku-Tori. Verder serveert het restaurant onder andere sushi, dimsum, salades en een Indonesische rijsttafel. Ook een passende cocktail mag niet ontbreken. Daarom is de streetfoodkaart aangevuld met cocktails en andere dranken.

Tante Lein Breda

Bonus: 2 tips van ons!

1. Wist je dat wij een eigen cadeaukaart hebben? De Smakelijk Breda Cadeaukaart is het leukste cadeau voor iedereen die graag uit eten gaat. De cadeaukaart wordt geaccepteerd bij tientallen restaurants in Breda. Van hippe koffiebars en gezellige eetcafés tot populaire restaurants en culinaire parels.

Lees meer over de cadeaukaart

2. Wist je dat wij een eigen restaurantgids hebben? De Smakelijk Breda Restaurantgids is dé restaurantgids van Breda. De gids wordt elk jaar in november uitgebracht en is gevuld met koffiebars, lunchrooms, ijssalons, eetcafés en restaurants uit Breda. In de 2020-editie staan 135 Bredase eetgelegenheden.

Lees meer over de restaurantgids