Restaurant SOFA borrel

Tip: nog drie dagen genieten met Maastricht aan Tafel

De zomereditie van de restaurantactie Maastricht aan Tafel (ook wel de Maastrichtse Restaurantweek genoemd), wordt komend weekend afgesloten. Het betekent dat binnenkort de centjes voor het goede doel worden geteld en de, hopelijk hoge, opbrengst bekend kan worden gemaakt. Wie komend weekend dus nog even de stad in wil om te genieten van en eerlijk menuutje tegen een symbolische prijs, is van harte welkom.

Maastricht aan Tafel, ook wel de Maastrichtse restaurantweken genoemd, is het al weer vele jaren een begrip. Twee weken lang serveren 24 restaurants in de stad een vast driegangenmenu voor het symbolische bedrag van 25,55 euro.

Onder de restaurants die meedoen, bevinden zich vijf leden van Smakelijk Maastricht: Bouchon d’en Face, Brasserie FLO, Restaurant Derlon, Restaurant SOFA en Wijnrestaurant Mes Amis.

Van elk menu dat wordt geserveerd gaat 55 cent naar het goede doel. Net als de afgelopen jaren is dat ook dit jaar weer dat de Stichting Stille Armen Maastricht. Deze organisatie steekt al sinds 1932 Maastrichtenaren die het moeilijk hebben, maar desondanks nooit klagen, de helpende hand toe, onder meer door ze op kerstavond een feestelijke kerstpakket te schenken.

Wie komend weekend voordat hij gaat dineren graag eerst ruimschoots de tijd neemt voor een aperitief plus een klein voorafje, kan dit ook doen met hetzelfde goede doel voor ogen: voor de zogenoemde Borrel & Bite (€ 11,55 voor 2 personen, waarvan 55 cent naar de Stille Armen gaat) kun je terecht bij vijf Maastrichtse cafés en wijnbars, waaronder Restaurant Derlon.

De Borrel & Bite is zoals gezegd zeer geschikts als aperitief, maar je kunt er natuurlijk ook een spannende wijn-spijs-wandeling van maken door bij alle vijf de Borrel & Bite-locaties een hapje en een drankje te gaan nemen.

Reserveren (rechtstreeks bij het restaurant van je keuze) is niet verplicht, maar wordt wel van harte aanbevolen.

Chardonnay-Derlon-2