‘Wijnrestaurant op het land’ al op voorhand een succes

Wat begon als een droom van enkele ondernemers wordt nu echt werkelijkheid. Komend weekend gaat ‘Wijnrestaurant op het land’ van start, een pop-uprestaurant tussen de wijnranken van Hoeve Nekum in het Jekerdal in Maastricht. Het tijdelijke restaurant, dat op een steenworp afstand van de grens met België ligt, wordt vrijdagavond 18.00 uur officieel geopend door wethouder John Aarts, die binnen het Maastrichtse college van B en W, behalve Financiën en Vastgoed ook ‘Horeca’ als aandachtsgebied heeft.

Hoewel het evenement dus nog moet beginnen, kan nu al worden gesproken van een succes. Volgens de organisatie hadden dinsdag 21 mei al 2500 mensen een plekje bij Wijnrestaurant op het land gereserveerd, en dat aantal groeit nog elke dag. Het pop-uprestaurant, waar culinair gezien de nadruk ligt op regionale wijn-spijscombinaties, is tot 16 juni open.

Het culinaire deel van het evenement wordt verzorgd door Wijnrestaurant Mes Amis in de Tongersestraat. Deze zaak is tot en met 3 juli gesloten in verband met een ingrijpende verbouwing. Wijnrestaurant op het land kun je dan ook zien als een tijdelijke verplaatsing van de zaak, die zich onderscheidt met wijnen uit de eigen streek.

Op het menu bij Restaurant op het land staan onder andere Zuid-Limburgse streekgerechten zoals asperges van de Limburgse löss grond, kalfstartaar van het Blanc Blue Belge rund en de Limburgse caprese. Al deze gerechten zullen worden gecombineerd met speciaal geselecteerde wijnen uit de regio die perfect passen. Voor Annaline Doelen, eigenaresse van Wijnrestaurant Mes Amis èn Ambassadrice van de Limburgse Wijngaardeniers is Wijnrestaurant op het land een droom die in vervulling gaat. ,,De druiven glinsteren in de zon en je kunt ze bijna zien groeien”, laat ze weten.

Het pop uprestaurant biedt zowel tijdens de lunch als het diner plaats aan 175 gasten. Daarnaast is er een terras en een loungebar  waar je kunt borrelen in combinatie met een kleine kaart. Het restaurant, het eerste pop-uprestaurant van deze aard en omvang in Zuid-Limburg, is volgens de initiatiefnemers ingericht in een ‘stijlvolle, landelijke ‘boerensjieke’ en moderne stijl’.

Reserveren voor Wijnrestaurant op het land kan via deze link: www.wijnrestaurantophetland.nl