SOFA: verfijnde gerechtjes én luxueuze broodjes

Brasserie-bar-restaurant SOFA is een plek waar Maastrichtenaren met de smaakpapillen op de goede plaats graag komen. Vanwege het prachtige, zonovergoten terras dat met name tijdens de maanden dat de zon haar gezicht laat zien veel levensgenieters trekt. En  natuurlijk vanwege de verrassende en zeer verzorgde gerechtjes waarmee chef-kok Jeroen Holten en zijn team hun gasten altijd weer verrassen.

Wat veel mensen niet weten is dat je de trendy zaak ook gewoon kunt binnenwandelen voor een lekker broodje. Bijvoorbeeld met ossenworst, Amsterdams zuur en mosterdcrème (€ 9,50). Niet echt Limburgs zou je zeggen, maar laat dat laatste nu juist wel het geval zijn: de ossenworst van SOFA is gemaakt op basis van een geheim recept van Slagerij Kusters uit Margraten, een ambachtelijk familiebedrijf waar veel chefs uit Zuid-Limburg bij zweren.

Een andere mogelijkheid is een broodje Livar Buikspek met avocado en ei (€ 9,50), een opmerkelijke maar smakelijke combinatie op basis van mals vlees, afkomstig van Limburgse kloostervarkens die een heerlijk leven hebben gehad en alle ruimte hadden om in alle vrijheid rond te scharrelen en te spelen in de modder. Een broodje met zalm, crème fraîche, kappertjes en ui (€ 9,50) is ook mogelijk. En wat dacht je van biologische rundvlees- en garnalenkroketten (respectievelijk €9,50 en € 10,50 de twee), met een salade geserveerd op een knapperige flaguette?

Ga je toch liever voor een wat uitgebreidere lunch met verfijnde gerechten van de chef? Ook dat kan. De keuken van SOFA is van dinsdag tot en met zondag vanaf 12.00 uur geopend. Neem alvast een kijkje in de kaart en laat je inspireren.

En o ja, voor wie de zaak niet kent: SOFA ligt op slechts een paar minuutjes rijden van het centrum van Maastricht. Parkeren is er gratis!

Sofa