{"id":4604,"date":"2019-06-03T17:02:29","date_gmt":"2019-06-03T15:02:29","guid":{"rendered":"https:\/\/smakelijk.nl\/maastricht\/?p=4604"},"modified":"2022-03-30T11:36:09","modified_gmt":"2022-03-30T10:36:09","slug":"4604-2","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/smakelijk.nl\/4604-2\/","title":{"rendered":"Kruisherenrestaurant: lunchen tussen hemel en aarde"},"content":{"rendered":"\n
Het Kruisherenrestaurant in Maastricht is zo\u2019n culinair pareltje waar je al snel aan voorbij zou lopen. Omdat je niet weet dat er een restaurant in het hotel gevestigd is, of misschien weet je het wel, maar ben je bang dat het \u2018te chique\u2019 is. Zonde, want je kunt je hier voor een prima prijs een middag of avond heerlijk in de watten laten leggen.<\/strong><\/span><\/p>\n\n\n\n Ik bezocht het Kruisherenrestaurant in Kruisherenhotel Maastricht tot voor kort altijd in de avonduren of bij slecht weer (althans, voor zover ik het me kan herinneren). Vandaag ligt het restaurant er anders bij: het voorjaarszonnetje schijnt fel door de grote glas-in-lood-ramen naar binnen. Vanaf ons tafeltje kijk ik om me heen en zie het klooster anders dan normaal: veel lichter en ruimer.<\/p>\n\n\n\n Aan tafel worden we verwelkomd door Nick Wolferink, onze gastheer van vanmiddag. We beginnen onze lunch met een glaasje champagne van Louis Roederer, sinds het voorjaar van 2018 de huischampagne van drie van de vier huizen van Oostwegel Collection. Bij deze fijne bubbel eten we eerst een amuse die bestaat uit twee lepels met nori, wasabi en seaweed. Een frisse verrassing! Als tweede amuse volgt een stukje licht gegrilde tonijn met een cremeux van wasabi, nori en een cr\u00e8me van soja. Over deze cr\u00e8me zijn we het eens dat \u2018ie fantastisch is, al helemaal in combinatie met de tonijn.<\/p>\n\n\n\nMooi, mooier, mooist<\/strong><\/span><\/h2>\n\n\n\n