Kunst<\/strong><\/span><\/h2>\n\n\n\nAls de eerste gang geserveerd wordt kan ik op het eerste gezicht maar een ding zeggen: dit is kunst! Op een zwart bord liggen tal van ingredi\u00ebnten met verschillende frisse kleuren. Naast elkaar vormen ze een incomplete cirkel. Dit gerecht bestaat uit kreeft, mousse van sesamzaad, een kletskop van quinoa, schuim en gel van schaaldieren, gegrilde watermeloen en watermeloentartaar, een yuzuballetje, oranje parelmeloen en waterkersmayo. Ik doop dit gerecht tot zeevruchten met meloen.<\/p>\n\n\n\n
Het voorgerecht is niet alleen een plezier voor het oog, de verschillende texturen en bijzondere bereidingen zorgen ervoor dat iedere hap opnieuw een verrassing is.<\/p>\n\n\n\n <\/figure>\n\n\n\nBij dit gerecht drinken we een Cuv\u00e9e XII van de Apostelhoeve, de wijngaard op de Louwberg, valkbij Ch\u00e2teau Neercanne. De Cuv\u00e9e XII is de bekendste en meest geproduceerde wijn van de Maastrichtse wijngaard en kan gastronomisch breed worden ingezet.<\/p>\n\n\n\n
Maastricht tot Zuid Belgi\u00eb<\/strong><\/span><\/h2>\n\n\n\nOok de gerechten die volgen zien er prachtig uit. Zoals het tussengerecht van dorade, antibiose, gekruid aardappelchipje, lamsoren en een gepoft tomaatje. De antibiose en het gepofte tomaatje geven het gerecht een volle, warme smaak.<\/p>\n\n\n\n <\/figure>\n\n\n\nDe wijn die hierbij geschonken wordt is de Riesling van Hoeve Nekum in Maastricht. Uitstekend bij visgerechten, zo vertelt Annaline. De wijngaard op Hoeve Nekum is in 1988 aangelegd en daarmee het op een na oudste landgoed van Nederland.<\/p>\n\n\n\n
Het hoofdgerecht is een kalfsentrecote en kalfshaas, geserveerd met morielje saus, \u2018pommes Amandes\u2019, witte asperges, meiraapjes, bospeen en bospeen cr\u00e8me, korenaar asperge, bietjes en pesto van doperwten. Hierbij een rode wijn van onze zuiderburen, de C\u00f4te de Sambre et Meuse van Ch\u00e2teau Bon Baron. De wijngaard van Ch\u00e2teau Bon Baron bevindt zich in de buurt van Dinant, tussen de Sambre en de Maas, waar de wijn zijn naam aan te danken heeft.<\/p>\n\n\n\n <\/figure>\n\n\n\nFrisse afsluiter<\/strong><\/span><\/h2>\n\n\n\nHet dessert vol rood fruit wordt geserveerd op een groen bord. De zomerse kleuren van aardbei springen er zo echt uit. Behalve een drietal verschillende bereidingen van Aardbeien Romanff bestaat het laatste gerecht van vanavond uit amandel, mascarpone, basilicum, mint en verschillende bereidingen van yoghurt. Persoonlijk ben ik altijd een groot fan van desserts met chocolade en warme smaken maar dit frisse exemplaar doet hier zeker niet voor onder.<\/p>\n\n\n\n <\/figure>\n\n\n\nDe dessertwijn bij het dessert is tevens fris en doet denken aan cassis. De Grappoli di Rossi Piemonte DOC Brachetto is er eentje van Noord-Italiaanse herkomst, zoet, mousserend en zacht van smaak.<\/p>\n\n\n\n
Na het dessert volgt nog een ronde met friandises en voor mij een kopje espresso.<\/p>\n\n\n\n
Enthousiast<\/strong><\/span><\/h2>\n\n\n\nNa een hele dag wijn-educatie en een heerlijk diner bij Mes Amis snap ik het enthousiasme van mijn collega\u2019s en vrienden. Ons diner vanavond was een hele beleving. Ieder bord opnieuw is een kunstwerk van kleuren, vormen en smaken. In eerste instantie lijkt het bijna zonde om aan je gerecht te beginnen.<\/p>\n\n\n\n
Daarnaast is Annaline in storyteller pur sang. Waar andere misschien tot in detail zouden toelichten welke druiven er in een bepaalde wijn verwerkt zijn en waarom deze goed matcht bij het gerecht dat er volgt, is dat bij Annaline slechts een klein stukje van haar beschrijving van een wijn. Zij vertelt vol passie over het verhaal achter de wijn, de wijnmaker of de wijngaard.<\/p>\n\n\n\n
Menu<\/strong><\/span><\/h2>\n\n\n\nWijnrestaurant Mes Amis biedt zijn gasten dagelijks de keuze uit een 4, 5, 6 of 7 gangen menu. Welke gerechten zij dan krijgen blijft altijd een verrassing. Uiteraard wordt er door de keuken wel rekening gehouden met allergie\u00ebn of dieetwensen. Wijn-spijs combinaties zijn de rode draad van alle diners. Het menu varieert van \u20ac 44 tot \u20ac 77 euro en \u20ac 29,50 tot \u20ac 50,50 voor begeleidende wijnen.<\/p>\n\n\n\n
Lees meer over dit restaurant<\/p>\n\n\n\n <\/figure>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"Je zou denken dat ik als blogger voor Smakelijk Maastricht elke Maastrichtse keuken al wel een keertje geprobeerd zou hebben. Helaas is dat niet helemaal waar: ik ben al op veel plekjes geweest, maar er blijven altijd restaurants over die ik nog niet heb bezocht. Tot vorige week was Wijnrestaurant Mes Amis er daar eentje…<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":3593,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_acf_changed":false,"_kad_blocks_custom_css":"","_kad_blocks_head_custom_js":"","_kad_blocks_body_custom_js":"","_kad_blocks_footer_custom_js":"","_kad_post_transparent":"","_kad_post_title":"","_kad_post_layout":"","_kad_post_sidebar_id":"","_kad_post_content_style":"","_kad_post_vertical_padding":"","_kad_post_feature":"","_kad_post_feature_position":"","_kad_post_header":false,"_kad_post_footer":false,"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[],"acf":[],"taxonomy_info":{"category":[{"value":1,"label":"Maastricht"}]},"featured_image_src_large":["https:\/\/smakelijk.nl\/wp-content\/uploads\/2018\/06\/Smakelijk-Maastricht_Mes-Amis-7710-1-scaled-1.jpg",2560,1707,false],"author_info":{"display_name":"Dex Bos","author_link":"https:\/\/smakelijk.nl\/author\/admin\/"},"comment_info":0,"category_info":[{"term_id":1,"name":"Maastricht","slug":"maastricht","term_group":0,"term_taxonomy_id":1,"taxonomy":"category","description":"","parent":0,"count":330,"filter":"raw","cat_ID":1,"category_count":330,"category_description":"","cat_name":"Maastricht","category_nicename":"maastricht","category_parent":0}],"tag_info":false,"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/smakelijk.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/3571"}],"collection":[{"href":"https:\/\/smakelijk.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/smakelijk.nl\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/smakelijk.nl\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/smakelijk.nl\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=3571"}],"version-history":[{"count":4,"href":"https:\/\/smakelijk.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/3571\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":83433,"href":"https:\/\/smakelijk.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/3571\/revisions\/83433"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/smakelijk.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media\/3593"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/smakelijk.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=3571"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/smakelijk.nl\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=3571"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/smakelijk.nl\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=3571"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}