{"id":2333,"date":"2017-10-17T16:07:07","date_gmt":"2017-10-17T14:07:07","guid":{"rendered":"https:\/\/smakelijk.nl\/maastricht\/?p=2333"},"modified":"2022-03-30T22:30:03","modified_gmt":"2022-03-30T21:30:03","slug":"chefs-special-jeffrey-meessen-alles-bib-gourmand","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/smakelijk.nl\/chefs-special-jeffrey-meessen-alles-bib-gourmand\/","title":{"rendered":"Chef\u2019s Special: Jeffrey Meessen doet alles voor een Bib Gourmand\u00a0"},"content":{"rendered":"
Jeffrey Meessen uit Schimmert is sinds twee\u00ebnhalf jaar chef-kok bij wijnrestaurant Mes Amis, zoals de naam al zegt een zaak waar alles in het teken staat van (lokale) wijnen in combinatie met lokale gerechten. Jeffrey werkt er met ontzettend veel plezier. Met zijn 26 jaar heeft hij al heel wat ervaring, maar ook nog heel veel dromen voor de toekomst. Ik schoof bij hem aan en vroeg hem het kookschort van het lijf.<\/b><\/span><\/p> Vroeger, toen Jeffrey nog heel klein was, wilde hij heel graag politieagent worden, maar vanwege zijn slechthorendheid was de kans dat hij het op dit vlak werkelijk zou gaan maken, niet zo groot. De liefde voor het koksvak ontstond in de keuken van zijn moeder. Daar begon hij langzaam mee te helpen en zijn moeder na te doen. Later, op het ROC, koos hij het uitstroomprofiel \u2018horeca\u2019. Hij was leergierig en wilde zich altijd bewijzen. Dat hij uiteindelijk zou worden toegelaten tot de Cas Spijkers Academie <\/span>(kweekvijver voor culinair toptalent) was dan ook geen verrassing. Ook deze opleiding sloot hij met succes af.<\/p>